madzik90 napisał(a)
Co do kąpieli, ja też syna kąpałam w tych cudach a teraz myślę że naturalne szare mydełko będzie ok. takiego maleństwa nie trzeba codziennie mydlić zreszta to nie wskazane nawet. Kąpać można np w wodzie z dodatkiem naparu z rumianku. Codzienne szorowanie strasznie skóre wysusza a tego wolałabym uniknąć. W ogóle przez pierwsze kilka dni nie zamierzam kąpać dziecka, bo ma na sobie tą maź płodową, syna kąpałam po 3 dniach dopiero. Mam nadzieje ze nie będzie żadnych problemów skórnych, na razie tak sie nastawiam. Jeśli coś sie zmieni to dokupie to czy tamto
No ja właśnie też córkę kąpałam co 2-3 dni. Codzienne tylko pupę, twarz i rączki ale to na przewijaku woda gotowana z miseczki, wacikami. Dzieci bedziemy mieć zimowe, wiec nie będą się tak pocic czy kurzyc jak urodzone latem wiec tez uważam ze nie ma potrzeby kąpać codziennie.
Ja teraz się naczytalam sporo złego o oilatum.
Gratuluję wzorcowych wyników. Oby tak dalej! 👍 a tarczyca może mieć zły wpływ na ciążę na tym etapie?
Madzialenka witaj! Ja mam większość rzeczy po córce i teraz tez ma być dziewczynka wiec prawie wszystko mam, łącznie z ubrankami. Musze dokupić kosmetyki, szafkę do pokoju i trochę drobiazgów . Planuje też zakup wózka ale tylko spacerówki czyli to raczej wiosna dopiero. I ogolnie juz się przymierzam do rozpoczęcia zakupów. .pewnie większość rzeczy zamówię przez net. Taniej i wygodniej .