Witaj na Forum FajnaMama!

Oglądasz nasze forum jako Gość, co nie daje Ci pełnego dostępu do wszystkich opcji i możliwości forum.

Nie będąc zarejestrowanym, nie możesz także brać udziału w dyskusjach. Gorąco zachęcamy do darmowej rejestracji,
co umożliwi Ci pisanie wiadomości, branie udziału w sondach, zamieszczanie własnych zdjęć oraz dostęp do wielu innych udogodnień.

Rejestracja jest szybka i łatwa. Zarejestruj się.

Sierpniowe mamusie 2012 :)

Zgłoś nadużycie #571 8 lutego 2012, 10:47

asiak Zaprawiona w bojach asiak awatar
Witajcie dziewczyny, przyjmiecie mnie do swojego grona ?? :)
Licząc od ostatniej miesiączki termin mam wyznaczony na 22 sierpnia ale sądzę że to jeszcze się nie raz zmieni ze względu na nieregularne miesiączki, więc możliwe że nawet przesunę się na koniec na wrzesień :) O ciąży dowiedziałam się na święta Bożego Narodzenia więc dałam Mężowi upragniony prezent :) staraliśmy się od roku o Maleństwo, miałam podejrzenie PCO, przeszłam pierwszą wizytę w klinice niepłodności, bo lekarz powiedział mi że "naturalnie" nie mamy szans, a tu psikus :) pewnie to głupie ale codziennie mam myśli typu "żebym tylko nie poroniła" itp... Zaraz idę do internisty bo odebrałam wczoraj wynik na TSH i zaniepokoił mnie bo wyszło że mam nadczynność tarczycy. Idę może wydębnię od niego skierowane na dodatkowe badania, bo wizytę u swojego ginka mam dopiero za tydzień :)
Kocham Cię od pierwszego milimetra...

Zgłoś nadużycie #572 8 lutego 2012, 11:06

wiola86 Gotowa na wszystko wiola86 awatar

karolina04 napisał(a)

ja również jestem z kujawsko pomorskiego i zastanawiam sie czy u Ciebie to czasem Szubin nie jest :P PP

Karolinko blisko Inowrocław :) )) jak sie czujesz :)

Zgłoś nadużycie #573 8 lutego 2012, 11:09

asiak napisał(a)

Licząc od ostatniej miesiączki termin mam wyznaczony na 22 sierpnia ale sądzę że to jeszcze się nie raz zmieni ze względu na nieregularne miesiączki, więc możliwe że nawet przesunę się na koniec na wrzesień :) O ciąży dowiedziałam się na święta Bożego Narodzenia więc dałam Mężowi upragniony prezent :) staraliśmy się od roku o Maleństwo, miałam podejrzenie PCO, przeszłam pierwszą wizytę w klinice niepłodności, bo lekarz powiedział mi że "naturalnie" nie mamy szans, a tu psikus :) pewnie to głupie ale codziennie mam myśli typu "żebym tylko nie poroniła" itp... Zaraz idę do internisty bo odebrałam wczoraj wynik na TSH i zaniepokoił mnie bo wyszło że mam nadczynność tarczycy. Idę może wydębnię od niego skierowane na dodatkowe badania, bo wizytę u swojego ginka mam dopiero za tydzień :)

Witam cie z moja fasoleczka i gartuluje wyczekanego dzieciatka :) ) a powiedz wiecej o sobie :) )
Piekny prezenna Swięta, my sie dowiedzielsimy na 100 % 27 grudnia :) ) daj naac co i jak z twoimi badaniami i oczywiscie po wizycieu gina :) )

Zgłoś nadużycie #574 8 lutego 2012, 11:19

karolina04 Zaprawiona w bojach karolina04 awatar

asiak napisał(a)

hej witaj :)
gratulacje maleństwa nie myśl o poronieniu itd bo w głowe dostaniesz ja też tak mialam i prawie nic nie robiłam zeby tylko czasem sie coś nie stało co ma byc to bedzie a u Ciebie bedzie wszystko ok ja Ci to mówie :)

wiola juz myślałam że jestes z mojej mieściny :) u Ciebie jak samopoczucie? Ja dzisiaj czuje sie dobrze tylko tak mnie chwilami pobolewa dół brzucha ale to pewnie przez to ze macica sie rozciąga ;p w ogóle mam takie pytanie troche dziwne nie wiem czy któras z waś też tak ma... od czasu do czasu boli mnie okolica kości ogonowej czasem tak że ledwo moge sie ruszyć a po chwili przechodzi nie mam pojęcia co to może być
Dziecko to kawałek nieba który odwiedzi ziemię

Zgłoś nadużycie #575 8 lutego 2012, 12:56

Klaudia888 Zaprawiona w bojach Klaudia888 awatar
Dziewczyny, wybraliśmy już łóżeczko! Teraz musimy tylko przygotować pokoik dla dziecka i możemy kupować. :) To jest link do łóżeczka: http://allegro.pl/jardrew-lozeczko-mis-marzyciel-niebieskie-i2058794021.html

Zgłoś nadużycie #576 8 lutego 2012, 13:21

Klaudia888 napisał(a)

Dziewczyny, wybraliśmy już łóżeczko! Teraz musimy tylko przygotować pokoik dla dziecka i możemy kupować. :) To jest link do łóżeczka: http://allegro.pl/jardrew-lozeczko-mis-marzyciel-niebieskie-i2058794021.html

Piękne łóżeczko, my to raczej kupimy takie standardowe...

