Poleć znajomym

Ziemniaki pieczone z rozmarynem i czosnkiem

Autor: , 19 sierpnia 2013 w Przepisy, Komentarze (0) »

Składniki

  • ziemniaki
  • 4-5 ząbków czosnku
  • łodyżki rozmarynu
  • olej
  • sól

Sposób wykonania

  • Ziemniaki myjemy, obieramy i kroimy w kostkę jak do zupy. Zalewamy je wrzątkiem z solą i obgotowujemy około 5 minut. Przygotowujemy naczynie do zapiekania lub tortownicę. Smarujemy je olejem, wykładamy odcedzone ziemniaki i znów polewamy olejem. Szpikujemy ząbkami czosnku i gałązkami rozmarynu. Ziemniaki zapiekamy około 45 minut w temperaturze 180 stopni.

Ziemniaki pieczone z rozmarynem i czosnkiem

Czas przygotowania: Całkowity czas:

Tagi:

Podobne artykuły:

Komentarze