wenus1988 tez wlasnie slyszalam ze brzuch moze bolec bo sie wszystko powieksza i rozrasta

mam ten sam problem co Ty... Jakis czas temu czulam ruchy kolo pepka,takie gilgotanie, ale tez nie codziennie.W ten piatek polozylam sie spac, na lewym boku, zeby poczuc ruchy

i poczulam 3 takie drgania w brzuchu tak, ze zaczelo mi mocniej bic serce. tak sie wystraszylam, ze az wstalam

chlopak powiedzial, ze moze synus mnie w serce kopnal

jutro mi sie zaczyna 21 tydzien a dalej nie czuje tych prawdziwych kopow, albo po prostu nie potrafie ich rozpoznac :/ miejmy nadzieje, ze niedlugo je poczujemy

) pozdrawiam
olka2747 ja od 3tygodni nie pracuje, pracowalam przez 1,8roku a od kiedy powiedzialam o ciazy dziwnym trafem nie maja dla mnie pracy, chociaz przed ciaza pracowalam dzien w dzien

a co do bolow i skurczy to mimo ze na pogotowiu nic mi tak naprawde nie sprawdzili, bo w takiej sytuacji mysle ze powinni mi zrobic usg dopochwowe, to wole im zaufac i nie czytac na necie.Wczesniej troche poczytalam i zalowalam, bo niedosc ze sie duzo bardziej martwilam to tak panikowalam ze chyba jeszcze bardziej potegowalam ten bol.No i pierwsza ciaze poronilam, to tez wiecej obaw mialam.Probuje myslec pozytywnie i staram sie czesciej wypoczywac.Ja tez na usg w 20tyg powiedzialam, ze bylam na pogotowiu i ze boli mnie caly czas brzuch i nieraz plecy i czy przy badaniu moglaby zwrocic szczegolna uwage, czy wszystko jest dobrze. Po usg powiedziala, ze wszystko wyglada dobrze, prawidlowo i zeby sie o ciaze nie martwic.Na drugi dzien mialam wizyte u poloznej i ta tez mowila, ze bole brzucha sa normalne i jak mnie czesto zaczyna bolec jak dlugo chodze to zeby bardziej sie oszczedzac. A mieszkam w Corby, do Northampton mam jakies 30min samochodem

pozdro 600