Poleć znajomym

Sałatka z kuskusem i awokado

Autor: , 20 sierpnia 2013 w Przepisy, Komentarze (0) »

Składniki

  • 1,5 szklanki kaszki kuskus
  • połowa żółtej papryki
  • 1 awokado
  • ok. 8 oliwek czarnych
  • ziarenka z połowy granatu
  • płatki migdałowe
  • sól
  • łyżka oliwy z oliwek
  • sok z limonki

Sposób wykonania

  • Kaszkę wsypujemy do miski. Gotujemy niewielką ilość wody z solą (jak na opakowaniu) i zalewamy nią kaszką, pozostawiając na kilka minut do wchłonięcia. Kaszka powinna być miękka, ale jednocześnie sypka. Rozgarniamy ja widelcem, aby się nie skleiła w jedną bryłkę.
  • Dojrzałe awokado obieramy, skrapiamy sokiem limonkowym i kroimy w kostkę. Podobnie rozdrabniamy oczyszczoną z ziaren paprykę, oliwki kroimy w paseczki. Wszystkie składniki mieszamy w jednym naczyniu i skrapiamy oliwą z oliwek. Migdały wrzucamy na suchą patelnie i ogrzewamy na ogniu do zrumienienia. Migdały i ziarenka granatu rozsypujemy po powierzchni sałatki. Delikatnie mieszamy.

Sałatka z kuskusem i awokado

Czas przygotowania: Całkowity czas:

Tagi:

Podobne artykuły:

Komentarze