Poleć znajomym

Sernik biało-czarny

Autor: , 14 sierpnia 2013 w Przepisy, Komentarze (1) »

Składniki

Składniki na ciasto:

  • 50 dag mąki krupczatki
  • 30 dag margaryny
  • 20 dag cukru
  • 3 łyżki kakao
  • 3 żółtka
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia

Składniki na masę serową:

  • 1,5 kg białego sera mielonego
  • 1/2 kostki margaryny
  • 7 jaj
  • 3 białka
  • 1 szklanka cukru
  • budyń waniliowy
  • bakalie

Sposób wykonania

  • Ciasto: Margarynę ucieramy na puszystą masę, dodajemy stopniowo cukier, a kiedy połączy się z tłuszczem, po jednym żółtku. Wsypujemy przesianą przez sito mąkę z proszkiem do pieczenia, dokładnie zagniatamy. Ciasto dzielimy na dwie połowy i do jednej dodajemy kakao. Oba rodzaje ciasta wstawiamy do zamrażarki na 30 minut.
  • Masa serowa: Margarynę ucieramy z cukrem na gładką masę, dodajemy po jednym całe jaja i białka. Kiedy składniki dobrze się połączą po łyżce wkładamy ser oraz proszek budyniowy, cukier waniliowy i bakalie. Wszystko dokładnie mieszamy.
  • Przygotowujemy foremkę o wymiarach 26x40cm, natłuszczamy ją. Na tarce o grubych oczkach ścieramy do foremki jasne ciasto. Wykładamy masę serową, a na jej powierzchnię ścieramy na tarce ciemne ciasto. Pieczemy około godziny w temperaturze 170 stopni.

Sernik biało-czarny

Czas pieczenia: Czas przygotowania:

Tagi:

Komentarze

  1. olamyckowska 13 maja 2018, 19:22

    OSIĄGAJ SZCZUPŁE LUB MUSKULARNE CIAŁO SZYBCIEJ NIŻ KIEDYKOLWIEK!
    PROSTY TRENING, TANIA DIETA, INDYWIDUALNIE DOBRANA SUPLEMENTACJA!
    WEJDŹ TERAZ NA http://www.igortreneronline.pl
    I WYGRAJ 10 TYSIĘCY ZŁOTYCH!