Witaj na Forum FajnaMama!

Oglądasz nasze forum jako Gość, co nie daje Ci pełnego dostępu do wszystkich opcji i możliwości forum.

Nie będąc zarejestrowanym, nie możesz także brać udziału w dyskusjach. Gorąco zachęcamy do darmowej rejestracji,
co umożliwi Ci pisanie wiadomości, branie udziału w sondach, zamieszczanie własnych zdjęć oraz dostęp do wielu innych udogodnień.

Rejestracja jest szybka i łatwa. Zarejestruj się.

Sierpniowe mamusie 2012 :)

Zgłoś nadużycie #531 5 lutego 2012, 21:37

Klaudia888 Zaprawiona w bojach Klaudia888 awatar

inka85 napisał(a)

no ja kupię dwa łóżeczka, jedno do nas, drugie do moich rodziców, ale to takie turystyczne, aby móc przewozić. Też są super...  hmm, my chyba do salonu ne kupimy, teraz są fajne te nosidełka, którymi też można dzidzię bujać, bo trzy łóżeczka to chyba przesada :) mąż by mnie zlinczował :P

Nie powinnam sama chodzić na zakupy, bo pokupuję pełno niepotrzebnych rzeczy... :p

Zgłoś nadużycie #532 6 lutego 2012, 8:54

Dziewczyny, jak u Was z wagą? Mieścicie się jeszcze w swoje rzeczy? Widać już u Was brzuszki? :)

Zgłoś nadużycie #533 6 lutego 2012, 9:22

sylvia103 Świeżo upieczona awatar
Cześć dziewczyny, ja jestem nowa. Termin mam na 8 sierpnia.

Zgłoś nadużycie #534 6 lutego 2012, 9:38

Klaudia888
Ja jestem w 13 tygodniu, z badań w 15tc. ,a brzuszek pojawił się jakieś 2tygodnie temu, ale w piątek dostałam krwawienia( jeśli można to nazwać krwawieniem ) i lekarz powiedział , że łożysko się odkleja i mam krwiaka. No i jak patrze w lustro to ten brzuszek wydaje mi się mniejszy :( ale to psychika. Mam leżeć i w ogóle nie wstawać . Mam nadzieję , że żadną z was to nie spotka, ale jeśli zobaczycie chociaż krople krwi to znaczy, że trzeba zobaczyć co się dzieję.

Zgłoś nadużycie #535 6 lutego 2012, 9:44

Klaudia888
Skąd jesteś? Kupujesz już rzeczy? Ja bardzo bym chciała, ale wiesz myślę, że za wcześnie. Ale jak zacznę to kupię wszystko chyba i pewnie za dużo też.

Zgłoś nadużycie #536 6 lutego 2012, 10:08

sylvia103 napisał(a)

Klaudia888
Ja jestem w 13 tygodniu, z badań w 15tc. ,a brzuszek pojawił się jakieś 2tygodnie temu, ale w piątek dostałam krwawienia( jeśli można to nazwać krwawieniem ) i lekarz powiedział , że łożysko się odkleja i mam krwiaka. No i jak patrze w lustro to ten brzuszek wydaje mi się mniejszy :( ale to psychika. Mam leżeć i w ogóle nie wstawać . Mam nadzieję , że żadną z was to nie spotka, ale jeśli zobaczycie chociaż krople krwi to znaczy, że trzeba zobaczyć co się dzieję.

Leż i odpoczywaj, na pewno wszystko będzie dobrze. :)
Brzuszek mam już widoczny i nie mieszczę się w swoje rzeczy. :) Jak to fajnie, gdy nie można wejść w swoje ubrania... :)
Jestem z woj. Pomorskiego. A Ty?
Zakupy dla maleństwa są o wiele lepsze niż normalne zakupy. :) Zawsze uwielbiałam zakupy, ale teraz bardziej cieszy mnie chociażby samo oglądanie maleńkich rzeczy, niż kupno nowych szpilek. :) Mam nadzieję, że moje Kochanie będzie mnie pilnować, bo inaczej będę kupować tak długo, aż nie będziemy mieli nic na koncie...
Moim zdaniem nie jest za wcześnie na kupowanie rzeczy dla maleństwa, ale to akurat każdego indywidualna sprawa. Ostatnio nawet kupiłam pierwsze ubranko: śpioszki i body w długi rękawek. :)

