Leena napisał(a)
O widzisz to w Niemczech są inne normy -na czczo / przed jedzeniem poniżej 95 a po jedzeniu poniżej 140
ale mi mówiła babeczka ze to normy dla ciężarnych bo w ciąży z reguły cukier wyższy
O dzięki za rady :* a ja głupia owsianke wcinam na śniadanie - zalamka!! Dobrze ze mi o tym mleku powiedziałaś. Od jutra kromeczka ciemnego chlebka.
Będę pisac w razie w. Mam wizytę w czwartek i wtedy powinnam dostać dietę.
Matko a Ty musisz insulinę brac? I ja marudze...
no to widzisz faktycznie inne normy

a ja gdzieś czytałam że najlepiej jest gdy cukier jest poniżej 120 po godzinie od jedzenia ale żeby nie dopuszczać żeby był powyżej 140 więc może dlatego takie masz normy

ja od początku jestem na insulinie

ale wolę insulinę niż samą dietę bo dzięki temu mogę jeść praktycznie wszystko np jak chcę zjeść obiad + jakiś łakoć typu ciasto to wstrzyknę sobie o 1 jednostkę więcej niż normalnie i cukier w porządku

a bez insuliny niestety trzeba się pilnować by nie zjeść czegoś zabronionego. nie jest źle to tylko tak strasznie wszytsko wygląda

podejrzewano u mnie cukrzyce typu 1 bo jestem szczupła i bardzo wczesnie się u mnie pojawiła ale na szczęście badania wykluczyły i ostatnio lekarz mi powiedział że prawie na pewno po ciąży nie będę miała cukrzycy

ale pewnie jak nie dasz rady dietą ustanilizować cukrów to też dostaniesz insuline ale nic się nie bój wkłucia praktycznie nie bolą- no chyba że się igła stępi ale to się wymienia i nic nie czuć