Witaj na Forum FajnaMama!

Oglądasz nasze forum jako Gość, co nie daje Ci pełnego dostępu do wszystkich opcji i możliwości forum.

Nie będąc zarejestrowanym, nie możesz także brać udziału w dyskusjach. Gorąco zachęcamy do darmowej rejestracji,
co umożliwi Ci pisanie wiadomości, branie udziału w sondach, zamieszczanie własnych zdjęć oraz dostęp do wielu innych udogodnień.

Rejestracja jest szybka i łatwa. Zarejestruj się.

Starania - zostać mamą w 2015 roku :)

Zgłoś nadużycie #90311 1 lipca 2014, 16:18

Lenka87 Fajna mama
Rejestracja: Kwi, 2014 Posty: 3438 Podziękowania: 782

hakuna.matata napisał(a)

to wiecej niz ja mialam 3 tyg temu :D


Niby tak, ale nie ma już dla mnie nadziei w tym cyklu.
17 tc Aniołek-31.01.2015 :(
Na zawsze w naszych sercach



Zgłoś nadużycie #90312 1 lipca 2014, 16:19

Tasiemka Supermama
Rejestracja: Sty, 2014 Posty: 10375 Podziękowania: 2041
co do teściowych to moja jest właśnie u mnie na kawie :D

a jak pojedzie to jade z mamą na cmentarz, będę wieczorkiem, buźka :*






Zgłoś nadużycie #90313 1 lipca 2014, 16:21

lady_89 Gotowa na wszystko
Rejestracja: Mar, 2014 Posty: 1502 Podziękowania: 379

Lenka87 napisał(a)

Niby tak, ale nie ma już dla mnie nadziei w tym cyklu.


A co @ już Cię nawiedziła ??

Zgłoś nadużycie #90314 1 lipca 2014, 16:23

Lenka87 Fajna mama
Rejestracja: Kwi, 2014 Posty: 3438 Podziękowania: 782

lady_89 napisał(a)

A co @ już Cię nawiedziła ??


Nie, ale jest już 17 dpo, więc beta jest wiarygodna, a jeśli owulka była później, to i tak nie ma szans, bo nie było już męża w domu
17 tc Aniołek-31.01.2015 :(
Na zawsze w naszych sercach



Zgłoś nadużycie #90315 1 lipca 2014, 16:23

lady_89 Gotowa na wszystko
Rejestracja: Mar, 2014 Posty: 1502 Podziękowania: 379

Lenka87 napisał(a)

Niby tak, ale nie ma już dla mnie nadziei w tym cyklu.


Tak z ciekawości zerknęłam i hakuna.matata tez w 27dc robiła betę i wyszła negatywna, więc jak widać cuda się zdarzają :)

Zgłoś nadużycie #90316 1 lipca 2014, 16:23

lady_89 Gotowa na wszystko
Rejestracja: Mar, 2014 Posty: 1502 Podziękowania: 379

Lenka87 napisał(a)

Niby tak, ale nie ma już dla mnie nadziei w tym cyklu.


Tak z ciekawości zerknęłam i hakuna.matata tez w 27dc robiła betę i wyszła negatywna, więc jak widać cuda się zdarzają :)

Zgłoś nadużycie #90317 1 lipca 2014, 16:27

lady_89 Gotowa na wszystko
Rejestracja: Mar, 2014 Posty: 1502 Podziękowania: 379

Lenka87 napisał(a)

Nie, ale jest już 17 dpo, więc beta jest wiarygodna, a jeśli owulka była później, to i tak nie ma szans, bo nie było już męża w domu


Ale zagnieździć się mogło później a to zagnieżdżenie ma przede wszystkim wpływ na wynik bety czy testów a nie sam moment owulacji.

Zgłoś nadużycie #90318 1 lipca 2014, 16:28

lady_89 Gotowa na wszystko
Rejestracja: Mar, 2014 Posty: 1502 Podziękowania: 379
Dobra ja uciekam do domu, może wpadnę do was jeszcze dziś choć internet w domu mi muli bo wykorzystałam cały pakiet;/ Miłego dnia i wieczorku :)

Zgłoś nadużycie #90319 1 lipca 2014, 16:30

Lenka87 Fajna mama
Rejestracja: Kwi, 2014 Posty: 3438 Podziękowania: 782

lady_89 napisał(a)

Ale zagnieździć się mogło później a to zagnieżdżenie ma przede wszystkim wpływ na wynik bety czy testów a nie sam moment owulacji.


Poczekam cierpliwie jeszcze tydzień. Jeśli się nie pojawi, to wtedy powtórzę bete
17 tc Aniołek-31.01.2015 :(
Na zawsze w naszych sercach



Zgłoś nadużycie #90320 1 lipca 2014, 16:30

Konto usunięte
Lenka, no właśnie. Może się później zagniezdzilo! Okresu nadal nie masz, także wiesz.