Zgłoś nadużycie #537 6 lutego 2012, 11:54

yellowsun Gotowa na wszystko yellowsun awatar

sylvia103 napisał(a)

Klaudia888

Cześć Sylvia :)
Najważniejsze to żebyś dużo leżała i myślała pozytywnie. Ja w poprzednią sobotę też zaczęłam krwawić, 3 dni spędziłam w szpitalu, teraz leżę w domu, praktycznie nic nie robię (aż mi głupio trochę, ale mój m. to rozumie) i już jest lepiej :) Najbardziej w takich ciężkich chwilach pomaga mi wyobrażenie sobie, że jak ja się uśmiecham i śmieję to mój syn też się uśmiecha i jest mu dobrze :) Trzymam za Ciebie kciuki, na pewno będzie dobrze, takie rzeczy niestety się zdarzają, ale większość ma szczęśliwe zakończenie. Wierzę, że takie będzie u Ciebie :)

Klaudia888 napisał(a)

Leż i odpoczywaj, na pewno wszystko będzie dobrze. :)
Brzuszek mam już widoczny i nie mieszczę się w swoje rzeczy. :) Jak to fajnie, gdy nie można wejść w swoje ubrania... :)
Jestem z woj. Pomorskiego. A Ty?
Zakupy dla maleństwa są o wiele lepsze niż normalne zakupy. :) Zawsze uwielbiałam zakupy, ale teraz bardziej cieszy mnie chociażby samo oglądanie maleńkich rzeczy, niż kupno nowych szpilek. :) Mam nadzieję, że moje Kochanie będzie mnie pilnować, bo inaczej będę kupować tak długo, aż nie będziemy mieli nic na koncie...
Moim zdaniem nie jest za wcześnie na kupowanie rzeczy dla maleństwa, ale to akurat każdego indywidualna sprawa. Ostatnio nawet kupiłam pierwsze ubranko: śpioszki i body w długi rękawek. :)

Co prawda pytanie nie do mnie kierowane było, ale ja też jestem z pomorskiego dokładnie z Gdańska :) Całkowicie się zgadzam z Tobą, żaden zakup butów, czy innej rzeczy dla mnie nie daje tyle radości co choćby pooglądanie rzeczy dla dziecka. :) Jeszcze zanim zaległam w łóżku, byliśmy z mężem w kilku sklepach z akcesoriami dla dzieci, kupiłam kilka par body i skarpetki i banana na twarzy cały dzień miałam :) Fajnie, że na to jest aż 9 m-cy to można sobie te przyjemności dawkować. :)

Brzuszek też i u mnie zaczyna się pojawiać! :) (biorąc pod uwagę, że przed ciążą nigdy nie miałam brzucha jak deska, to teraz wyglądam już na spokojnie 6m-c i nie mogę go wciągnąć! :P )

Zgłoś nadużycie #538 6 lutego 2012, 13:01

wiola86 Gotowa na wszystko wiola86 awatar

sylvia103 napisał(a)

witamy :) ) i odpoczywaj duzo a zobaczysz ze wsyztsko bedzie odbrze, a kiedy masz wizyte u lekarza nastepna, nie mzoesz sie denrwowac bo to przyniesie odwrotny skutek, lze sobie czytaj gazetki i ogaldaj przesliczne ciuszki i akcesoria dla maluszka, co na pewno ci poprawi humorek :) )

Zgłoś nadużycie #539 6 lutego 2012, 13:04

a co do kupowania ubranek, to aj moglabym chodzic i ogladac na okraglo :) )) ale te ceny sa przerazajace, ostatnio babcia kupila taki sliczny komplecik z Mayorala za 45 zł przeceniony ze 119 chyba :) ) sliczny i uniwersalny dla chlopczyka i dziewczynki.Moim sponsorem bedzie prwnie allegro lub tez inny sklep internetowy bo jest duzo taniej a zamawiajac kilka rzeczy da sie sporo zaoszcedzic :) )))

