Poleć znajomym

Sałatka z kurczakiem, pietruszką i migdałami

Autor: , 19 sierpnia 2013 w Przepisy, Komentarze (0) »

Składniki

  • 1 ugotowana i ostudzona pierś kurczaka, pokrojona na małe kawałeczki
  • dwie garście świeżej pietruszki płaskolistnej
  • ok. 1 łyżki oliwy z oliwek Extra Virgin
  • sok z połowy cytryny
  • sól
  • ok. 50 g płatków migdałów, wyprażonych

Sposób wykonania

  • Filet z kurczaka gotujemy w osolonej wodzie lub bulionie. Płatki migdałów prażymy na rumiano na suchej patelni. Natkę drobno siekamy. Kurczaka kroimy na małe kawałeczki, wkładamy do miski, dodajemy większość natki i mieszamy ręką przez chwilę. Skrapiamy oliwą, sokiem cytrynowym i dalej mieszamy. Na koniec dodajemy płatki migdałów i sól. Gotową potrawę posypujemy pozostała natką.

Sałatka z kurczakiem, pietruszką i migdałami

Czas przygotowania: Całkowity czas:

Tagi:

Podobne artykuły:

Komentarze