Sałatka z jajkami i pieczarkami
Składniki
- 200g młodych pieczarek
- 1 puszka kukurydzy
- 5 ugotowanych na twardo jajek
- biała część pora
- majonez
- sól
- pieprz
Sposób wykonania
- Pieczarki myjemy, kro9imy w kostkę i zalewamy na chwile wrzątkiem. Sparzone odcedzamy i dokładnie osuszamy na sicie. Pora kroimy w plasterki, posypujemy solą i odstawiamy na kilka minut aż puści sok. W ten sposób pozbawiamy go goryczki. Jajka gotujemy, obieramy i kroimy w kostkę.
- Do miski wkładamy pieczarki, jaja, por odsączony z soku oraz odcedzoną z zalewy kukurydzę. Majonez mieszamy z solą i pieprzem. Dodajemy do pieczarek z jajkami i dokładnie mieszamy.

Sałatka z jajkami i pieczarkami
Czas przygotowania: Całkowity czas:
Poleć znajomym