Zgłoś nadużycie #540 6 lutego 2012, 13:07

yellowsun napisał(a)

Brzuszek też i u mnie zaczyna się pojawiać! :) (biorąc pod uwagę, że przed ciążą nigdy nie miałam brzucha jak deska, to teraz wyglądam już na spokojnie 6m-c i nie mogę go wciągnąć! :P )

Cieszę się, że jest lepiej. :)
Przed ciążą byłam bardzo szczupła, ogólnie noszę rozmiar XS, więc może też dlatego u mnie widać, bo w końcu dziecko rośnie i potrzebuje miejsca... :)

Zgłoś nadużycie #541 6 lutego 2012, 13:10

Sylvia103, niczym się nie martw, tylko odpoczywaj i myśl, że będzie dobrze. :) To moja druga ciąża, bo poprzednio poroniłam, ale od początku myślałam, że wszystko będzie ok i było mi wtedy jakoś łatwiej. :)
Rozpoczął się u mnie 12-ty tydzień, więc teraz już chyba na pewno tym razem nam się uda...

Zgłoś nadużycie #542 6 lutego 2012, 13:14

wiola86 napisał(a)

a co do kupowania ubranek, to aj moglabym chodzic i ogladac na okraglo :) )) ale te ceny sa przerazajace, ostatnio babcia kupila taki sliczny komplecik z Mayorala za 45 zł przeceniony ze 119 chyba :) ) sliczny i uniwersalny dla chlopczyka i dziewczynki.Moim sponsorem bedzie prwnie allegro lub tez inny sklep internetowy bo jest duzo taniej a zamawiajac kilka rzeczy da sie sporo zaoszcedzic :) )))

Też chcę kupować głównie z allegro, bo jest naprawdę duży wybór. No i nie trzeba wychodzić w takie mrozy z domu. ;)

Zgłoś nadużycie #543 6 lutego 2012, 15:36

Kasia_86 Świeżo upieczona awatar
Oj ja też już bym chciała kupować rzeczy ale powstrzyuje mnie fakt że jeszcze za wcześnie... Zacznę koło mja :D
Co do mojego brzuszka to coś tam widać ale jak stoję nago przed lustrem hehe jak się ubiore to już mniej ;) Jak narazie przytyłam pół kilo,więc nie ma szaleństwa hehe.
Co do rzeczy używanych też nie mam nic przeciwko oczywiście jeśli są w dobrym stanie, nie jakieś sprane... ;) Co do zakupów też pewnie większość zakupię na all albo pojedziemy do hurtowni,  chociaż pewnie jak będę gdzieś na zakupach skuszę się na jakieś markowe ubranko ;)

Zgłoś nadużycie #544 6 lutego 2012, 20:16

inka85 Gotowa na wszystko awatar

Klaudia888 napisał(a)

Dziewczyny, jak u Was z wagą? Mieścicie się jeszcze w swoje rzeczy? Widać już u Was brzuszki? :)

ja się jeszcze mieszczę w ubrania, choć jak stoję przed lustrem (zwłaszcza wieczorem) to lekkie zaokrąglenie jest :) chyba że to wzdęcie. Klaudia u Ciebie pewnie temu, żeś szczuplutka :) ja niby też nadwagi nigdy nie miałam, ale w xs to nie weszłabym pewnie już od kilku lat :)

Zgłoś nadużycie #545 6 lutego 2012, 20:22

inka85 Gotowa na wszystko awatar

sylvia103 napisał(a)

Klaudia888

Witamy, witamy :) Odpoczywaj dużo w takim razie. Z tego co czytam, to te problemy z odklejającym się łożyskiem i krwiakami są chyba częste nie? ;/ skąd to cholerstwo i do kiedy może się pojawić?
Mam nadzieję, że krwiak szybko Ci się wchłonie... z brzuszkiem to na pewno psycha, zawsze sobie coś wmawiamy...
aha, a słuchajcie pracujące tudzież mające swoje działalności dziewczeta? :) czy już jesteście na zwolnieniach, jeśli nie, od kiedy planujecie, póki starczy sił? :)

