Witaj na Forum FajnaMama!

Oglądasz nasze forum jako Gość, co nie daje Ci pełnego dostępu do wszystkich opcji i możliwości forum.

Nie będąc zarejestrowanym, nie możesz także brać udziału w dyskusjach. Gorąco zachęcamy do darmowej rejestracji,
co umożliwi Ci pisanie wiadomości, branie udziału w sondach, zamieszczanie własnych zdjęć oraz dostęp do wielu innych udogodnień.

Rejestracja jest szybka i łatwa. Zarejestruj się.

Najpopularniejsze imiona 2011-2012

Zgłoś nadużycie #91 24 stycznia 2012, 9:14

Syska Gotowa na wszystko Syska awatar
U nas bedzie synek Oliwier Wojciech (Wojtuś po meżu).
Jeśli bedziemy miec jeszcze jedno dziecko w przyszlości i bedzie to dziewczynka to bedzie Albo Zuzanna albo Pola  a na drugie Patrycja ( oczywiscie po mnie) Jeśli bedzie drugi chłopaszek to Norbert albo Edwin ale tu jeszcze moge zmienić zdanie :D

Zgłoś nadużycie #92 24 stycznia 2012, 9:29

qazzaq Gotowa na wszystko qazzaq awatar
Sysk.... Polecam Ci bardzo imię EDWIN ;) mało kto ma tak na imię albo słyszy je pierwszy raz... bo mylą z Erwin...mam brata o tym imieniu ma 17lat... miedy nami jest 4 lata róznicy ale kiedy jest mi naprawde smutno że aż serce mi się kroi on zawsze powie coś co umie mnie rozbawić ;) kiedy od roku nie mieszkam w domu jak jestem smutna to pomyśle o nim i odrazy mam uśmiech na twarzy ;) a tego rodzeństwa to mam jeszcze ośmioro ... lecz tylko on tak dział na mnie zresztą na całą rodzine ;)

Zgłoś nadużycie #93 24 stycznia 2012, 9:37

Jeśli bede miec 2 synka to biore to imie pod uwage :) Bardzo mi sie podoba :) Ale poki co ten maly przystojniaczek ktory jeszcze mnie kopie po żebrach to Oliwierek :) jeszcze go tam nie bylo a juz wiedzielismy ze to bedzie Oliś :)

Zgłoś nadużycie #94 24 stycznia 2012, 9:56

Oliwier tak jak dla mnie poważnie brzmi ale za to Oliś ślicznie ;) sama jestem Aleksandra ale wołają Olcia ;)

Zgłoś nadużycie #95 24 stycznia 2012, 10:14

http://imiona.sennik.biz/o/oliwier.html - tu cos wiecej o tym imieniu :) A co oznaczaja imiona waszych pociech ?

Zgłoś nadużycie #96 24 stycznia 2012, 18:19

M.1988 Fajna mama M.1988 awatar
Córka EMMA
Syn NATANIEL
.....cieszmy się z tego co nam los daje,nigdy nie jest przypadkowy...

Zgłoś nadużycie #97 25 stycznia 2012, 10:19

seshella Zaprawiona w bojach seshella awatar
My synka nazwiemy najprawdopodobniej Michał, a co do dziewczynki to nie możemy się zdecydować- Iga, Izabella, Lena, Paulina, Wiktoria lub Liliana

Zgłoś nadużycie #98 25 stycznia 2012, 10:31

Brioszka Gotowa na wszystko awatar

seshella napisał(a)

My synka nazwiemy najprawdopodobniej Michał, a co do dziewczynki to nie możemy się zdecydować- Iga, Izabella, Lena, Paulina, Wiktoria lub Liliana

też chciałam syna Michała, a trafił mi się ojciec mojego dziecka o tym imieniu :) Iga i Izabela są świetne :)

Zgłoś nadużycie #99 25 stycznia 2012, 10:47

seshella napisał(a)

A mi dla dziewczynki z Twoich typow podoba sie Lenka :)

Zgłoś nadużycie #100 25 stycznia 2012, 20:02

Michaś śliczne imię ;) ja mam narzeczonego Grzesia i powiedział że jak będzie syn (ale będzie córcia) musi trzymać tradycję rodzinną i imię po Ojcu.... czyli bym miała 2 Grzesiów ;)

Zgłoś nadużycie #101 26 stycznia 2012, 16:13

Aglartha Świeżo upieczona awatar
Lena i Liliana brzmią świetnie!

