Witaj na Forum FajnaMama!

Oglądasz nasze forum jako Gość, co nie daje Ci pełnego dostępu do wszystkich opcji i możliwości forum.

Nie będąc zarejestrowanym, nie możesz także brać udziału w dyskusjach. Gorąco zachęcamy do darmowej rejestracji,
co umożliwi Ci pisanie wiadomości, branie udziału w sondach, zamieszczanie własnych zdjęć oraz dostęp do wielu innych udogodnień.

Rejestracja jest szybka i łatwa. Zarejestruj się.

Papryka faszerowana

Zgłoś nadużycie #11 6 listopada 2016, 9:04

alejsza Początkująca
Rejestracja: Wrz, 2016 Posty: 19 Podziękowania: 0
Ostatnio wymodziłam takie danie, które robiło sie w sumie bardzo szybko, a jakie było pyszne.... mmm :)
co nam potrzebne:
mięso mielone 0,5 kg,
ugotowałam 1 torebkę ryżu,
250g pieczarek,
1 cebula
i starty żółty ser - tak na oko :-)  
papryka ok 6 szt (żółta, czerwona)
Odcinamy góry papryk, nacieramy wnętrze papryk solą (opcjonalnie)
mięso mielone wymieszać w misce z ugotowanym ryżem, przyprawami, pokrojonymi,  podsmażonymi pieczarkami i cebulą
włożyć łyzką farsz do papryk. Wstawić do naczynia żaroodpornego, na wierzch starty ser ( ja dodałam również do farszu) i do piekarnika. ja piekłam ok 30-40 min (dolałam do naczynia żaroodpornego trochę bulionu) a zazwyczaj ustawiam piekarnik na ok 150-200 stopni ( ale mój piekarnik jakoś źle chodzi, więc robię to wszystko na oko) :P  
ale pyszne :)

Zgłoś nadużycie #12 9 listopada 2016, 21:19

jannina411 Świeżo upieczona
Rejestracja: Lis, 2016 Posty: 7 Podziękowania: 0
Super przepis, ostatnio go przyrządziłam u siebie w domu. O dziwo wszystkie byli zachwyceni jakością, dzięki, daj więcej jak masz :)

Zgłoś nadużycie #13 10 listopada 2016, 11:20

agaposzek Gotowa na wszystko
Rejestracja: Kwi, 2014 Posty: 963 Podziękowania: 7
To dość klasyczny przepis. Na Kwestii Smaku w sumie są ciekawsze.

Zgłoś nadużycie #14 21 listopada 2016, 9:14

Emi88 Zadomowiona
Rejestracja: Cze, 2016 Posty: 114 Podziękowania: 2
Ja ostatnio robiłam farsz w stylu greckim z fetą i oliwkami, wyszło pysznie