Witaj na Forum FajnaMama!

Oglądasz nasze forum jako Gość, co nie daje Ci pełnego dostępu do wszystkich opcji i możliwości forum.

Nie będąc zarejestrowanym, nie możesz także brać udziału w dyskusjach. Gorąco zachęcamy do darmowej rejestracji,
co umożliwi Ci pisanie wiadomości, branie udziału w sondach, zamieszczanie własnych zdjęć oraz dostęp do wielu innych udogodnień.

Rejestracja jest szybka i łatwa. Zarejestruj się.

Wrześniowe mamusie 2012:)

Zgłoś nadużycie #51 22 stycznia 2012, 10:05

tymgrab Gotowa na wszystko tymgrab awatar
http://allegro.pl/spioch-62-bawelna-polskie-jakosc-spioch-i2054332007.html?sourc...

wyjątkowo tanionawet u tego sprzedawcy
Na­pot­kałam na swo­jej drodze szczęście..
Leżało niewin­nie scho­wane w ster­cie przeżytych wspomnień..
Nie szu­kałam je bo na­wet przez myśl mi nie przeszło,ze mogę je zna­lez właśnie tam..

Zgłoś nadużycie #52 22 stycznia 2012, 10:21

fleuriste Gotowa na wszystko fleuriste awatar
Hej, widzę,że już zakupy robisz ?? :P Ja najchętniej też już bym wszystko kupowała :)

Zgłoś nadużycie #53 22 stycznia 2012, 10:24

Malinka napisał(a)

Właśnie to pływanie jest najlepsze, jak tylko będziesz miała okazję to korzystaj. Tylko daruj sobie jaccuzzi. Jeśli myślisz o jodze, to ostrożnie. Musisz znaleść licencjonowanego instruktora, bo mnóstwo jest osób po kursach weekendowych. I nie wskazane są między 12 a 16 tygodniu. Koleżanka dużo ćwiczy jogę, i troszkę mi podpowiedziała.
Trzymam kciuki, by dolegliwości minęły.

Ja też myślałam o jodze, nawet znalazłam fajną szkołę z zajęciami dla kobiet w ciąży ale właśnie zajęcia są dopiero po 14 tygodniu, więc muszę trochę zaczekać :)

Zgłoś nadużycie #54 22 stycznia 2012, 11:13

wiesz co nie wiem czy później będzie mnie tak stać by wszystko na raz zakupić a tak wczesniej zawsze mozna wychaczyc jakieś fajne promocje np ostatnio mam mi kupiła 3pak bodów za 10 zł
nomoj tasiemiec sie zarcia dopomina tak mnie ssie az mi  niedobrze
Nie szu­kałam je bo na­wet przez myśl mi nie przeszło,ze mogę je zna­lez właśnie tam..

Zgłoś nadużycie #55 22 stycznia 2012, 11:29

U mnie jeszcze nikt nie wie że w ciąży jestem oprócz mojego męża :) ja chyba dopiero zacznę kupować po wizycie u lekarza, tyle sie naczekałam na tę ciążę, że nie mogę jeszcze w to uwierzyć do końca- choć wszystkie znaki na ziemi i niebie na to wskazują :)

Zgłoś nadużycie #56 22 stycznia 2012, 11:30

A ja w ogóle nie mam apetytu... za oto odbija mi się po byle czym

Zgłoś nadużycie #57 22 stycznia 2012, 11:32

no u mnie wie mama siostra i wczoraj uświadomiłam brata z bratową
ja zawsze niejadek byłam za to teraz mam mega apetyt ale tez mi się często odbija
za to plecy mnie znów zaczynają bolec i tu w łopatkach

Zgłoś nadużycie #58 22 stycznia 2012, 11:37

tymgrab napisał(a)

no u mnie wie mama siostra i wczoraj uświadomiłam brata z bratową
ja zawsze niejadek byłam za to teraz mam mega apetyt ale tez mi się często odbija
za to plecy mnie znów zaczynają bolec i tu w łopatkach

Mnie za to brzuch boli, taki ból jak na @, cały czas chodzę do kibelka i sprawdzam czy nie przyszła :(

Zgłoś nadużycie #59 22 stycznia 2012, 11:42

noo to podłe uczucie zwłaszcza jak ktos tak bardzo cche dziecka wiesz co zrob sobie komplel ciepłą wypij herbatke postaraj sie o tym nie myslec

Zgłoś nadużycie #60 22 stycznia 2012, 11:59

Brioszka Gotowa na wszystko awatar

tymgrab napisał(a)

wiesz co nie wiem czy później będzie mnie tak stać by wszystko na raz zakupić a tak wczesniej zawsze mozna wychaczyc jakieś fajne promocje np ostatnio mam mi kupiła 3pak bodów za 10 zł
nomoj tasiemiec sie zarcia dopomina tak mnie ssie az mi  niedobrze

moim zdaniem lepiej odłożyć pieniądze, które chciałaś wydać na daną rzecz w ciąży i za uzbieraną kasę kupić coś później

Zgłoś nadużycie #61 22 stycznia 2012, 12:11

moni2012 Fajna mama awatar

Brioszka napisał(a)

moim zdaniem lepiej odłożyć pieniądze, które chciałaś wydać na daną rzecz w ciąży i za uzbieraną kasę kupić coś później

Ja też bardzo wcześnie zaczęłam zakupki dla mojego maluszka i dziękki temu nie stresuję sie teraz ze z czymś nie zdąże-a faktycznie jakbym miała kupić wszystko teraz pod koniec ciąży to nie dałabym rady finansowo-a teraz pozostało mi tylko czekać na moją kruszynkę :) a odkładanie pieniążków nigdy mi nie wychodziło-bo zawsze jest coś do kupienia.
Tymgrab tylko nie przesadźcie z ciepła kąpielą-żeby nie była woda za gorąca!!!

