Poleć znajomym

Sałatka ryżowa z brokułami

Autor: , 20 sierpnia 2013 w Przepisy, Komentarze (1) »

Składniki

  • 200g ryżu
  • 1 marchewka
  • 1/2 brokuła
  • garść fasolki szparagowej
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżka jogurtu greckiego
  • ząbek czosnku
  • sól

Sposób wykonania

  • Fasolkę szparagową myjemy, obcinamy końcówki i gotujemy w osolonej wodzie na pół miękko, około 15 minut. Odcedzamy, przepłukujemy zimna wodą i kroimy na kawałki. Gotujemy osoloną wodę i wrzucamy do niej różyczki brokuła. Blanszujemy 5 minut, odcedzamy i studzimy.
  • Gotujemy ryż. Ugotowany i ostudzony wkładamy do miski, dodajemy fasolę, brokuły i startą na drobne wiórki marchew. Z majonezu, jogurtu i pogniecionego czosnku przygotowujemy sos. Dodajemy go do sałatki.

Sałatka ryżowa z brokułami

Czas przygotowania: Całkowity czas:

Tagi:

Podobne artykuły:

Komentarze

  1. olamyckowska 7 maja 2018, 16:58

    OSIĄGAJ SZCZUPŁE LUB MUSKULARNE CIAŁO SZYBCIEJ NIŻ KIEDYKOLWIEK!
    PROSTY TRENING, TANIA DIETA, INDYWIDUALNIE DOBRANA SUPLEMENTACJA!
    WEJDŹ TERAZ NA http://www.igortreneronline.pl
    I WYGRAJ 10 TYSIĘCY ZŁOTYCH!