Poleć znajomym

Różowa sałatka ziemniaczana

Autor: , 20 sierpnia 2013 w Przepisy, Komentarze (0) »

Składniki

  • 5 średnich ziemniaków
  • 3 buraczki
  • biała część pora
  • 5 ogórków konserwowych
  • jabłko
  • 6 łyżek majonezu
  • sól, pieprz
  • szczypiorek do posypania

Sposób wykonania

  • Ziemniaki myjemy dokładnie, zalewamy wodą i gotujemy w mundurkach z dodatkiem soli. Podobnie postępujemy z burakami. Oba warzywa odcedzamy, pozostawiając do wystudzenia. Zimne obieramy z łupin i kroimy w kostkę.
  • Por kroimy w półplasterki, solimy i odstawiamy, aż puści sok, który odlewamy. Obieramy jabłka i ogórki, kroimy je w kostkę. Ziemniaki, buraki, jabłka i ogórki wkładamy do miski, dodajemy odsączony por, majonez, sól i pieprz. Wszystko mieszamy i posypujemy szczypiorkiem.

Różowa sałatka ziemniaczana

Czas przygotowania: Całkowity czas:

Tagi:

Podobne artykuły:

Komentarze