Zgłoś nadużycie #62 22 stycznia 2012, 12:14

fleuriste napisał(a)

O to będziesz miała 5 tc to napisz jak poszło i czy było widać na usg, bo ja się obawiam, ze za wcześnie zapisałam się na wizytę...

Ja byłam na pierwszej wizycie u ginka w 5 t.c (musiałam potwierdzić na tak wczesnym etapie ze względu na wykonywany przeze mnie zawód)i na USG było wówczas widać kropeczkę 2,5 mm :) a w 8 t.c już bicie serduszka :)

Zgłoś nadużycie #63 22 stycznia 2012, 12:52

no a co do zakupów poprawiaja mi humor haha te rzeczy dla maluchów sa takie fajniusie jutro ide do gina

Zgłoś nadużycie #64 22 stycznia 2012, 13:26

tymgrab napisał(a)

no a co do zakupów poprawiaja mi humor haha te rzeczy dla maluchów sa takie fajniusie jutro ide do gina

taaak poprawiają humorek :) jak ide za zakupki to wolę coś dzidzi kupić nic sobie-jakoś bardziej cieszy teraz :) a co będzie jak się urodzi :) będziemy co chwile chodzic na zakupki po nowe sukieneczki :)

Zgłoś nadużycie #65 22 stycznia 2012, 13:28

Tobie bliżej niż dalej ale ja obiecałam sobie ze jutrojak wyjde od gina prosto do sklepu dzieciecego

Zgłoś nadużycie #66 22 stycznia 2012, 15:23

Martynka30 Gotowa na wszystko Martynka30 awatar

fleuriste napisał(a)

Mnie za to brzuch boli, taki ból jak na @, cały czas chodzę do kibelka i sprawdzam czy nie przyszła :(

Mnie też tak bolał brzuch i dokładnie tak samo biegałam to toalety sprawdzać :) Nawet do koleżanki ciągle mówiłam-zobaczysz pewnie i tak dostanę@. Ona oczywiście się śmiała, że pewnie za jakieś 9 miesięcy tak :) Ale do teraz nie mogę uwierzyć w to co się dzieje :) W czwartek usg-no i myśle tylko o biciu serduszka, które chcę usłyszeć :) Co do ciuszków i wózeczka to ograniczam się tylko do przeglądania w necie na razie-może w przyszłym miesiącu zacznę już coś kupować. Z doświadczenia wiem, że lepiej się dużo wcześniej przygotować :)

Zgłoś nadużycie #67 22 stycznia 2012, 16:37

Ja kupuje same drobiazgi z takich poważniejszych to mam wanienke cienkie kocyki cztery dwa rozki i becik

Zgłoś nadużycie #68 22 stycznia 2012, 19:22

Martynka30 napisał(a)

Mnie też tak bolał brzuch i dokładnie tak samo biegałam to toalety sprawdzać :) Nawet do koleżanki ciągle mówiłam-zobaczysz pewnie i tak dostanę@. Ona oczywiście się śmiała, że pewnie za jakieś 9 miesięcy tak :) Ale do teraz nie mogę uwierzyć w to co się dzieje :) W czwartek usg-no i myśle tylko o biciu serduszka, które chcę usłyszeć :) Co do ciuszków i wózeczka to ograniczam się tylko do przeglądania w necie na razie-może w przyszłym miesiącu zacznę już coś kupować. Z doświadczenia wiem, że lepiej się dużo wcześniej przygotować :)

Ja dostanę sporo ciuszków pewnie od siostry, ma dwuletnią córeczkę, ale jak tylko wejdę od lekarza to pewnie też polecę po jakiś dzięcięcy ciuszek :) a już na pewno kupię taki album dzidziusiowy, żeby opisywać całą ciąże krok po kroku.

Zgłoś nadużycie #69 22 stycznia 2012, 19:54

M.1988 Fajna mama M.1988 awatar

fleuriste napisał(a)

U mnie jeszcze nikt nie wie że w ciąży jestem oprócz mojego męża :) ja chyba dopiero zacznę kupować po wizycie u lekarza, tyle sie naczekałam na tę ciążę, że nie mogę jeszcze w to uwierzyć do końca- choć wszystkie znaki na ziemi i niebie na to wskazują :)

Ja powiedziałam dopiero jak byłam w trzecim miesiącu :) Nie chciałam zapeszac,zwłaszcza,ze miałam sporo stresów...
.....cieszmy się z tego co nam los daje,nigdy nie jest przypadkowy...

Zgłoś nadużycie #70 22 stycznia 2012, 19:57

Brioszka Gotowa na wszystko awatar
ha! niektórzy moi znajomi nie wiedzą, że mam dziecko :D , a jak byłam w ciąży to jeszcze studiowałam i nikt się nie zorientował :D