Witaj na Forum FajnaMama!

Oglądasz nasze forum jako Gość, co nie daje Ci pełnego dostępu do wszystkich opcji i możliwości forum.

Nie będąc zarejestrowanym, nie możesz także brać udziału w dyskusjach. Gorąco zachęcamy do darmowej rejestracji,
co umożliwi Ci pisanie wiadomości, branie udziału w sondach, zamieszczanie własnych zdjęć oraz dostęp do wielu innych udogodnień.

Rejestracja jest szybka i łatwa. Zarejestruj się.

PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2011

Zgłoś nadużycie #71 12 listopada 2011, 16:20

zuzkaa123 Gotowa na wszystko zuzkaa123 awatar
Hej mam pytanko czy Wasze maluszki maja problemy z kupkami? Moja Beataka od wczoraj mega sie prezy i spi bardzo nie spokojnie i nie moze oddac kupki przez caly dzien? masuje ja , daje espumisan , lezy na brzuszku i niewiele pomaga,  Moze macie jakies inne sposoby ?
Beatka

Zgłoś nadużycie #72 12 listopada 2011, 19:56

Karolinia Fajna mama Karolinia awatar
Zuza, rób jej ciepłe okłady na brzuszek, uprasowaną pieluszkę etc, albo kładź na brzuszku na swój brzuch- u mojej działa...
Nasze Słoneczko:* 

Zgłoś nadużycie #73 12 listopada 2011, 19:57

Pola Gotowa na wszystko Pola awatar
udalo mi sie Was znalezc :) mam juz dosyc gosci w domu, na szczescie dzisiaj wyjechala tesciowa i  poki co nie szykuja sie dluzsze odwiedziny rodzinki, wiec bede mogla odpoczac :) Troche sobie nadrobilam i przeczytalam kilka stron forum :)
Polozna mi radzila zeby klasc malego czesto na brzuszku na czyms twardym i go masowac to nie bedzie kolek i wzdec, bo jelitka beda dobrze pracowaly i u mojego to poki co dziala. Mial wzdety brzuszek non stop a od paru dni jest mega poprawa :) Mamy budzenie na jedzonko o 24 pozniej o 4 i ok 7 a teraz juz spi 4 godziny i musze go zaraz obudzic zeby w nocy mu sie gadac nie zachcialo :D  
Wercia Marysienka Twoja jest cudna :)
Pozdrawiam i zycze przespanej nocki.

Zgłoś nadużycie #74 12 listopada 2011, 20:39

Dzieki dziewczyny, Beatka lezy czesto na brzuszku i  mimo to jest mocno wzdety ,  adodatkowo mecza ja zaparacia- Karolina dzieki za pieluszke o tym nie slyszalam, wyprobuje
Beatka

Zgłoś nadużycie #75 12 listopada 2011, 21:09

monia25 Fajna mama monia25 awatar
Zuzka, mozesz sprobowac podac malej koperek albo samej wypic u mojego zadzialalo.
Dobrej nocki :)
Synuś już z Nami :)

Zgłoś nadużycie #76 13 listopada 2011, 10:15

Hej  Monia koperek pije caly czas, mala nie chce pic herbatek - wczoraj jej lyzeczka dawalam by troche go wypila .
Dzisiaj ladnna pogoda sie zapowiada  slonecznie choc zimno pewno na spacerek do parku pojdziemy . milego dzionka
Beatka

Zgłoś nadużycie #77 13 listopada 2011, 10:42

Karolina ad okresu po urodzeniu synka - karmiac wylacznie piersia okres dostalam po 5 miesiacach od urodzenia
Beatka

Zgłoś nadużycie #78 13 listopada 2011, 11:05

Cześć mamuśki!!
Kurczę wczoraj myślałam ze umre- Zuzia marudziła wieczorem mocno, dałam jej syropek Gripe Water i tak po nim zwymiotowała, że koszmar!! Masakra normalnie;/ Dopoiłam ja jeszcze koperkiem(wypiła 60 ml!!) i poszła spać ;p A ja pół nocy patrzyłam czy aby wszystko ok z nią. Wiem że to z przejedzenia u mojego żarłaczka- cały wieczór przy cycu i sie jej nie mieści. Dlatego juz jej nie dawałam wczoraj cyca tylko ta her batkę, myślałam ze nie będzie piła, ale skubana tą z Hippa to wydudlała bo słodka :) Normalnego koperku wypije 10 i styka a tej musiałam jej butlę wyciągnąć, bo z pustej by jeszcze ciagała :)

