Witaj na Forum FajnaMama!

Oglądasz nasze forum jako Gość, co nie daje Ci pełnego dostępu do wszystkich opcji i możliwości forum.

Nie będąc zarejestrowanym, nie możesz także brać udziału w dyskusjach. Gorąco zachęcamy do darmowej rejestracji,
co umożliwi Ci pisanie wiadomości, branie udziału w sondach, zamieszczanie własnych zdjęć oraz dostęp do wielu innych udogodnień.

Rejestracja jest szybka i łatwa. Zarejestruj się.

Marcowe mamusie 2012

Zgłoś nadużycie #51 27 lipca 2011, 15:16

dora27 Supermama dora27 awatar
w ogóle jak ktoś ma takie problemy z gazami, czy zgagą i niewiem czym jeszcze to wiadomo że trzeba ulepszyć dietę, dużo wody mineralnej niegazowanej, owoce, warzywa, jogurty, mięso gotowane.  No i pilnować się, żeby posiłki były regularne, ja tak robię i czuję sie bardzo dobrze tylko głodna wciąż :( ale naprawdę dużo jem, mały nie daje mi spokoju :)
dałaś mi siłe i wsparcie - kochamy Ciebie córeczko! :*

Zgłoś nadużycie #52 27 lipca 2011, 16:07

szczesliwa88 Świeżo upieczona awatar
właśnie kończy sie 6 tydz, mówie wam dziewczyny ze ostatnio to dopiero poczułam co to naprawde zgaga :( bleee
od mięsa to mnie wogóle całkowicie odpycha

Zgłoś nadużycie #53 27 lipca 2011, 17:01

aga2014 Fajna mama aga2014 awatar
witajcie byłam u gina jest wszystko wporzadku malenstwo rosnie robiła mi usg jestem szczesliwa byłam tak przejeta ze połowy tego co mi mowiła nie pamietam... :-)
Moja Alicja waży juz 4,5 kg  moje  małe szczescie .

Zgłoś nadużycie #54 27 lipca 2011, 17:03

aga2014 Fajna mama aga2014 awatar
Kochana na zgage chrup migdały mi tak z synem lekarz mowił pomagało teraz tez chrupe zwykle mam po ogorkach kiszonych...
Moja Alicja waży juz 4,5 kg  moje  małe szczescie .

Zgłoś nadużycie #55 27 lipca 2011, 19:23

Aga Ty masz już za sobą pierwsze usg maluszka, jak Ci zazdroszczę, ja jeszcze 2,5 tygodnia i też mi zrobi w końcu :) bardzo się cieszę że z maluszkiem wszystko dobrze :) Dziś ogólnie dobrze się czuję, tylko jadła bym i jadła, senna też jestem ale nie spałam, nie mogłam, wciąż ziewam. Ugotowałam kapustę z grochem i teraz siedzę, myślę filma obejrzeć Duma i uprzedzenie ponoć fajny, ale mówią że książka lepsza. Lubię czytać ale niestety mało co w Londynie można kupić tych polskich książek.

Zgłoś nadużycie #56 27 lipca 2011, 20:54

Karolinia Fajna mama Karolinia awatar

aga2014 napisał(a)

Kochana na zgage chrup migdały mi tak z synem lekarz mowił pomagało teraz tez chrupe zwykle mam po ogorkach kiszonych...

Migdały to raczej na mdłości... Rano jeszcze przed wstaniem kilka zjeść, mi tak położna doradzi,ła i faktycznie pomogło, chociaż nie miałam jakiś strasznych ;)
Nasze Słoneczko:* 

Zgłoś nadużycie #57 27 lipca 2011, 21:16

no ja też tak myślałam, że migdały to na mdłości ale na zgagę?

Zgłoś nadużycie #58 28 lipca 2011, 10:41

hello kobitki! jak samopoczucie mamusie? u mnie z rana mdłości, ból głowy i pół godziny siedzenia  w kibelku z zamiarem rzygów i nic. Męczyłam się strasznie ale przesżło, zjadłam śniadanko i teraz siedzę i czytam co tam u Was. I nic, pewnie śpicie :) Zaczyna się umnie 7 tydzień :)

Zgłoś nadużycie #59 28 lipca 2011, 10:54

mouse.1 Zaprawiona w bojach awatar
Witajcie dziewczyny ja również mam termin na marzec dokładnie 6-9.03.dzis zaczynam 9tydz.Już jestem po pierwszym USG i widziałam bijąće serduszko :)

Zgłoś nadużycie #60 28 lipca 2011, 11:10

brzusia Początkująca awatar
witajcie mamusie,ja już odliczam dni do soboty,że by zobaczyć serduszko :-) u mnie też zgaga niekiedy bywa okropnie uciążliwa, zwłaszcza pod wieczór.Z siusianiem w nocy narazie nie mam problemu,za to w ciągu dnia to bardzo często ale to może dlatego, że dużo wody pije.A jak Wasze piersi?Bo moje jednego dnia bolą okropnie a innego to prawie wcale :-) mąż mój się ciągle śmieje ze mnie, bo już tak przewrażliwiowna jestem, że co chwile sprawdzam czy bolą czy nie :-) a do kompletu dopadła mnie  opryszczka wargowa

Zgłoś nadużycie #61 28 lipca 2011, 15:52

Witaj mouse, cieszę się ze nasze marcowe grono się powiększa :) ja mam termin na 22 marca trochę później niż Ty mouse. Brzusia współczuje Ci tej opryszczki, musi bardzo swędzieć i boleć, znam to bo ja to normalnie non stop łapałam ale teraz nie mam już kilka miesięcy. Kurde co ja bym dała zeby zobaczyc swoje dzieciątko na usg, ale muszę czekac do przyjazdu do Polski, jeszcze 2 tygodnie. Już odliczam :)

Zgłoś nadużycie #62 28 lipca 2011, 15:58

nikula Zaprawiona w bojach nikula awatar
A jak tam dziewczyny wasze brzuszki widac juz coś troszke?

