Witaj na Forum FajnaMama!

Oglądasz nasze forum jako Gość, co nie daje Ci pełnego dostępu do wszystkich opcji i możliwości forum.

Nie będąc zarejestrowanym, nie możesz także brać udziału w dyskusjach. Gorąco zachęcamy do darmowej rejestracji,
co umożliwi Ci pisanie wiadomości, branie udziału w sondach, zamieszczanie własnych zdjęć oraz dostęp do wielu innych udogodnień.

Rejestracja jest szybka i łatwa. Zarejestruj się.

Tarczyca po ciąży

Zgłoś nadużycie #11 11 sierpnia 2015, 21:35

poczatkujaca123159 Zadomowiona
Rejestracja: Mar, 2014 Posty: 18 Podziękowania: 0
Witam,
Mam pytanie jestem 6 miesiecy po porodzie i wczoraj zrobilam badania na
tarczyce poniewaz w ciazy mialam TSH 4,0 i lekarz zapisal mi letrox.
Wyniki mnie zszokowaly:
TSH 16 (norma 0,2-4,2)
Anty TPO przeciwciała >700 (norma 0,0-35)

Nie wiem co myslec jestem przerazona wizyte mam dopiero ma październik.

Co moze byc powodem takich wysokich wynikow ??
Dodam ze biore tabletki antykoncepcyjne nie wiem czy to ma wplyw ??

Czy przy takich wynikach bede mogla miec jeszcze dzieci ??

Zgłoś nadużycie #12 11 sierpnia 2015, 21:55

nanu Supermama
Rejestracja: Wrz, 2012 Posty: 6591 Podziękowania: 981
Nie chcę Cię straszyć ale u mojej siostry w drugiej ciąży wyszły problemy z tarczycą. Gdy już urodziła zaczęła robić dokładniejsze badania i w końcu diagnoza - choroba hashimoto. Nie wiem jakie miała/ma wyniki. Wiem tylko, że w badaniach wychodziła jej niedoczynność tarczycy.




Zgłoś nadużycie #13 11 sierpnia 2015, 22:00

poczatkujaca123159 Zadomowiona
Rejestracja: Mar, 2014 Posty: 18 Podziękowania: 0
Podejrzewam ze u mnie tez tak bedzie tylko mysle czy to poporodowe problemy i mina czy juz bede sie z tym meczyc do konca zycia ??

Zgłoś nadużycie #14 1 marca 2020, 12:59

Wercia26 Gotowa na wszystko
Rejestracja: Cze, 2015 Posty: 409 Podziękowania: 0
W takim razie jeśli chodzi o wsparcie problemów w zakresie niedoczynności tarczycy w Gdańsku mogę polecić Wam świetną doktor Anne https://endokrynolog.com.pl/ z którą współpracowało mi się świetnie. Przede wszystkim skutecznie diagnozuje problem i dobiera leczenie. Bez Niej pewnie nadal czułabym się źle, a nie dość że to się poprawiło to waga również zaczęła szybko spadać.