Zgłoś nadużycie #102 26 stycznia 2012, 19:02

petitek Gotowa na wszystko awatar

qazzaq napisał(a)

Oliwier tak jak dla mnie poważnie brzmi ale za to Oliś ślicznie ;) sama jestem Aleksandra ale wołają Olcia ;)

Imię Oliwier w skrócie: Oli, Olek Oliś. Tak więc dając dziecku na imię Aleksander też w skrócie można mówić Oliś. Aleksander jest bardziej imieniem poważnym niż Oliwier i nie uważam tak tylko dlatego bo ja imię Oliwier wybrałam dla mojego synka

Zgłoś nadużycie #103 27 stycznia 2012, 9:58

seshella Zaprawiona w bojach seshella awatar
Coś takiego znalazłam w necie
Najpopularniejsze imiona 2011- Lenka na pierwszym miejscu, więc może na jednak na Igę się zdecyduję, a Michał na 5

1. LENA
2. MAJA
3. ZUZANNA
4. JULIA
5. WIKTORIA
6. AMELIA
7. ALEKSANDRA
8. OLIWIA
9. NATALIA
10. ZOFIA
11. MARTYNA
12. ANNA
13. ALICJA
14. EMILIA
15. HANNA
16. NIKOLA
17. MARTA
18. GABRIELA. 19.MILENA
20. NADIA

1. SZYMON
2. JAKUB
3. FILIP
4. KACPER
5. MICHAŁ
6. MATEUSZ
7. BARTOSZ
8. WOJCIECH
9. ADAM
10. JAN
11. PIOTR
12. WIKTOR
13. DAWID
14. ANTONI
15. IGOR
16. MIKOŁAJ
17. KAROL
18. ALEKSANDER
19. MARCEL
20. KAMIL

Zgłoś nadużycie #104 31 stycznia 2012, 13:58

Biegronka Świeżo upieczona awatar
Ciężko jest znaleźć fajne imię dla chłopca, tym bardziej że u nas w rodzinie same chłopaki i wszystkie które mi się podobały już są zajęte (Mikołaj, Bartek, Michałek)- ale gdzieś znalazłam imię MILAN i nawet mężowi tak się spodobało że nie było już mowy o innym no i będzie Milanek. A dla dziewczynki miałam wybrane Nadia-ale to następnym razem...

Zgłoś nadużycie #105 2 lutego 2012, 21:36

Dominika89 Gotowa na wszystko Dominika89 awatar
Ja będę mieć Filipa i chociaż jest na 3 miejscu w rankingu to u mnie w okolicy będzie pierwszy :) (tak jak ja byłam pierwszą Dominiką w przestrzeni 20 km a po mnie to już się kilka w młodszych rocznikach zdarzyło :D )
Ja mam uraz do długich imion i nazwisk bo ja się nigdy w rubrykach nie mieściłam przy podpisywaniu (licząc z nazwiskiem - 21 liter) dlatego szukaliśmy możliwie najkrótszego i napewno tylko jedno imię. A Filipa nawet w najdalszej rodzinie mojej i chłopaka jeszcze nie ma więc będzie oryginalny.

Zgłoś nadużycie #106 2 lutego 2012, 22:43

kluska78 Początkująca awatar
Myślę, że imiona wybieramy, kierując się również skojarzeniami ze znanymi nam ludźmi. Niestety w naszym przypadku, mnie i mojemu mężowi, podobają się zupełnie inne imiona męskie. Z pierwszym synkiem jakoś udało się znaleźć imię i mamy Mikołaja. Teraz może być problem - nie mamy kolejnych zbieżnych imion męskich. Mi podoba się Maksymilian, Kajetan oraz Jan. A mąż uważa, że ładne i oryginalne będzie Tymon - ale dla mnie jest trochę sztywne jak dla małego dziecka... a poza tym znałam jednego Tymona....
Z dziewczynką będzie łatwiej: nasze typy to Maja (to obiecałam sobie w młodości, jeszcze przed wszelkimi modami), Michalina, Nina lub Zofia. Na razie odliczamy tygodnie i odraczamy nasze spory. Co się odwlecze to nie uciecze....
Sama jako Osoba o bardzo powszechnym w moich czasach imieniu (Agnieszka - swoją drogą dziwne, że teraz ich prawie nie ma) - w dzieciństwie było to zabawne, że w klasie było nas sześć. Teraz mam wierne dwie przyjaciółki Agnieszki i nic mi to nie przeszkadza, ale w liceum nie było tak różowo... Na szczęście - te czasy już dawno za nami... :)
Pozdrawiam wszystkie mamy i trzymam kciuki za spokojne noce... :)

Zgłoś nadużycie #107 19 lutego 2012, 14:50

kachaf Zadomowiona kachaf awatar
Wśród moich koleżanek, które urodziły w przeciągu ostatniego pół roku to Lena, Oliwia i Olivier. Z trochę starszych dzieciaków to Marta, Adaś, Patryk, Wiktoria, Ewa, Szymon, Natalka, Igor... ja dałam nietypowe imiona dziewczynkom, w rankingach się ich nie znajdzie: Aniela, Melania, Lilianna, ale chłopcy mają pospolite imiona: Wojtek i Maciek... myślę, że teraz jest straszna moda na Nadie i Leny co mi lekko wschodem wieje, ale są to ładne imiona...

Zgłoś nadużycie #108 19 lutego 2012, 16:55

magga Gotowa na wszystko magga awatar
A jawidze ze coraz wiecej naszych Lilek jest :)

Zgłoś nadużycie #109 29 lutego 2012, 12:53

denifri Świeżo upieczona denifri awatar
Lena mnie zdziwiła bardzo - pierwsze miejsce w 2011? Nie wiedziałam, że Lena robi taką karierę ;) .

Zgłoś nadużycie #110 29 lutego 2012, 14:35

Tilia Zaprawiona w bojach Tilia awatar
Wśród moich znajomych Igor, Mateusz, Szymon a dziewczynki Maja