Poleć znajomym

Ryż z marchewką i czosnkiem

Autor: , 19 sierpnia 2013 w Przepisy, Komentarze (0) »

Składniki

  • woreczek ryżu
  • duża marchewka
  • puszka kukurydzy
  • 4 łyżki majonezu
  • przyprawy (sól, pieprz)
  • duży ząbek czosnku

Sposób przygotowania

  • Torebkę ryżu wkładamy do posolonego wrzątku i gotujemy około 15 minut. Wyjmujemy zanim torebka całkiem się wypełni, aby ryż nie był zbyt miękki. Marchew obieramy, myjemy i ścieramy na wiórki. Kukurydzę odsączamy na sicie, mieszamy z ryżem i marchewką, dodajemy roztarty czosnek, majonez i przyprawy. Dokładnie mieszamy.

Ryż z marchewką i czosnkiem

Czas przygotowania: Całkowity czas:

Tagi:

Podobne artykuły:

Komentarze