Witaj na Forum FajnaMama!

Oglądasz nasze forum jako Gość, co nie daje Ci pełnego dostępu do wszystkich opcji i możliwości forum.

Nie będąc zarejestrowanym, nie możesz także brać udziału w dyskusjach. Gorąco zachęcamy do darmowej rejestracji,
co umożliwi Ci pisanie wiadomości, branie udziału w sondach, zamieszczanie własnych zdjęć oraz dostęp do wielu innych udogodnień.

Rejestracja jest szybka i łatwa. Zarejestruj się.

Starania - zostać mamą w 2015 roku :)

Zgłoś nadużycie #92451 7 lipca 2014, 16:20

dominika1981 Fajna mama
Rejestracja: Lut, 2012 Posty: 2932 Podziękowania: 92

Valentina napisał(a)

Dominika, ja potem w maju miałam biochemiczna. Teraz liczę, że się udało. Ale okaże się za kilka dni.


miejmy pozytywne nastawienie
Pora na drugie...

Zgłoś nadużycie #92452 7 lipca 2014, 16:21

dominika1981 Fajna mama
Rejestracja: Lut, 2012 Posty: 2932 Podziękowania: 92

Valentina napisał(a)

Dominika a długo starasz się o drugie?


3 lata... już powiedziałam sobie tylko naturalnie...
Pora na drugie...

Zgłoś nadużycie #92453 7 lipca 2014, 16:21

Konto usunięte
Staraczka nie znam się więc powiedz, znaczy ze dobre?

Zgłoś nadużycie #92454 7 lipca 2014, 16:22

dominika1981 Fajna mama
Rejestracja: Lut, 2012 Posty: 2932 Podziękowania: 92

Maaagda napisał(a)

Ja właśnie idę dzisiaj na wymaz z szyjki pod kątem tych Chlamydii, płącę około 50zł


kto ci zlecił? ginekolog?
Pora na drugie...

Zgłoś nadużycie #92455 7 lipca 2014, 16:23

Konto usunięte
Kurczę Dominika, strasznie długo! Ciekawe, co jest przyczyną :-/

Zgłoś nadużycie #92456 7 lipca 2014, 16:25

nadia1991 Fajna mama
Rejestracja: Mar, 2014 Posty: 2328 Podziękowania: 503

staraczka napisał(a)

mam wyniki :--> Krzywa cukrowa (2pkt,75g)
 Na czczo 93,6 mg/dl norma : 70-99
Po 2 h 135,3 mg/dl norma: 70-140
--> TSH 3-cia generacja 2,853 uIU/ml norma 0,55-4,78
--> FSH 5,09 mIU/ml
normy :  Faza folikularna 3,85 - 8,78
              Środek cyklu 4,54 - 22,5
              Faza lutealna 1,79 - 5,12
              Po menopauzie 16,7 - 114,0
 LH 5,66 mIU/ml
normy :  Faza folikularna 2,12 - 10,89
              Środek cyklu 19,18 - 103
              Faza lutealna 1,20 - 12,86
              Po menopauzie 10,87 - 58,6


czyli w porządku ??




Zgłoś nadużycie #92457 7 lipca 2014, 16:28

dominika1981 Fajna mama
Rejestracja: Lut, 2012 Posty: 2932 Podziękowania: 92
no u mnie jajniki... Nie mam owulacji... I dopiero teraz w badaniu z kropli krwi, gdzie oczyszczam organizm od 9 miesięcy wyszło mi, ze prawdopodobnie mam to świństwo. I dlatego zleciła mi potwierdzić badaniami dodatkowymi. Sama nie wiem czy od razu wywalać to czy wykonać badania które i tak dają 80 % prawdy.
Pora na drugie...

Zgłoś nadużycie #92458 7 lipca 2014, 16:31

nadia1991 Fajna mama
Rejestracja: Mar, 2014 Posty: 2328 Podziękowania: 503

dominika1981 napisał(a)

no u mnie jajniki... Nie mam owulacji... I dopiero teraz w badaniu z kropli krwi, gdzie oczyszczam organizm od 9 miesięcy wyszło mi, ze prawdopodobnie mam to świństwo. I dlatego zleciła mi potwierdzić badaniami dodatkowymi. Sama nie wiem czy od razu wywalać to czy wykonać badania które i tak dają 80 % prawdy.


może lepiej zrobić i coś więcej się dzięki temu wyjaśni




Zgłoś nadużycie #92459 7 lipca 2014, 16:34

dominika1981 Fajna mama
Rejestracja: Lut, 2012 Posty: 2932 Podziękowania: 92
Ja widzę siebie z brzuchem.
Pora na drugie...