Zgłoś nadużycie #63 28 lipca 2011, 16:43

u mnie chyba jeszcze nie,chociaż nie wiem,bo prtzeważnie chodzę w spodniach dresowych i rybaczkach na gumkach więc nie zauważyłam bym przyetsała w któreś się mieścić.Chociaż jak byłam robić morfologie w środę i ubrałam spodnie jeansy to troszkę mie cisły w brzuszek jak siedziałam i musiałam wstać :-) ale myślę, że u mnie to za szybko by było coś widać bo to dopiero 7tc.

Zgłoś nadużycie #64 28 lipca 2011, 17:19

mouse.1 Zaprawiona w bojach awatar
Dora rozumiem Cie,że odliczasz dni do przyjazdu do polski i jak znam życie to pewnie strasznie Ci się dłużą ;) ja np.zauwazyłam,że ciąża sprawia iz ciągle na coś czekam non stop odliczam dni jak opentana :) :) i licze to samo po kila razy dziennie :) najpierw liczyłam do owul.potem do testowania a teraz tyd.ciąży wizyty badania itd :) :)
Brzusia całkiem możliwe że jeansy cię już cisły ja w 7tc dosłownie o 1cm musiałam przesunąć pasek w spódnicy a teraz już pierwsze spodnie jeansowe całkiem poszły w odstawke.Brzuszka nie widać ale bioderka dostałam noooo i piersi urosły!Także jak wczoraj widziałam się ze znajomą którj niewidziałam jakieś 2m-ce.odrazu zadała mi pytanie czy ja w ciąży  nie jestem :) podobno widać że się zaokrągliłam!

Zgłoś nadużycie #65 28 lipca 2011, 17:50

Karolinia Fajna mama Karolinia awatar
Wydaje mi się, że to takie podświadome "chronienie" Dzidzi, ja mimo że w swoje spodnie wchodziłam spokojnie do 5 czy 6 miesiąca, to już w 5-6 tyg nie nosiłam tych obcisłych, bo miałam takie myśli żeby Niuni nie cisnąć;D Ale jedne mam takie gumowe że do tej pory noszę, ale to biodróweczki ostre, także nic Bąbelka nie ciśnie ;)
Nasze Słoneczko:* 

Zgłoś nadużycie #66 28 lipca 2011, 18:07

no mój brzuszek troszkę jest do przodu, zwłaszcza że teraz duzo jem i wciąż jest nadęty, ale z rana już płaski, z tym że ja w swoje spodnie wciąz się mieszcze ale czuję że mnie sciskają i jak siedze to odpinam guzik jeden. Niedlugo w odstawke pojda  moje biustonosze i kupie se dwa nowe, nosze rozmiar C ale teraz to będzie chyba DD, cycki mnie bola strasznie i już mnie sciska ten biustonosz. 7 tydzien to juz 2 miesiac wiec powoli brzuszek pęcznieje :) ale cieszy mnie to bardzo :)

Zgłoś nadużycie #67 28 lipca 2011, 18:08

mouse.1 napisał(a)

Dora rozumiem Cie,że odliczasz dni do przyjazdu do polski i jak znam życie to pewnie strasznie Ci się dłużą ;) ja np.zauwazyłam,że ciąża sprawia iz ciągle na coś czekam non stop odliczam dni jak opentana :) :) i licze to samo po kila razy dziennie :) najpierw liczyłam do owul.potem do testowania a teraz tyd.ciąży wizyty badania itd :) :)
Brzusia całkiem możliwe że jeansy cię już cisły ja w 7tc dosłownie o 1cm musiałam przesunąć pasek w spódnicy a teraz już pierwsze spodnie jeansowe całkiem poszły w odstawke.Brzuszka nie widać ale bioderka dostałam noooo i piersi urosły!Także jak wczoraj widziałam się ze znajomą którj niewidziałam jakieś 2m-ce.odrazu zadała mi pytanie czy ja w ciąży  nie jestem :) podobno widać że się zaokrągliłam!

hih mi dzis znajoma mówiła że cycki mam jakies wielkie bo wyłażą z koszulki, tawsze mialam małe płaska byłam jak deska, a teraz az sie nadziwic nie mogę

Zgłoś nadużycie #68 28 lipca 2011, 19:05

no piersi to tak,też muszę już kupić większy,mi szczególnie lewa pierś urosła,że już się nie mieści w miseczce :-)

Zgłoś nadużycie #69 29 lipca 2011, 8:13

hej dziewczyny jak dziś sie czujecie? u mnie fantastyczne, wczoraj w koncu pzowolilismy sobie na odrobine szalenstwa w łozku z męzem, co bardzo sie ciesze bo wczesniej bolala mnie macica i kazdy ruch tylko pogłębiał ten ból, czułam się jak przed okresem. A teraz wszystko to zniklo i jest w porządku. Wy też tak miałyście dziewczyny że chcieliscie seksu ale nici z tego bo  w początkowych tygodniach Was bolało bo zarodek szukał swojego miejsca i macica się powiększała?przyznam że po tym wczorajszym seksie, czułam się tak dobrze, ze zasnęłam z poczuciem ulgi, błogo i taka lekka :)

Zgłoś nadużycie #70 29 lipca 2011, 8:59

witaj dora27,ja tak miałam w poprzedniej ciąży,że co ruch to ból.Teraz narazie mamy zakaz seksu ze względu na poprzednie poronienie i ciąże zagrożoną ale mam nadzieję,że jutro wszystko się rozstrzygnie i jakiś delikatny seksik będzie mógł być :-)