Zgłoś nadużycie #79 13 listopada 2011, 11:06

A mi jeszcze się zdarza plamienie poporodowe mimo że juz 7 tyg. w środę będzie;/ A okrem-mam nadzieję że jak najdłużej go nie bedzie.

Zgłoś nadużycie #80 13 listopada 2011, 12:05

konwalia Gotowa na wszystko konwalia awatar
Zuzka u nas też jest problem i z kupką i z kolkami.:/  U Dawida jakoś przeszło, ale Maciek robi kupę raz na kilka dni, pręży się przy każdym bączku i widac, że aż go to boli. Daje mu herbatkę na trawienie i przepajam wodą a dodakowo kropelki. Jest lekka poprawa ale bez szału. :( O dziwo pogorszenie miał po zmianie mleka (karmię mieszanie) na bebilon comfort, który jest właśnie przeciw kolkom i zaparciom... A Dawidowi bardzo służy to mleko. Więc teraz Dawid jest na Bebilonie a Maciek na Nanie.Zobaczymy co z tego wyjdzie.Podobno przed jedzeniem dobrze jest podac na czczo łyżeczkę wody przegotowanej.
W końcu mamy naszych Przystojniaków. :)

Zgłoś nadużycie #81 13 listopada 2011, 12:08

konwalia Gotowa na wszystko konwalia awatar
A to nowe fotki moich rozrabiaków
W końcu mamy naszych Przystojniaków. :)

Zgłoś nadużycie #82 13 listopada 2011, 13:45

Fajne te Wasze bączki Konwalia...My dziś mieliśmy spięcie z Pawłem, zaczął się jakoś temat następnego dziecka, no i ja pwoiedziałam  że jak narazie to sobie nie wyobrażam drugiego, i że myślę że Zuza nam wystraczy... No i wyszło tak że się poprztytkaliśmy lekko, Paweł się zawinął pojechał na zakupy, a ja smażę jabłka bo naszła mnie faza na ciastka francuskie... Ehh, chciałabym mieć bliźniaki, z głowy by było ;p

Zgłoś nadużycie #83 13 listopada 2011, 13:46

Patrzę że Wasze dzieciaczki szaleją juz na matach... My chyba jednak wcześniej kupimy, chrzestna się zobligowała że kupi na święta Zuzi, ale może wcześniej kupimy...

Zgłoś nadużycie #84 13 listopada 2011, 13:53

emilka21 Fajna mama emilka21 awatar
Hej mamusie i dzieciaczki :) ...my wczoraj mielismy chrzciny hehe Julka w czasie mszy i sakramentu chrztu byla bardo grzeczna posypiala sobie hehe...ale za to w domu byla bardzo towarzyska poszla spac o 21 :) ...jak zgramy foty z siory aparatu to sie pochwale :) dostala prezenciki i pieniazki i juz wiemy na co je przeznaczymy ;)
Nasza córeczka już z nami...Kochamy Cię Julio :)

Zgłoś nadużycie #85 13 listopada 2011, 13:55

emilka21 Fajna mama emilka21 awatar

Karolinia napisał(a)

Patrzę że Wasze dzieciaczki szaleją juz na matach... My chyba jednak wcześniej kupimy, chrzestna się zobligowała że kupi na święta Zuzi, ale może wcześniej kupimy...

no my wlansie na pieniazki ze chrzic chcemy kupic mate taka za 300zl jest boska :) ...przyjaciolka miala ja kupic malej ale wkoncu kase dala hehe...i jeszcze bujaczek lezaczek kupimy troche ciuszkow wiekszych i zlote kolczyki na wiosne zeby juz miala...bo bizuterie dostala od prababci i od chrzestnej
Nasza córeczka już z nami...Kochamy Cię Julio :)

