Aga w. mam brzuch twardy praktycznie caly czas.nieraz odpuszcza,jak troche odpoczne.ale to bylo wczoraj,wczoraj jak sie kladlam to byl lekko twardy,dzisiaj rano wstalam i caly czas sobie leze to jest wszystko dobrze,nawet na chwile nie zrobil sie twardy (nie zapeszajac!).a wiesz jak sobie samemu namacalnie sprawdzic szyjke? tutaj tak usg dopochwowego nie robia, a nie pracuje takze na polskiego gina mnie tutaj nie stac za bardzo :/
wenus1988 a powiem Ci, ze chyba cos dzisiaj troche poczulam...

przed 10rano lezalam na plecach i zaczelo mi cos tak jakby pulsowac pod pepkiem, jakby serduszko bilo...

polozylam reke i tez czulam takie uderzenia, ale lekko, nie takie mocne kopy

miejmy nadzieje ze maluch sie niedlugo rozkreci

mi dzidzia zabiera witaminy bo nigdy wczesniej nie mialam popekanych kacikow ust a od kiedy zaszlam w ciazy co jakis czas mi wychodzi :/ takie czerwone i duuze jak u Jokera z Batmana

czytalam ze to z braku witaminy A, ale A w ciazy przeciez nie mozna. Bynajmniej w Anglii przez tym przestrzegaja. A tez jak bierzecie magnez przy skurczach to jakis specjalny dla kobiet w ciazy czy zwykly z apteki?chce sobie w weekend kupic magnez i jak brzuch bedzie sie napinal troche dluzej to brac ale nie wiem czy moze byc zwykly czy musi byc jakis specjalny,z ulotka ze moze byc brany w ciazy.Wydaje mi sie ze magnez to magnez, mozna brac kazdy, chyba nie zaszkodzi.Pozdro 600