Grillowe sałatki
Składniki
Sałatka I
Składniki:
- po 1 puszce kukurydzy, groszku fasolki czerwonej
- kiełki
- 2 cebule
- 5 jaj
- majonez
Sałatka II
Składniki:
- brokół
- kalafior
- 2 pomidory
- duży ogórek
- 3 jajka
- świeży koperek
- majonez
- sól, pieprz
Sałatka III
Składniki:
- makaron gruby (muszelki, świderki itp)
- por
- fasolka szparagowa w puszce
- fasolka czerwona w puszce
- 10 dag szynki
- sos sałatkowy włoski
Sposób przygotowania
- Sałatka I: Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w kostkę. Cebulkę siekamy, sparzamy wrzątkiem, a następnie odsączamy, Dodajemy do jajek. Odsączamy z zalewy fasolkę i kukurydzę. Wszystkie składniki mieszamy w misce z majonezem.
- Sałatka II: Kalafiora i brokuł gotujemy w wodzie z dodatkiem soli i cukru, odcedzamy, studzimy i dzielimy na różyczki. Pomidory, ogórki i jaja gotowane na twardo kroimy w kostkę. Koperek siekamy. Wszystkie składniki mieszamy w naczyniu dodając majonez, sól i pieprz.
- Sałatka III: Makaron gotujemy al dente, przepłukujemy zimną woda i odcedzamy na sicie. Fasolki odsączamy z zalewy, łączymy z makaronem. Por parzymy wrzątkiem i kroimy w paski, szynkę kroimy w kostkę. Wszystkie składniki łączymy z sosem sałatkowym.

Grillowe sałatki
Czas przygotowania: Całkowity czas:
Poleć znajomym