Zgłoś nadużycie #86 13 listopada 2011, 15:39

monia25 Fajna mama monia25 awatar
Hej mamuski i bobaski
u nas nocka ok, poza tym ze Adas obudzil sie o 1.20 i tatus podczs zmiany pieluchy rozbudzil go za bardzo i harcowal do 3.30 za to jak zasnal to spal do 7 zjadl cyca i spal do 11 :) teraz sie weranduje.
Ja juz mam mate i lezaczek bujaczek, Adas ma dopiero 12 dni i mata go malo interesuje ale za to lubi sie bujac wiec to bardzo dobry pomysl.
Jurti jak bedzie ladana pogoda to chyba wyskoczymy na pierwszy spacerek :)
Karolka co do drugiego dziecka to moj M, bedac przy porodzie wiele zrozumial i jakos narazie siedzi cicho a tez zapowiadal ze chce jeszcze corke. Zreszta w nocy go na pieszczoty naszlo i stwierdzil ze bardz dobrze ze Adas ma swoj pokoj, no niestety na przytulaniu sie skonczylo bo ja jeszcze nie w formie :)
Pozdrawiam :)
Synuś już z Nami :)

Zgłoś nadużycie #87 13 listopada 2011, 15:41

[QUOTE=konwalia;143285]A to nowe fotki moich rozrabiaków[/QUOT
Konwalia chlopcow masz uroczych, a wode sprobuje jej dac choc nie chce pic z butli zwlaszca herbatek
Beatka

Zgłoś nadużycie #88 13 listopada 2011, 15:42

emilka21 napisał(a)

no my wlansie na pieniazki ze chrzic chcemy kupic mate taka za 300zl jest boska :) ...przyjaciolka miala ja kupic malej ale wkoncu kase dala hehe...i jeszcze bujaczek lezaczek kupimy troche ciuszkow wiekszych i zlote kolczyki na wiosne zeby juz miala...bo bizuterie dostala od prababci i od chrzestnej

Emilka rozumiem ze zadowoleni jestescie z chcrzcin - fajnie
Beatka

Zgłoś nadużycie #89 13 listopada 2011, 17:40

Emilka fajnie że juz za Wami :) Choć ja uszka przekłuję Zuzi jak będzie sama chciała- w pracy się napatrzyłam jak laski przychodziły z takimi maluszkami i jakoś mi to nie leży. Szkoda by mi było Aniołka mojego :P
Monia fajnie że do męża dotarło :) My już się pogodziliśmy, ale tematy potencjalnego rodzeństwa dla Zuni omijamy jak narazie- gadaliśmy całe popołudnie o domu. Kurczę, już chyba czas najwyższy myśleć o projekcie jakimś. A my mamy niesprecyzowane plany, ba, nie mamy żadnych!! no i oczywiście te jakieś mgliste wizje nasze totalnie się mijają ze sobą :P Ale to u nas norma- przeciwieństwa się przyciągają ?? ??
a moje ciastka nie wyszły jednak, bo spaliłam jabłka, hehe :) Więc odpuściłam i jutro zrobię.

Zgłoś nadużycie #90 13 listopada 2011, 18:26

Jolcia Zaprawiona w bojach awatar

zuzkaa123 napisał(a)

Hej mam pytanko czy Wasze maluszki maja problemy z kupkami? Moja Beataka od wczoraj mega sie prezy i spi bardzo nie spokojnie i nie moze oddac kupki przez caly dzien? masuje ja , daje espumisan , lezy na brzuszku i niewiele pomaga,  Moze macie jakies inne sposoby ?

Hej
Ja mam ten sam problem i męczymy się z kupkami od ponad tygodnia. Stosuję te same sposoby co ty, oprócz tego podaję małej lactiv baby- na jelitka probiotyk aby lepiej pracowały i nie widzę poprawy. Wydaję mi się że to przejdzie jak nasze szkraby będą trochę większe, w każdym razie mam taką nadzieję, bo te kupki to u małej duży problem. Potrafi kilka godzin prężyć się, płakać, wysilać aż nie mogę na to patrzeć że się tak męczy!!! :(
Nasza córeczka Julcia jest z nami już ponad dwa tygodnie :)