Tauriel napisał(a)
Monia jak 43% jak ja liczę i mi wychodzi 55% beta wzrosła o 16,6 z 30 wiec moze zle liczę ?
Mi to wyszło w kalkulatorze przyrostu bety z belly, bo tak naprawdę pomiędzy wynikami badań minęło więcej niż 48 h, bo jedne badanie robiłam o 7 rano w niedzielę, a kolejne o godz. 16 we wtorek. Stąd wynika ta różnica... ilości godzin między badaniami, czyli to nie jest po 48 h, tylko po ok. 57 h.... więc inaczej liczą przyrost.
Jakby badanie było wykonane co 2 dni, ale tej samej godzinie to wtedy wyjdzie ponad 50%.
Te ostatnie badanie hcg robiłam już idealnie co 48 h, we wtorek i w czwartek ok. godz. 16.
Tam na necie jest jeszcze taki inny kalkulator do bety i tam wychodzi 53%..., ale to nadal nie jest te minimum 66%.
"W pierwszych tygodniach ciąży, czyli właśnie wtedy, gdy zwykle wykonujemy to badanie, przyrost powinien wynosić:
66% w ciągu 48 godzin w przedziale do 1 - 200 mIU/ml
114% w ciągu 72 godzin w przedziale do 1 - 200 mIU/ml
podwojenie w ciągu 96 godzin w przedziale 1 200 - 6 000 mIU/ml
w późniejszej ciąży przyrost może być jeszcze niższy
Warto pamiętać, że poziom HCG osiąga szczyt około 10 tygodnia ciąży i późniejszy jego spadek jest jak najbardziej prawidłowy."
Niestety nic nie zrobię... jak to świadczy o złym rozwoju to organizm z czasem mi da znać... przed wizytą u ginki pojadę na jeszcze 1 badanie, zobaczyć, czy jest w granicach norm, dla danego tygodnia. Teoretycznie za 2 dni po 48 h, jakby beta hcg wzrosła 100% to już powinna być ponad 200..... wtedy by osiągnęła dolną granicę dla 6 tc.