Witaj na Forum FajnaMama!

Oglądasz nasze forum jako Gość, co nie daje Ci pełnego dostępu do wszystkich opcji i możliwości forum.

Nie będąc zarejestrowanym, nie możesz także brać udziału w dyskusjach. Gorąco zachęcamy do darmowej rejestracji,
co umożliwi Ci pisanie wiadomości, branie udziału w sondach, zamieszczanie własnych zdjęć oraz dostęp do wielu innych udogodnień.

Rejestracja jest szybka i łatwa. Zarejestruj się.

Starania by zostac mama w 2016

Zgłoś nadużycie #57371 11 kwietnia 2016, 14:27

jadzia Fajna mama
Rejestracja: Kwi, 2013 Posty: 2239 Podziękowania: 1030
Tandem kurcze mysle ze za tym skaczacym tsh i prolaktyna cos stoi. A usg tarczycy mialas? Bo jedno od drugiego zalezne spada tsh to i prl. A Tobie oba skacza? Idz do szpitala niech Cię przebadaja od stop do glow! Nie martw sie bedzie dobrze!!
Ja z wysokim tsh bo 4,4 zaszlam i urodzilam dziecko.Teraz znow to tsh na czasie musze zbadac bo lekarz podwyzszyl mi dawke euthyroxu. A prl spadla do 13 takze nie sadze zeby u mnie przyczyna niepowodzen lezala w tarczycy. W kwietniu 2015 tez zaszlam z podwyzszona prl. A teraz wszystko niby ok a ciazy brak.


Zgłoś nadużycie #57372 11 kwietnia 2016, 14:34

jadzia Fajna mama
Rejestracja: Kwi, 2013 Posty: 2239 Podziękowania: 1030
Tandem dobrze ze czasu nie marnujesz! Bo mialam pytac czy dzielnie firankujesz!! No i oby efektywnie.
Staraczka a clo lekarz nie proponowal? Moze jak nie jedno jajko to drugie by sie zaplodnilo. Moze zmien lekarza. Zadzwon do kliniki. Plissss
Iza a ty jaka masz dawke euthyroxu przy swoim poziomie tsh?


Zgłoś nadużycie #57373 11 kwietnia 2016, 14:41

murron Supermama
Rejestracja: Lut, 2013 Posty: 6481 Podziękowania: 3617

tandem napisał(a)

staraczka, skoro on nie może to może Ty możesz pojechać do niego? :D nie wiem jak dokładnie ta sytuacja wygląda z Waszym mijaniem się, ale może tak spróbować? :D

nati dziękuję :) ja w sprawie kp i mm się nie wypowiadam tylko czytam wszystko co piszecie i koduję :) nie wypowiadam się, bo dla mnie za wcześnie, doświadczenia nie mam, więc bez sensu coś mówić ;)

iza oby przeszło! :)


no ja np. kp przez 14 miesięcy, choć od 4 miesiąca musiałam odrobinę MM Nince dolewać, ale Ninka dopiero pierwszy katarek miała w wieku 16 miesięcy więc wydaje mi się, że to duża zasługa KP, ale dla mnie też ważna była i moja dieta jak i potem dieta Ninki, ona np. do dnia dzisiejszego nie zjadła kinder niespodzianki ani innej czekolady.
a w kontekście odżywiania dzieci zawsze mnie denerwuje straszliwie jak ktoś komentuje, jak Ty możesz dawać dziecku coś tak niesłodkiego albo niesłonego?
a ja zawsze uparcie odpowiadam: a dlaczego wy wszystko chcecie zrobić na modłę dorosłego, dziecku cukier i sól nie są niezbędne do życia więc po co je od samego początku do tego przyzwyczajać?
ja się mówię co się u nas sprawdza, ale nie wiem czy to nasza konsekwencja czy też charakter Ninki, ja jedyne co się zawsze staram robić w kontekście jej jedzenia, to nie zmuszać i nie wciskać czegoś na siłę.
jak miała 1,5 roku to bardzo lubiła zupę buraczkową, a od momentu jak skończyła 2 lata to już nie bardzo więc już potem się nie robiło buraczkowej, ale w wieku 2,5 ktoś jadł i ona chciała zjeść i od tamtego momentu znowu buraczkowa wróciła do łask.
z resztą minimum dwa razy w tygodniu pijemy sok z wyciskarki i on też jest praktycznie za każdym razem z surowych buraków.
ale jak na wielkanoc chciała zjeść dwa plastry boczku to też jej nikt nie bronił, pomimo że ja nie jadam i nie jestem fanką.


