Witaj na Forum FajnaMama!

Oglądasz nasze forum jako Gość, co nie daje Ci pełnego dostępu do wszystkich opcji i możliwości forum.

Nie będąc zarejestrowanym, nie możesz także brać udziału w dyskusjach. Gorąco zachęcamy do darmowej rejestracji,
co umożliwi Ci pisanie wiadomości, branie udziału w sondach, zamieszczanie własnych zdjęć oraz dostęp do wielu innych udogodnień.

Rejestracja jest szybka i łatwa. Zarejestruj się.

Starania by zostac mama w 2016

Zgłoś nadużycie #51331 20 lutego 2016, 14:52

buba131 Fajna mama
Rejestracja: Lip, 2015 Posty: 902 Podziękowania: 293

kamila19880 napisał(a)

Nam tez sie zdarzało po 4-5 dziennie ale małżeństwem wtedy nie byliśmy ;) początki związku hehehe tak moze z rok czasu ale tyle w małzeństwie to nie miałam ;) niechciałbym tyle razy znudziło by sie heheh



wiesz zakazane smakuje lepiej :) , ja też jak jeszcze nie byłam mężatką to mojego męża częściej molestowałam :) hihi nieraz mi to wypomina, że kiedyś nocy nie przepuściłam a teraz ...


Zgłoś nadużycie #51332 20 lutego 2016, 15:22

kamila19880 Fajna mama
Rejestracja: Paź, 2015 Posty: 3670 Podziękowania: 956

buba131 napisał(a)

wiesz zakazane smakuje lepiej :) , ja też jak jeszcze nie byłam mężatką to mojego męża częściej molestowałam :) hihi nieraz mi to wypomina, że kiedyś nocy nie przepuściłam a teraz ...


Moj to samo czasami marudzi ze kiedyś tak fajnie było ze po kilka razy dziennie a teraz.... Heheh
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1ph4SmteBn2oDPUu3ilhg5jyza8jUpRkOci1ddP57...



Zgłoś nadużycie #51333 20 lutego 2016, 15:31

buba131 Fajna mama
Rejestracja: Lip, 2015 Posty: 902 Podziękowania: 293
cóż zrobić z wiekiem temperament maleje... na inne rzeczy człowiek zwraca uwagę, inne rzeczy stają się ważniejsze


Zgłoś nadużycie #51334 20 lutego 2016, 16:33

Monia82 Fajna mama
Rejestracja: Lip, 2012 Posty: 2084 Podziękowania: 759

turboslimak napisał(a)

monia ja ciebie na sile nie bede pocieszac nie chce ci robic nadziei ale pisalam keidys ze mojej kuzynki szwagierka...miala to samo rosla besa nie widac na usg nic bylo..juz chcieli jej zabieg robic ale sie uparla ze nie!

i woybraz sobie ze nyla to ciaza...miala tak usadowione jejeczko gdzies...i taka budowe w srodku tak sie schowalo ze widac nie było a w ciazy byla , dzis blanka ma 5 lat.


Historia rzeczywoście bardzo optymistyczna i szczęśliwie zakończona. U mnie niestety takiego finału nie będzie, bo od 2 tygodni krwawię ze skrzepami, fragmentami tkanek 3 x, progesteron wynosił zaledwie 9, beta hcg od początku mało przyrasta po 15 - 30% i nadal jest niska, jak na 8 tc, na poprzednim usg było coś, co odpowiadało ciałku żółtemu, teraz tego nie ma, szyjka zmiękła i się otwarła. Wczoraj mi dość długo prawego jajnika szukała, bo jelito przysłoniło.
Turbo, gratuluję! Przedsiębiorczości! Super, że masz taką możliwość bycia przy Zosi, jak i pracy!!
23.02.2016 r. - :( 8 tc cp /  26.12.2015 r. :( 4 tc
Aniołek (*) - 14.08.2015 r. :( 10 tc


Zgłoś nadużycie #51335 20 lutego 2016, 16:55

kamila19880 Fajna mama
Rejestracja: Paź, 2015 Posty: 3670 Podziękowania: 956

Monia82 napisał(a)

Historia rzeczywoście bardzo optymistyczna i szczęśliwie zakończona. U mnie niestety takiego finału nie będzie, bo od 2 tygodni krwawię ze skrzepami, fragmentami tkanek 3 x, progesteron wynosił zaledwie 9, beta hcg od początku mało przyrasta po 15 - 30% i nadal jest niska, jak na 8 tc, na poprzednim usg było coś, co odpowiadało ciałku żółtemu, teraz tego nie ma, szyjka zmiękła i się otwarła. Wczoraj mi dość długo prawego jajnika szukała, bo jelito przysłoniło.
Turbo, gratuluję! Przedsiębiorczości! Super, że masz taką możliwość bycia przy Zosi, jak i pracy!!


my wszystkie monia będziemy 3mac kciuki to musi być wszystko dobrze :)
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1ph4SmteBn2oDPUu3ilhg5jyza8jUpRkOci1ddP57...



