Poleć znajomym

Surówka z marchewki

Autor: , 19 sierpnia 2013 w Przepisy, Komentarze (0) »

Składniki

  • 4 marchewki
  • 250g jagurtu naturalnego
  • 2 ząbki czosnku

Sposób przygotowania

  • Marchew obieramy, myjemy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Czosnek rozcieramy lub rozgniatamy w prasce, mieszamy z jogurtem. Sos dodajemy do marchewki i dokładnie mieszamy. Surówka jest doskonałym dodatkiem do grilla, albo do codziennego obiadu.

Surówka z marchewki

Czas przygotowania: Całkowity czas:

Tagi:

Podobne artykuły:

  • Surówka z białej kapusty

    Surówka z białej kapusty

    pół główki surowej białej kapusty 1 marchewka 1/2 cebuli pęczek koperku sól, pieprz, cukier sok z cytryny olej słonecznikowy (oliwa z oliwek zmienia smak ... Więcej »

  • Duszona marchewka

    Duszona marchewka

    4-5 dużych marchewek 1 cebula garść natki pietruszki kostka bulionowa 2 łyżki gęstej śmietany 2 łyżeczki cukru lub miodu 1/2 szklanki wody 2-3 łyżki oleju Więcej »

  • Surówka z dyni i węgierek

    Surówka z dyni i węgierek

    ok. 200g obranej dyni 1 łyżka nasion słonecznika 5-6 dojrzałych węgierek 3 łyżki majonezu sok z 1/4 cytryny cukier puder sól, biały pieprz 2 łyżki ... Więcej »

  • Surówka z kapusty pekińskiej i mandarynki

    Surówka z kapusty pekińskiej i mandarynki

    1/2 kapusty pekińskiej 1/2 papryki mała cebula czerwona 1/2 mandarynki koperek zielona pietruszka 2 łyżki majonezu 100 ml jogurtu naturalnego sól, cukier, Więcej »

Komentarze