Zgłoś nadużycie #577 8 lutego 2012, 13:24

Ja właśnie wróciłam od internisty... dał mi skierowanie do endokrynologa... dzwonie, dzwonie a terminy dopiero na 2013 rok :D więc dziękuję. Muszę jutro iść jeszcze raz do internisty i prosić go żeby dał mi na skierowaniu pieczątkę "PILNE" (jeśli da :/) i wtedy jakiś endo. zadecyduje czy warto mnie przyjąć bez kolejki czy nie. Nasza kochana służba zdrowia...

Zgłoś nadużycie #578 8 lutego 2012, 13:37

Primavera Początkująca Primavera awatar

smiki09 napisał(a)

A myślałyście już o imionach? My dla synka mieliśmy od dawna Andrzej po moim św. pamięci ukochanym tacie, a dziewczynka będzie Florentynka, Florka :)

U nas w tej sprawie trwa konflikt od dawna zanim jeszcze zaszlam w ciaze (bo tez staralismy sie dlugo okolo 2 lat). Moj narzeczony chce chlopca i koniecznie ma sie nazywac Antos a ja chce dziewczynke Amelke i tu pojawia sie problem bo jemu sie nie podoba Amelka a mi Antos :D

Zgłoś nadużycie #579 8 lutego 2012, 13:48

asiak napisał(a)

Ja właśnie wróciłam od internisty... dał mi skierowanie do endokrynologa... dzwonie, dzwonie a terminy dopiero na 2013 rok :D więc dziękuję. Muszę jutro iść jeszcze raz do internisty i prosić go żeby dał mi na skierowaniu pieczątkę "PILNE" (jeśli da :/) i wtedy jakiś endo. zadecyduje czy warto mnie przyjąć bez kolejki czy nie. Nasza kochana służba zdrowia...

Spróbuj umówić się w innym miejscu lub idź prywatnie, bo inaczej możesz czekać w nieskończoność...

Zgłoś nadużycie #580 8 lutego 2012, 13:53

Primavera napisał(a)

U nas w tej sprawie trwa konflikt od dawna zanim jeszcze zaszlam w ciaze (bo tez staralismy sie dlugo okolo 2 lat). Moj narzeczony chce chlopca i koniecznie ma sie nazywac Antos a ja chce dziewczynke Amelke i tu pojawia sie problem bo jemu sie nie podoba Amelka a mi Antos :D

My też nie możemy zgodzić się w kwestii imienia. :) Moje Kochanie w ogóle nie bierze pod uwagę, że może być dziewczynka, ja mam od początku przeczucie, że to będzie chłopiec, więc dla dziewczynki nie mamy jak na razie żadnego imienia. ;p Jeżeli chodzi o nasze maleństwo, to w niczym nie możemy się zgodzić... Wczoraj wybraliśmy łóżeczko i to jest jedyne, co odpowiada nam obu.

Zgłoś nadużycie #581 8 lutego 2012, 14:00

Primavera napisał(a)

My tez chcemy amelke :) ) tylko nad imieniem dla chlopca sie niemozemy zgodzic :) nad dziewczynka jest jednogłosnie :) )) zobaczymy co bedzie bo mamy jeszce troszke czasu

Zgłoś nadużycie #582 8 lutego 2012, 14:02

karolina04 napisał(a)

:)

wiola juz myślałam że jestes z mojej mieściny :) u Ciebie jak samopoczucie? Ja dzisiaj czuje sie dobrze tylko tak mnie chwilami pobolewa dół brzucha ale to pewnie przez to ze macica sie rozciąga ;p w ogóle mam takie pytanie troche dziwne nie wiem czy któras z waś też tak ma... od czasu do czasu boli mnie okolica kości ogonowej czasem tak że ledwo moge sie ruszyć a po chwili przechodzi nie mam pojęcia co to może być

Ja sie ogólnie dobrze czuje, czasme mam mdlosci ale bardzo rzadko, i brzusio tez czasem pobolewa ale wlasnie chyba to zwiazane z tym rozciaganiem macicy. mam nadzieje ze bedziemy dorbze sie czuc do samych wakacji i nasze dzieciulki beda silne :) ) i piekne :) )) pozdrawiam

Zgłoś nadużycie #583 8 lutego 2012, 14:04

asiak napisał(a)

a nie lepiej prywatnie skoro tyle trzeba czekac ?? ? zdrowie troje imaluszka najwazniejsze :) )