Zgłoś nadużycie #90321 1 lipca 2014, 16:31

ewelinas1986 Fajna mama
Rejestracja: Cze, 2014 Posty: 4140 Podziękowania: 711

hakuna.matata napisał(a)

Dziewczyny! Mam wyniki bety, ale one jednoznacznie nie stwierdzają tygodnia ciąży :/
Wynik mam 9708,2
Normy:
5-6 tc 217-7138
6-7 tc 158-31795
7-8 tc 3697-163563
czyli z tego wynika przedział 6-8 tc a robiłam betę dokładnie 3 tygodnie temu i wynik był 1,2 a to norma dla bardzo nie-ciężarnej ;) Więc jeżeli teraz wychodzi powiedzmy 6 tc to 3 tygodnie temu był by 3 i już poziom bety powinien być chociaż trochę podwyższony a nie był wcale.
Czyli moim zdaniem ciąża jest młodsza niż 6 tc tylko mój organizm proukuje dużo bety - czy można przyjąć taką teorię? ;)


no jeżeli na suwaczku masz 6 tc to chyba jest w normie. jeśli chodzi o beta hcg z nią jest różnie. ja przed zabiegiem niby 12 tydz. miałam 220 000 tak taka wysoka, ale później ładnie spadła - chyba w ciągu miesiąca i dlatego w szpitalu podejrzewali zaśniad groniasty - na szczęście go nie było. ale tłumaczyli, że wynik ten jest różny u wielu kobiet.

jeśli o tą teorię chodzi to sama nie wiem, bo przecież tydzień ciąży liczysz od pierwszego dnia ostatniej miesiączki i ten przedział by się zgadzał. a robiłaś w tym samym laboratorium? bo w różnych sa inne normy i oznaczenia. czasami można nie zauważyć, ale różnią się literkami.... chodzi o te ml/U czy coś tam jeśli dobrze pamiętam.

a może wtedy zrobili jakiś błąd, albo później miałaś owulację?

wyszło mi chyba masło maślane, ale inaczej nie umiem przekazać ;-)




Zgłoś nadużycie #90322 1 lipca 2014, 16:32

Konto usunięte
U mnie właśnie brzuch się odezwał, kluje cały czas. Aż na pachwiny ból idzie.

Zgłoś nadużycie #90323 1 lipca 2014, 16:32

magdalena20 Fajna mama
Rejestracja: Kwi, 2014 Posty: 4146 Podziękowania: 468

lady_89 napisał(a)

Ale zagnieździć się mogło później a to zagnieżdżenie ma przede wszystkim wpływ na wynik bety czy testów a nie sam moment owulacji.


Tak zagniezdzenie moze trwac od 4 do 10 dni od owulacji wiec szansa jest :-)


Zgłoś nadużycie #90324 1 lipca 2014, 16:32

ewelinas1986 Fajna mama
Rejestracja: Cze, 2014 Posty: 4140 Podziękowania: 711

Lenka87 napisał(a)

Nie, ale jest już 17 dpo, więc beta jest wiarygodna, a jeśli owulka była później, to i tak nie ma szans, bo nie było już męża w domu


ale plemniki żyją dłużej.....




Zgłoś nadużycie #90325 1 lipca 2014, 16:33

Konto usunięte
Ewelina, a na kiedy wychodzi Ci termin? Początek marca?

Zgłoś nadużycie #90326 1 lipca 2014, 16:34

ewelinas1986 Fajna mama
Rejestracja: Cze, 2014 Posty: 4140 Podziękowania: 711

Valentina napisał(a)

Ewelina, a na kiedy wychodzi Ci termin? Początek marca?


no jakiś 9




Zgłoś nadużycie #90327 1 lipca 2014, 16:35

ewelinas1986 Fajna mama
Rejestracja: Cze, 2014 Posty: 4140 Podziękowania: 711
ale się cieszę, w pracy patrzyli na mnie jak na głupią bo sama się do siebie uśmiechałam a po wyniki dzwoniłam, bo pracuję dłużej niż czynne jest laboratorium ;-)

ojej ojej ;-) ;-) ;-) ;-) ale czub hehe




Zgłoś nadużycie #90328 1 lipca 2014, 16:37

ewelinas1986 Fajna mama
Rejestracja: Cze, 2014 Posty: 4140 Podziękowania: 711
ale mnie cycki ciągną, ból mi promieniuje z pod pach i wylewają się ze stanika......




Zgłoś nadużycie #90329 1 lipca 2014, 16:37

Konto usunięte
No właśnie, plemniki żyją 3-5 dni w ciele kobiety.

Zgłoś nadużycie #90330 1 lipca 2014, 16:38

Maaagda Supermama
Rejestracja: Maj, 2014 Posty: 4122 Podziękowania: 616

takasobieja napisał(a)

Oczywiście że ma :) dlatego pierwsze badania jakie mieliśmy wykonać u męża to prolaktyna i testosteron :) Zbyt wysoka powoduje niepłodność, a np jeśli jest wysoki poziom prolaktyny co jakiś czas to może być wynikiem wielu stresów :) jeśli stale to może być objawem gruczolaka przysadki mózgowej... :/
Najprościej zobaczyć u mężczyzny czy ma zbyt wysoką prolaktynę po sutkach, charakterystyczny jest przerost sutków...


Normalne ma suty :D a prolaktynę na 23,01 ng/ml przy normie 15. Także za dużo też nie jest podwyższona. Ja też miałam 23 , a po miesiącu bromergonu 2x1 mam 13.
Testosteron ma 716 ng/ml przy normie od 280-800.
Estriadol 8,49 pg/ml przy normie 7,63-42,60
FSH 4,93 mlU/ml przy normie 1,5-12,40
LH 9,95 przy normie 1,70-8,60
DHEA-SO4 335,60 wiekowo 20-24lat norma 211-492
FT4 1,45 przy normie 0,93-1,70
Przeciwciała przeciwplemnikowe w krwi - ujemny