Poleć znajomym

Sałatka śledziowa z patisonami

Autor: , 19 sierpnia 2013 w Przepisy, Komentarze (0) »

Składniki

  • 4-5 płatów matiasów
  • 1 cebula
  • marynowane patisony (słoik)
  • 4 jajka
  • 1 mały słoik marynowanych grzybków
  • pęczek szczypiorku
  • 4-5 łyżek gęstej śmietany
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania

  • Solone płaty śledziowe zalewamy wodą i pozostawiamy do wymoczenia na około 2 godziny. Odcedzamy i odsączamy dokładnie z wody, a następnie kroimy w paseczki. Patisony obieramy i kroimy w kostkę. Gotujemy na twardo jajka. Ostudzone kroimy w kostkę. Cebulkę kroimy w krążki a szczypiorek siekamy. Marynowane grzybki odsączamy z octu i kroimy w paseczki. Wszystkie składniki mieszamy w misie ze śmietaną i doprawiamy do smaku.

Sałatka śledziowa z patisonami

Czas przygotowania: Całkowity czas:

Tagi:

Podobne artykuły:

  • Sałatka śledziowa na zielono

    Sałatka śledziowa na zielono

    5-6 filetów śledziowych (matjasów) 1-2 winne jabłka 1 cebula puszka groszku 1 por mały pojemnik jogurtu naturalnego 2 duże łyżki gęstej śmietany sól, Więcej »

  • Sałatka śledziowa

    Sałatka śledziowa

    0,5 kg filetów matiasów 10 dag sera żółtego 1 por lub cebula 1 duże winne jabłko 3 ogórki kiszone (niekoniecznie) kilka łyżek majonezu pieprz Więcej »

  • Grillowe sałatki

    Grillowe sałatki

    Sałatka I Składniki: po 1 puszce kukurydzy, groszku fasolki czerwonej kiełki 2 cebule 5 jaj majonez Sałatka II Składniki: brokół kalafior 2 pomidory ... Więcej »

  • Lekkie sałatki

    Lekkie sałatki

    Sałatka z ogórka i brzoskwini Składniki: 4 porcje, czas przygotowania: 15 min. 1 ogórek 3 świeże brzoskwinie i 1 łyżeczka syropu lub soku z brzoskwini 2 grillowane skrzydełka ... Więcej »

Komentarze