takasobieja napisał(a)
ahhaha
wiesz dużo ludzi właśnie kupuje psa bo jest ładny, a nie mają pojęcia o jego temperamencie. Beagle jest psem, który bardzo często szuka domu
bo ludzie go kupili, a potem sobie nie radzili. Te psy mają bardzo silnie rozwinięty instynkt myśliwski, puścić psa bez smyczy to jedynie potrzeba szczęścia aby niczego nie wyczuł i nie "poszedł" jak kuna rowem
. Poza tym nie chcą słuchać, są totalnie nienależne, wymagaja duuuzo ruchu, no i mają trochę adhd ;D
Na temat wychowania dziecka nie czytałam tyle co o tym psie zanim go kupiliśmy

Byłam przygotowana na sajgon ale nie aż taki. Ten pies przeszedł moje wszelkie oczekiwania a właściwie wszelkie oczekiwania zawiódł. Byliśmy z nim na dwóch długich szkoleniach i zawzięłam się, ze albo wychowam tego psa albo go oddamy i po długim czasie, wielu przepłakanych nocach, wielu dniach zwątpienia, bezsilności hmmm moge stwierdzić, że wygrałam. Jest to "najlepszy" beagle jakiego poznałam. Długo mogła bym pisać a nie chce zanudzać ale jestem z siebie zadowolona. I tylko z siebie bo jak się okazało mój A podejście do dzieci ma ale do psów niestety nie.
Nikomu nie polecam tej rasy, chyba ze będzie to pies do polowań, innego wyjścia nie widzę.