Poleć znajomym

Sałatka z fasolki szparagowej

Autor: , 20 sierpnia 2013 w Przepisy, Komentarze (0) »

Składniki

  • 4 garście fasolki szparagowej
  • 1/4 żółtej papryki
  • łyżeczka ziaren sezamu
  • łyżka oleju czosnkowego
  • natka pietruszki
  • sól, pieprz

Sposób wykonania

  • Fasolkę szparagową czyścimy, usuwamy końcówki i dokładnie myjemy. W garnku gotujemy wodę z solą, na wrzątek wrzucamy fasolkę i gotujemy na pół miękko. Jeszcze jędrną odcedzamy, przepłukujemy zimną wodą. Paprykę oczyszczamy z nasion, myjemy i kroimy w drobną kosteczkę. Natkę siekamy i razem z papryka dodajemy do fasolki. Warzywa posypujemy sezamem, pieprzem i polewamy olejem czosnkowym.

Sałatka z fasolki szparagowej

Czas przygotowania: Całkowity czas:

Tagi:

Podobne artykuły:

  • Grillowe sałatki

    Grillowe sałatki

    Sałatka I Składniki: po 1 puszce kukurydzy, groszku fasolki czerwonej kiełki 2 cebule 5 jaj majonez Sałatka II Składniki: brokół kalafior 2 pomidory ... Więcej »

  • Sałatka ryżowa z brokułami

    Sałatka ryżowa z brokułami

    200g ryżu 1 marchewka 1/2 brokuła garść fasolki szparagowej 2 łyżki majonezu 1 łyżka jogurtu greckiego ząbek czosnku sól Więcej »

  • 12 tydzień ciąży

    Możesz się wyraźnie zaokrąglić i przybrać na wadze, ale Twoje samopoczucie na pewno będzie lepsze. Łożysko zaczyna przejmować funkcje dotychczas spełniane przez hormony. Od tego tygodnia ... Więcej »

  • Zdrowe przekąski

    Zdrowe przekąski

    Około ósmego miesiąca życia nadchodzi dla dziecka czas na kolejny etap rozszerzania doznań smakowych. Podajemy mu jedzenie do rączki. Najczęściej chrupki kukurydziane, ciasteczka ryżowe lub ... Więcej »

Komentarze