Zgłoś nadużycie #57374 11 kwietnia 2016, 14:42

tandem Supermama
Rejestracja: Maj, 2015 Posty: 4746 Podziękowania: 2814
jadzia nie marnuję, z pewnością :) w sumie zaczęłam śmigać po lekarzach po 2 cyklach, a tsh, endo sprawdzałam wcześniej - przynajmniej mam punkt odniesienia.

tsh -skacze,
prolaktyna - rośnie,
progesteron - maleje,
usg tarczycy miałam, mam jeden mały guzek, malejący z każdą wizytą, reszta ładnie.
Dziś znów usg będzie, zobaczymy. Do szpitala idę na pewno, mam skierowanie, dzwonić mam w pierwszym dniu @. Więc albo pozytyw albo szpital, czasu nie będę tracić. Ten pobyt 3dniowy wypada mi hipotetycznie zaraz po weekendzie majowym (którego nie mam, bo 2, 3. maja pracuję normalnie).


https://docs.google.com/spreadsheets/d/1vFZOk0IAp5fbW_YYScCoKOn9OvRjp8o5-6qQOz7BZwM/edit#gid=0 

Zgłoś nadużycie #57375 11 kwietnia 2016, 14:44

murron Supermama
Rejestracja: Lut, 2013 Posty: 6481 Podziękowania: 3617
http://www.srokao.pl/2016/04/9-skadnikow-ktore-powinnismy-eliminowac.html


Zgłoś nadużycie #57376 11 kwietnia 2016, 14:45

werkaa Fajna mama
Rejestracja: Paź, 2015 Posty: 1478 Podziękowania: 585
Ale drukujecie dzisiaj :)
Trzymam kciuki za wszystkie Wsze wizyty dzisiaj :)
A ja mam dzisiaj dzień dla siebie :)
Byłam na pazurkach a wieczorem idę do fryzjera i na hennę brwi i rzęs :D


Zgłoś nadużycie #57377 11 kwietnia 2016, 14:49

murron Supermama
Rejestracja: Lut, 2013 Posty: 6481 Podziękowania: 3617

werkaa napisał(a)

Ale drukujecie dzisiaj :)
Trzymam kciuki za wszystkie Wsze wizyty dzisiaj :)
A ja mam dzisiaj dzień dla siebie :)
Byłam na pazurkach a wieczorem idę do fryzjera i na hennę brwi i rzęs :D


No prawdziwe spa.
ja już tylko na poród czekam, bo muszę włosy podciąć :)


Zgłoś nadużycie #57378 11 kwietnia 2016, 14:54

tandem Supermama
Rejestracja: Maj, 2015 Posty: 4746 Podziękowania: 2814

werkaa napisał(a)

Ale drukujecie dzisiaj :)
Trzymam kciuki za wszystkie Wsze wizyty dzisiaj :)
A ja mam dzisiaj dzień dla siebie :)
Byłam na pazurkach a wieczorem idę do fryzjera i na hennę brwi i rzęs :D



to pokaż paznokcie! :D w sumie może też bym się przeszła na hennę rzęs :)


https://docs.google.com/spreadsheets/d/1vFZOk0IAp5fbW_YYScCoKOn9OvRjp8o5-6qQOz7BZwM/edit#gid=0 

Zgłoś nadużycie #57379 11 kwietnia 2016, 14:54

jadzia Fajna mama
Rejestracja: Kwi, 2013 Posty: 2239 Podziękowania: 1030
Weerka gdzie chodzisz do kosmetyczki? Mowisz ze duzo nauki w akademi zdrowia? Ty na farmacji tak.


Zgłoś nadużycie #57380 11 kwietnia 2016, 15:00

tandem Supermama
Rejestracja: Maj, 2015 Posty: 4746 Podziękowania: 2814
dziewczyny teraz tak jeszcze patrzę, mam inne wyniki też niefajne (!)
cholesterol całkowity 5,51 (norma 3-5)
cholesterol HDL 1,04 (


https://docs.google.com/spreadsheets/d/1vFZOk0IAp5fbW_YYScCoKOn9OvRjp8o5-6qQOz7BZwM/edit#gid=0 

Zgłoś nadużycie #57381 11 kwietnia 2016, 15:02

werkaa Fajna mama
Rejestracja: Paź, 2015 Posty: 1478 Podziękowania: 585
Do kosmetyczki na hennę do Enzo na Kopernika a na paznokcie do Europy. :)
Ale na paznokciach byłam ostatni raz bo lampę sobie zamówiłam :)
Nauki jest strasznie dużo. Pamięciówki jest najwięcej.


