Sałatka z ravioli
Składniki
- paczka ravioli (smak wg uznania)
- 3 różnokolorowe papryki
- 1 młoda cukinia
- 1 duża czerwona cebula
- oliwa, sól, pieprz
Sos
- 1 słoik suszonych pomidorów
- 2 łyżki oliwy
- 2 ząbki czosnku
Sposób przygotowania
- W garnku gotujemy osoloną wodę, wrzucamy na wrzątek pierożki ravioli i gotujemy chwilę do wypłynięcia. Odcedzamy, a następnie studzimy. Cukinię ze skórką i cebule kroimy w plasterki. Paprykę czyścimy z nasion, płuczemy i kroimy w kostkę.
- Na głębokiej patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy pokrojone warzywa i smażymy do miękkości, około 7-8 minut. Doprawiamy solą i pieprzem. Czosnek rozcieramy, dodajemy oliwę i odsączone z zalewy suszone pomidory. Sos dokładnie mieszamy. Pierożki wykładamy do miski, dodajemy smażone warzywa i zalewamy sosem.

Sałatka z ravioli
Czas przygotowania: Całkowity czas:
Poleć znajomym