Zgłoś nadużycie #92460 7 lipca 2014, 16:37

Konto usunięte
Kurczę Dominika, ciężki temat ;-( życzę Ci, by badania coś wykazały i byś mogła w końcu mieć drugie bobo :-)

Zgłoś nadużycie #92461 7 lipca 2014, 16:39

Konto usunięte

staraczka napisał(a)

mam wyniki :--> Krzywa cukrowa (2pkt,75g)
 Na czczo 93,6 mg/dl norma : 70-99
Po 2 h 135,3 mg/dl norma: 70-140
--> TSH 3-cia generacja 2,853 uIU/ml norma 0,55-4,78
--> FSH 5,09 mIU/ml
normy :  Faza folikularna 3,85 - 8,78
              Środek cyklu 4,54 - 22,5
              Faza lutealna 1,79 - 5,12
              Po menopauzie 16,7 - 114,0
 LH 5,66 mIU/ml
normy :  Faza folikularna 2,12 - 10,89
              Środek cyklu 19,18 - 103
              Faza lutealna 1,20 - 12,86
              Po menopauzie 10,87 - 58,6


TSH za wysokie jak na starania, powinno być mniej niż 2,5

Zgłoś nadużycie #92462 7 lipca 2014, 16:40

dominika1981 Fajna mama
Rejestracja: Lut, 2012 Posty: 2932 Podziękowania: 92
dzięki ja tobie też. moja siostra cioteczna jest w ciąży... Na początku jak się dowiedziałam to musiałam swoje wypłakać. Nie jest mi ciężko, bo mam szkrabka. Moja ukochaną córeczkę. teraz już jest ok. Jestem szczęśliwa. nie mam czasu na nudę i płacz,
Pora na drugie...

Zgłoś nadużycie #92463 7 lipca 2014, 16:40

staraczka Supermama
Rejestracja: Sty, 2013 Posty: 25085 Podziękowania: 2398
niby w normie ale mysle ze cukier powiniem być nizszy

Zgłoś nadużycie #92464 7 lipca 2014, 16:40

Konto usunięte
ja w domu,a gdzie angel z teścikiem? ;(

Zgłoś nadużycie #92465 7 lipca 2014, 16:41

Konto usunięte

staraczka napisał(a)

niby w normie ale mysle ze cukier powiniem być nizszy


cukier masz w porządku

Zgłoś nadużycie #92466 7 lipca 2014, 16:42

dominika1981 Fajna mama
Rejestracja: Lut, 2012 Posty: 2932 Podziękowania: 92

motyl1909 napisał(a)

TSH za wysokie jak na starania, powinno być mniej niż 2,5


cukier za wysoki... Kobieto!! zrezygnuj z węglowodanów, owoców, cukrów prostych/ U mnie było kiedyś to samo.
Pora na drugie...

Zgłoś nadużycie #92467 7 lipca 2014, 16:43

dominika1981 Fajna mama
Rejestracja: Lut, 2012 Posty: 2932 Podziękowania: 92
mój lekarz na takie wyniki cukru kazał zrezygnować z cukru pod każdą postacią.
Pora na drugie...

Zgłoś nadużycie #92468 7 lipca 2014, 16:44

dominika1981 Fajna mama
Rejestracja: Lut, 2012 Posty: 2932 Podziękowania: 92
poczytajcie sobie o naturalnym progesteronie.
Pora na drugie...

Zgłoś nadużycie #92469 7 lipca 2014, 16:45

Konto usunięte

dominika1981 napisał(a)

mój lekarz na takie wyniki cukru kazał zrezygnować z cukru pod każdą postacią.


cukier jest w porządku - bez przesady. Gdyby był ciut ponad normę, to można by było panikować.

Zgłoś nadużycie #92470 7 lipca 2014, 16:46

Konto usunięte
dominika - na twoim miejscu bym poszła do kliniki niepłodności. Za długo to wszystko trwa.