Zgłoś nadużycie #51336 20 lutego 2016, 16:59

tandem Supermama
Rejestracja: Maj, 2015 Posty: 4746 Podziękowania: 2814
Kamila gratuluję ćwiczeń, zawsze to do przodu :)

turboslimak jak tylko będziesz miała, pochwal się blogiem :) też muszę uruchomić maszynę do szycia, przez przeprowadzkę jeszcze nie znalazła swojego miejsca... Muszę poczytać gdzieś w prawie pracy o tych nadgodzinach

pozdrawiam z przerwy między snowboardem a nartami!


https://docs.google.com/spreadsheets/d/1vFZOk0IAp5fbW_YYScCoKOn9OvRjp8o5-6qQOz7BZwM/edit#gid=0 

Zgłoś nadużycie #51337 20 lutego 2016, 17:37

kamila19880 Fajna mama
Rejestracja: Paź, 2015 Posty: 3670 Podziękowania: 956
Tandem zazdroszczę jazdy na snowboardzie zjedz z raz za mnie ;) ;) za nartami nie przepadam ;)
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1ph4SmteBn2oDPUu3ilhg5jyza8jUpRkOci1ddP57...



Zgłoś nadużycie #51338 20 lutego 2016, 18:15

PaulaG Fajna mama
Rejestracja: Gru, 2015 Posty: 866 Podziękowania: 312
tsh 2, coś jest w normie przecież ...




Zgłoś nadużycie #51339 20 lutego 2016, 18:41

Usiasia Fajna mama
Rejestracja: Mar, 2015 Posty: 2761 Podziękowania: 879
Hej dziewczyny.
Zaraz będę czytać wszystkie niusy od Was, chciałabym na wstępie powiedzieć tylko ze odebrałam wyniki dzisiaj.
TSH super norma 0,35-4,94 mój wynik 0.95 także myślę że jest ok. Natomiast pisałam Wam, że zrobiłam sobie prolaktyne bo coś czułam ze jest nie tak... Norma 1,2 - 29,93 a mój wynik to 119,8 także już się nie dziwię ze nie mogę zajsc w ciaze...
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1sAKNZYPwP0e_npNL6Netx2lBNfmTFlnd9vO0Y8zEpcs

Zgłoś nadużycie #51340 20 lutego 2016, 18:54

buba131 Fajna mama
Rejestracja: Lip, 2015 Posty: 902 Podziękowania: 293

Usiasia napisał(a)

Hej dziewczyny.
Zaraz będę czytać wszystkie niusy od Was, chciałabym na wstępie powiedzieć tylko ze odebrałam wyniki dzisiaj.
TSH super norma 0,35-4,94 mój wynik 0.95 także myślę że jest ok. Natomiast pisałam Wam, że zrobiłam sobie prolaktyne bo coś czułam ze jest nie tak... Norma 1,2 - 29,93 a mój wynik to 119,8 także już się nie dziwię ze nie mogę zajsc w ciaze...



ta prolaktyna to straszna Ci wyszła...


Zgłoś nadużycie #51341 20 lutego 2016, 18:59

gusia85 Gotowa na wszystko
Rejestracja: Sty, 2016 Posty: 879 Podziękowania: 386
Wyrocznie moje prosze o rade...
Moj wynik tsh z grudnia to 2,662 norma 0,55 4,78
Wynik z lutego 3,40 norma 0,27 4,20

Czy powinnam sie bac?


Zgłoś nadużycie #51342 20 lutego 2016, 19:03

Usiasia Fajna mama
Rejestracja: Mar, 2015 Posty: 2761 Podziękowania: 879
No właśnie... aż mi się płakać chce jeszcze się naczytalam ze ponad 100 może oznaczać gruczolaka przysadki :/
Ale najgirsze jest w tym wszystkim to ze kurcze gdybym sama o tym nie pomyślała i nie wyczaila sobie objawów z wujkiem google to wogole bym o tym nie wiedziała bo lekarze maja w dupie moje objawy bo "taka moja uroda"... Ciekawe co endo powie na ten wynik. Pewnie czeka mnie teraz dalsza diagnoza.
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1sAKNZYPwP0e_npNL6Netx2lBNfmTFlnd9vO0Y8zEpcs

Zgłoś nadużycie #51343 20 lutego 2016, 19:04

Usiasia Fajna mama
Rejestracja: Mar, 2015 Posty: 2761 Podziękowania: 879
Gusia bierzesz jakieś leki?
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1sAKNZYPwP0e_npNL6Netx2lBNfmTFlnd9vO0Y8zEpcs