Zgłoś nadużycie #584 8 lutego 2012, 14:26

Jeśli uda mi się zmienić to skierowanie żeby było "pilne" może się uda. Zobaczę co mi powie gin za tydzień, może nie ma co się martwić, w październiku wyniki wyszły ok, więc to może tylko spadek na chwilę (pocieszam się). Jeśli będzie trzeba to pójdę prywatnie, nie będzie wyjścia. I znów tyle kasy pójdzie... ale czego dla Maleństwa się nie robi :)

Zgłoś nadużycie #585 8 lutego 2012, 14:54

inka85 Gotowa na wszystko awatar
jako ze my mamy mieć chłopca, będzie Julek (Julian, nie Juliusz). Jedyne imię, które podoba się nam obu. Mi podoba si e jeszcze Oliwier i Gabriel, ale mojemu męzowi nie;/
dziś mam wizytę u gina, trzymajcie kciuki. mam kilka stresów (z tym guzkiem w piersi i tymi ciałami ketonowymi w moczu).
Klaudia, łóżeczko bardzo ładne :)

Zgłoś nadużycie #586 8 lutego 2012, 14:56

Primavera Początkująca Primavera awatar

Klaudia888 napisał(a)

My też nie możemy zgodzić się w kwestii imienia. :) Moje Kochanie w ogóle nie bierze pod uwagę, że może być dziewczynka, ja mam od początku przeczucie, że to będzie chłopiec, więc dla dziewczynki nie mamy jak na razie żadnego imienia. ;p Jeżeli chodzi o nasze maleństwo, to w niczym nie możemy się zgodzić... Wczoraj wybraliśmy łóżeczko i to jest jedyne, co odpowiada nam obu.

U nas jest to samo :D jedyna rzecz z ktora sie zgadzamy to wozek ja wyslalam mu link z allegro a on powiedzial "kochanie piekny...bierzemy" wiec to jedyuna rzecz jak narazie hehe wczoraj wrocilam z zakupow mowie piekne spioszki widzialam chyba kupie a On na to pewno rozowe a ja no tak przeciez bedzie dziewczynka a On tak z siusiakiem... :D takze nie kupuje zadnych ciuszkow nawet uniwersalnych bo nie bardzo mi sie podobaja czekamy az nas pani doktor uswiadomii :D co do samopoczucia hmmm nie wiem kto nazwal nudnosci porannymi ale w moim przypadku powinny sie nazywac calodobowe i to jedyna rzecz ktora mi doskwiera

Zgłoś nadużycie #587 8 lutego 2012, 15:05

Isa Zaprawiona w bojach awatar
Cześć dziewczyny, trochę mnie nie było, dni od soboty to istny koszmar....
Juz myślałam że objawy ciąży powoli ustepują, 2 dni było juz lepiej, więc w sobotę w przypływie sił wzięłam sie za sprzątanie - odkurzanie, mycie podług, itp. Juz wieczorem czułam się źle, znów ciągły głód, znów ssanie w żoładku, okropne nudności. W niedzielę nie było lepiej a na dodatek nasz piec c.o. okazał się dziurawy i niezdatny do uzytku. Mróz jak ch..., ogrzewania nie ma, w domu coraz zimniej, więc przeprowadziłam się do rodziców. Wszystko byłoby ok gdyby nie te nudności, ssanie w żołądku i wymioty. Ale się napatrzyli jak się męczę. Brat z bratową to chyba długo się nie zdecydują na dziecko. Wróciłam do domku dopiero teraz. U rodziców też nie ciekawie, poniedziałek obfitował w same złe wiadomości, ale u nich to tak cicho i spokojnie, bo u mnie teściowa nakręca całą stresującą atmosferę, za drzwi nie weszłam a już słyszałam jej krzyki. Czuje się fatalnie, jeść nie mogę, nudności okropnie dokuczją, w łóżku to jestem juz od 16 bo nie daję rady, nie mam wogóle siły. Aż sie martwie kiedy mi to przejdzie i czy wogóle przejdzie.

Zgłoś nadużycie #588 8 lutego 2012, 15:28

Isa a co się dzieje że masz takie dolegliwości? gin na to nic nie może poradzić? Nie pomaga podjadanie sucharków czy czekolady? :(

Zgłoś nadużycie #589 8 lutego 2012, 15:53

Isa kurcze a cola? mi np pomagaj zozole i szklaneczka coli :P P moze poprostu potrzebujesz polezec iodpoczac :) ja na szcescie nie mam takich objawow i sie ciesze, a moze migdały, albo po prostu odpoczywaj i lez az przejdzie, pociesze cie ze wtym okresie w ltorym jestes juzpowinny minac :) )) wiec glowka do gory i bedzie odbrze heh

Zgłoś nadużycie #590 8 lutego 2012, 15:55

primaverko a jaki wozeczek jest taki fajny :) ) no z ubrankami lepiej poczekac ale niktore uniwersalne tez sa sliczne :) )