Poleć znajomym

Sałatka świąteczna z fasolki i pomidorków

Autor: , 19 sierpnia 2013 w Przepisy, Komentarze (0) »

Składniki dla 2 osób

  • 10 pomidorków koktajlowych
  • puszka czerwonej fasoli
  • 1/2 czerwonej cebuli
  • 2 łyżki czerwonego octu balsamicznego
  • oliwa z oliwek
  • natka pietruszki

Sposób wykonania

  • Fasolę odcedzamy z gęstej zalewy, wykładamy na sito i przepłukujemy dokładnie chłodną wodą, aż nasiona będą czyste. Wykładamy do salaterki. Cebule kroimy w piórka i macerujemy około 15-20 minut w occie balsamicznym. Odsączamy ją z octu i dodajemy do fasoli razem z przekrojonymi na pół pomidorkami koktajlowymi. Polewamy oliwą z oliwek. Wszystkie składniki mieszamy i posypujemy natka pietruszki.

Sałatka świąteczna z fasolki i pomidorków

Czas przygotowania: Całkowity czas:

Tagi:

Podobne artykuły:

Komentarze