Zgłoś nadużycie #57382 11 kwietnia 2016, 15:05

murron Supermama
Rejestracja: Lut, 2013 Posty: 6481 Podziękowania: 3617
[QUOTE=tandem;2976799]dziewczyny teraz tak jeszcze patrzę, mam inne wyniki też niefajne (!)
cholesterol całkowity 5,51 (norma 3-5)
cholesterol HDL 1,04 (


Zgłoś nadużycie #57383 11 kwietnia 2016, 15:06

werkaa Fajna mama
Rejestracja: Paź, 2015 Posty: 1478 Podziękowania: 585
Pazurki :)


Zgłoś nadużycie #57384 11 kwietnia 2016, 15:06

jadzia Fajna mama
Rejestracja: Kwi, 2013 Posty: 2239 Podziękowania: 1030
A na jakim osiedlu mieszkasz? Nie wiedzialam ze w Europie jescze sie cos dzieje!!! Ale nie zaluj farmacja fajny zawod. Ja chodzilam na warzywna do medycznej szkoly policealnej na masaz. Zaluje ze na farmacje nie poszlam!


Zgłoś nadużycie #57385 11 kwietnia 2016, 15:08

murron Supermama
Rejestracja: Lut, 2013 Posty: 6481 Podziękowania: 3617
Tandem, jakoś się nie zapisała moja wiadomość.
chodzi mi o to, że zależy co jadłaś wieczorem na kolację, bo to mogło na wynik wpłynąć.


Zgłoś nadużycie #57386 11 kwietnia 2016, 15:08

murron Supermama
Rejestracja: Lut, 2013 Posty: 6481 Podziękowania: 3617

werkaa napisał(a)

Pazurki :)


bardzo ładne ;)


Zgłoś nadużycie #57387 11 kwietnia 2016, 15:10

werkaa Fajna mama
Rejestracja: Paź, 2015 Posty: 1478 Podziękowania: 585

jadzia napisał(a)

A na jakim osiedlu mieszkasz? Nie wiedzialam ze w Europie jescze sie cos dzieje!!! Ale nie zaluj farmacja fajny zawod. Ja chodzilam na warzywna do medycznej szkoly policealnej na masaz. Zaluje ze na farmacje nie poszlam!


W Europie pazurki są w dobrej cenie 35zł.
Ja mieszkam w centrum koło stacji PKP :)


Zgłoś nadużycie #57388 11 kwietnia 2016, 15:12

tandem Supermama
Rejestracja: Maj, 2015 Posty: 4746 Podziękowania: 2814
HDL 1,04 (>1,2)
cholesterol LDL 3,6 (


https://docs.google.com/spreadsheets/d/1vFZOk0IAp5fbW_YYScCoKOn9OvRjp8o5-6qQOz7BZwM/edit#gid=0 

Zgłoś nadużycie #57389 11 kwietnia 2016, 15:14

tandem Supermama
Rejestracja: Maj, 2015 Posty: 4746 Podziękowania: 2814

murron napisał(a)

Tandem, jakoś się nie zapisała moja wiadomość.
chodzi mi o to, że zależy co jadłaś wieczorem na kolację, bo to mogło na wynik wpłynąć.



dziękuję za wskazówkę. też mi się coś tnie.
wszystkie trzy cholesteroly mam minimalnie źle i triglicerydy :(


https://docs.google.com/spreadsheets/d/1vFZOk0IAp5fbW_YYScCoKOn9OvRjp8o5-6qQOz7BZwM/edit#gid=0 

Zgłoś nadużycie #57390 11 kwietnia 2016, 15:15

murron Supermama
Rejestracja: Lut, 2013 Posty: 6481 Podziękowania: 3617

tandem napisał(a)

dziękuję za wskazówkę. też mi się coś tnie.
wszystkie trzy cholesteroly mam minimalnie źle i triglicerydy :(


no bo to nie jakieś duże odchylenie i może tak być że coś się nie strawiło, a Ty np. coś mocno tłustego zjadłaś.