Poleć znajomym

Kapusta zasmażana

Autor: , 19 sierpnia 2013 w Przepisy, Komentarze (0) »

Składniki

  • główka młodej kapusty
  • duża cebula
  • 15 dag boczku wędzonego
  • 2 łyżki margaryny
  • 2-3 łyżki mąki
  • szczypiorek, sól, pieprz, papryka mielona słodka
  • pęczek koperku

Sposób przygotowania

  • Młodą kapustę oczyszczamy z luźnych ciemnych liści, myjemy, a następnie kroimy w dość grubą kostkę. Solimy, zalewamy woda i gotujemy około 10 minut. Boczek kroimy w kostkę. Na patelnię wykładamy margarynę. Kiedy się stopi dodajemy boczek i smażymy do wytopienia. Wrzucamy pokrojoną cebulę, smażymy ją do zrumienienia.
  • Kiedy cebula jest rumiana zasypujemy ją mąką, smażymy do zrumienienia, a następnie mieszając rozprowadzamy wodą, na średnio gęsty sos. Po zagotowaniu dodajemy do kapusty, odcedzonej z wody. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem i dokładnie mieszamy.

Kapusta zasmażana

Czas przygotowania: Całkowity czas:

Tagi:

Podobne artykuły:

Komentarze