Poleć znajomym

Tortellini

Autor: , 20 sierpnia 2013 w Przepisy, Komentarze (0) »

Składniki

  • 500 g tortellini z serem
  • pół słoiczka Pesto alla Genovese
  • 2 łyżki parmezanu
  • kilka posiekanych suszonych pomidorów
  • kilka całych i posiekanych świeżych listków bazylii

Sposób wykonania

  • Gotujemy wodę z solą, a na wrzącą wrzucamy pierożki tortellini. Po ok. 10-12 minutach, kiedy wypłyną na powierzchnię – odcedzamy na sicie. Suszone pomidory wyjmujemy z zalewy, siekamy razem z bazylią i dodajemy do pierożków wraz z sosem pesto. Dokładnie mieszamy. Ciepłe posypujemy startym parmezanem. Przed podaniem dekorujemy bazylią. Danie można podawać na ciepło lub jako sałatkę w temperaturze pokojowej.

Tortellini

Czas przygotowania: Całkowity czas:

Tagi:

Komentarze