Poleć znajomym

Sałatka z ravioli

Autor: , 19 sierpnia 2013 w Przepisy, Komentarze (0) »

Składniki

  • paczka ravioli (smak wg uznania)
  • 3 różnokolorowe papryki
  • 1 młoda cukinia
  • 1 duża czerwona cebula
  • oliwa, sól, pieprz

Sos

  • 1 słoik suszonych pomidorów
  • 2 łyżki oliwy
  • 2 ząbki czosnku

Sposób przygotowania

  • W garnku gotujemy osoloną wodę, wrzucamy na wrzątek pierożki ravioli i gotujemy chwilę do wypłynięcia. Odcedzamy, a następnie studzimy. Cukinię ze skórką i cebule kroimy w plasterki. Paprykę czyścimy z nasion, płuczemy i kroimy w kostkę.
  • Na głębokiej patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy pokrojone warzywa i smażymy do miękkości, około 7-8 minut. Doprawiamy solą i pieprzem. Czosnek rozcieramy, dodajemy oliwę i odsączone z zalewy suszone pomidory. Sos dokładnie mieszamy. Pierożki wykładamy do miski, dodajemy smażone warzywa i zalewamy sosem.

Sałatka z ravioli

Czas przygotowania: Całkowity czas:

Tagi:

Podobne artykuły:

Komentarze