Poleć znajomym

Grillowe sałatki

Autor: , 19 sierpnia 2013 w Przepisy, Komentarze (0) »

Składniki

Sałatka I

Składniki:

  • po 1 puszce kukurydzy, groszku fasolki czerwonej
  • kiełki
  • 2 cebule
  • 5 jaj
  • majonez

Sałatka II

Składniki:

  • brokół
  • kalafior
  • 2 pomidory
  • duży ogórek
  • 3 jajka
  • świeży koperek
  • majonez
  • sól, pieprz

Sałatka III

Składniki:

  • makaron gruby (muszelki, świderki itp)
  • por
  • fasolka szparagowa w puszce
  • fasolka czerwona w puszce
  • 10 dag szynki
  • sos sałatkowy włoski

Sposób przygotowania

  • Sałatka I: Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w kostkę. Cebulkę siekamy, sparzamy wrzątkiem, a następnie odsączamy, Dodajemy do jajek. Odsączamy z zalewy fasolkę i kukurydzę. Wszystkie składniki mieszamy w misce z majonezem.
  • Sałatka II: Kalafiora i brokuł gotujemy w wodzie z dodatkiem soli i cukru, odcedzamy, studzimy i dzielimy na różyczki. Pomidory, ogórki i jaja gotowane na twardo kroimy w kostkę. Koperek siekamy. Wszystkie składniki mieszamy w naczyniu dodając majonez, sól i pieprz.
  • Sałatka III: Makaron gotujemy al dente, przepłukujemy zimną woda i odcedzamy na sicie. Fasolki odsączamy z zalewy, łączymy z makaronem. Por parzymy wrzątkiem i kroimy w paski, szynkę kroimy w kostkę. Wszystkie składniki łączymy z sosem sałatkowym.

Grillowe sałatki

Czas przygotowania: Całkowity czas:

Tagi:

Podobne artykuły:

Komentarze