Poleć znajomym

Surówka z kapusty pekińskiej i mandarynki

Autor: , 19 sierpnia 2013 w Przepisy, Komentarze (0) »

Składniki

  • 1/2 kapusty pekińskiej
  • 1/2 papryki
  • mała cebula czerwona
  • 1/2 mandarynki
  • koperek
  • zielona pietruszka
  • 2 łyżki majonezu
  • 100 ml jogurtu naturalnego
  • sól, cukier, pieprz, sok z cytryny - do smaku

Sposób wykonania

  • Kapustę pekińską płuczemy i otrzepujemy z wody. Ostrym nożem przekrawamy główkę na krzyż i kroimy jak najdrobniej. Zgniatamy ja lekko dłonią, aby zmiękła. Dodajemy drobno posiekana cebulkę i paprykę, a także niewielkie kawałki mandarynki.
  • Majonez łączymy z jogurtem, dodajemy posiekaną natkę i koperek, a także sól i pieprz. Mieszamy dokładnie i dodajemy do sałatki. Odstawiamy na godzinę dla nabrania smaku.

Surówka z kapusty pekińskiej i mandarynki

Czas przygotowania: Całkowity czas:

Tagi:

Podobne artykuły:

Komentarze