Zgłoś nadużycie #546 6 lutego 2012, 20:52

Xylamid Gotowa na wszystko Xylamid awatar

sylvia103 napisał(a)

Witaj Sylvia wśród sierpnióweczek, trzymaj się i leż sobie spokojnie i nie denerwuj się tylko myśl pozytywnie :)

Ja jeszcze mieszcze się w swoje rzeczy, lepiej niż w pierwszych tygodniach (mega wzdęcia), nawet waga spadła :) Mi to jakoś specjalnie nie spieszy się do mega brzucha, wolałabym mieć taką kuleczkę, jak niektóre koleżanki :)

Dziewczyny ja już kupiłam łóżeczko z całym osprzętem ;p Taki prezent na II trymestr nam zrobiłam. U mnie też pewnie głównym dostawcom będzie allegro, mam wprawę po weselu. Ja to nie przepadam za tymi sklepami...

Jeśli chodzi o zwolnienie, to ja chce pracować do wakacji (jestem nauczycielką), bo kocham swoje dzieciaczki i chce je doprpwadzić do końca, w innym wypadku poszłabym wcześniej na L4 ;p

Zgłoś nadużycie #547 6 lutego 2012, 21:01

ja np siedze na zwolnienieu prawie od poczatku kiey sie dowiedzialam, ze zwzgledu na glupiego szefa ciagla prace przy kompie, dojazdy itd :) ) po co sie meczyc kiedy zus moze cie wyreczyc

Zgłoś nadużycie #548 6 lutego 2012, 21:32

Jutro wybieram się na zakupy, więc mam nadzieję, że zajdę coś ślicznego dla mojego maleństwa. :) W przyszłym tygodniu mam wizytę i mam nadzieję, że poznam płeć dziecka, bo z ubranek uniwersalnych mało co mi się podoba...

Zgłoś nadużycie #549 6 lutego 2012, 21:33

Xylamid napisał(a)

Witaj Sylvia wśród sierpnióweczek, trzymaj się i leż sobie spokojnie i nie denerwuj się tylko myśl pozytywnie :)

Ja jeszcze mieszcze się w swoje rzeczy, lepiej niż w pierwszych tygodniach (mega wzdęcia), nawet waga spadła :) Mi to jakoś specjalnie nie spieszy się do mega brzucha, wolałabym mieć taką kuleczkę, jak niektóre koleżanki :)

Dziewczyny ja już kupiłam łóżeczko z całym osprzętem ;p Taki prezent na II trymestr nam zrobiłam. U mnie też pewnie głównym dostawcom będzie allegro, mam wprawę po weselu. Ja to nie przepadam za tymi sklepami...

Jeśli chodzi o zwolnienie, to ja chce pracować do wakacji (jestem nauczycielką), bo kocham swoje dzieciaczki i chce je doprpwadzić do końca, w innym wypadku poszłabym wcześniej na L4 ;p

Jak fajnie... Też bym kupiła, ale chcę najpierw mieć wyremontowany pokoik, wtedy zakupimy łóżeczko i inne mebelki. :)

Zgłoś nadużycie #550 7 lutego 2012, 8:43

smiki09 Zaprawiona w bojach awatar
Cześć dziewczyny. Można dołączyć? Jestem świeżą oczekującą mamusią :) Termin na 10.08. Do tej pory nie dołączałam na fora bo się bałam, że się za wcześnie pochwalę. Brzusiu już się pojawił, za tydzień po raz drugi zobaczę swojego szkrabka :) Mam 24 lata, mężatka od 1,5 roku. Wciąż studiująca :)
Poczytałam trochę waszych postów, mnie też już zaczęły kusić zakupy, na szczęście ma chrześniaka który ma 15 miesięcy i teraz urodziła się następna dzidzia w rodzinie więc na razie to im kupuje cudeńka a my później je przejmiemy :)
Miłego dnia życzymy i mam nadzieję, że do następnego posta