Zgłoś nadużycie #51344 20 lutego 2016, 19:05

Usiasia Fajna mama
Rejestracja: Mar, 2015 Posty: 2761 Podziękowania: 879
Aaa i czy ktoś wie jak tam motylek? Zdaje mi się ze jednak pewnie cc jej zrobią...
Sorry ze milion postów ale skołowana przez to wszystko jestem
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1sAKNZYPwP0e_npNL6Netx2lBNfmTFlnd9vO0Y8zEpcs

Zgłoś nadużycie #51345 20 lutego 2016, 19:07

gusia85 Gotowa na wszystko
Rejestracja: Sty, 2016 Posty: 879 Podziękowania: 386

Usiasia napisał(a)

Gusia bierzesz jakieś leki?



Absolutnie... W poniedzialek mam wizyte u mojego gin.
Obgryzam paznokcie


Zgłoś nadużycie #51346 20 lutego 2016, 19:07

staraczka33 Supermama
Rejestracja: Sie, 2015 Posty: 4223 Podziękowania: 1433
Hej
Uffff nadrobilam :-)
Kurcze Monia strasznie strasznie mi.przykro z powodu twojej sytuacjii mam nadzieje ze bedzie wszystko dobrze
Jadzia trzymam kciuki za pozytywa :-)
Slimak a ty jeszcze sie kulasz bidulko cos Zosia nie spieszy sie w przeciwienstwie do Filipka czy ja dobrze przeczytalam ze byc moze dzisiaj Motylek juz utuli malego mlody jest juz duzy i silny i da rade :-)
Tandem zazdroszcze tych gór fajnie masz :-) :-)
Aaaaa bylabym zapomniala Kowy gratuluje!!!! :-) :-) :-)
Napewno o kims zapomnialam przepraszam z tego powodu a co sie dzieje z Marluna miala miec wczoraj bete i sie nie odzywa martwie sie mam nadzieje ze wszystko jest ok
Pepitka lez i odpoczywaj :-)

Zgłoś nadużycie #51347 20 lutego 2016, 19:08

buba131 Fajna mama
Rejestracja: Lip, 2015 Posty: 902 Podziękowania: 293

Usiasia napisał(a)

No właśnie... aż mi się płakać chce jeszcze się naczytalam ze ponad 100 może oznaczać gruczolaka przysadki :/
Ale najgirsze jest w tym wszystkim to ze kurcze gdybym sama o tym nie pomyślała i nie wyczaila sobie objawów z wujkiem google to wogole bym o tym nie wiedziała bo lekarze maja w dupie moje objawy bo "taka moja uroda"... Ciekawe co endo powie na ten wynik. Pewnie czeka mnie teraz dalsza diagnoza.



ale ponoć stres powoduje wzrost prolaktyny


Zgłoś nadużycie #51348 20 lutego 2016, 19:10

staraczka33 Supermama
Rejestracja: Sie, 2015 Posty: 4223 Podziękowania: 1433
Aaa co do częstego serduszkowania jejku 5,6 razy dziennie nigdy mi sie nie zdazylo przed slubem owszem bylo czesciej dwa razy dzienie lub trzy a teraz po slubie to za duzo czlowiek ma obowiazkow problemow na glowie o wszystkim trzeba myslec

Zgłoś nadużycie #51349 20 lutego 2016, 19:16

Usiasia Fajna mama
Rejestracja: Mar, 2015 Posty: 2761 Podziękowania: 879
Gusia jeszcze jest w normie na pewno powinno być pod kontrolą. Chociaż ciut niższe byłoby lepsze wiec może coś Ci zapoda...

Buba stres powoduje wzrost prolaktyny, ale raczej nie aż taki... poza tym ostatnio nie mam jakiś super dużych stresów.. no zobaczymy co tam wyniknie :/
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1sAKNZYPwP0e_npNL6Netx2lBNfmTFlnd9vO0Y8zEpcs

Zgłoś nadużycie #51350 20 lutego 2016, 19:23

buba131 Fajna mama
Rejestracja: Lip, 2015 Posty: 902 Podziękowania: 293

Usiasia napisał(a)

Gusia jeszcze jest w normie na pewno powinno być pod kontrolą. Chociaż ciut niższe byłoby lepsze wiec może coś Ci zapoda...

Buba stres powoduje wzrost prolaktyny, ale raczej nie aż taki... poza tym ostatnio nie mam jakiś super dużych stresów.. no zobaczymy co tam wyniknie :/



no to zobaczymy a kiedy masz wizytę ?? ? Ja dziś robiłam wyniki ale tylko tarczycowe i testosteron bo wiem ze kiedys miałam duuuży. a TSH wyszło mi 2,468 - ktoś u góry wspominał o niedoczynności u mnie... ale nie wiem sama