Witaj na Forum FajnaMama!

Oglądasz nasze forum jako Gość, co nie daje Ci pełnego dostępu do wszystkich opcji i możliwości forum.

Nie będąc zarejestrowanym, nie możesz także brać udziału w dyskusjach. Gorąco zachęcamy do darmowej rejestracji,
co umożliwi Ci pisanie wiadomości, branie udziału w sondach, zamieszczanie własnych zdjęć oraz dostęp do wielu innych udogodnień.

Rejestracja jest szybka i łatwa. Zarejestruj się.

majowe mamusie 2012

Zgłoś nadużycie #1811 5 lutego 2012, 11:00

Ola83 Gotowa na wszystko awatar
Jak się czujesz? Pracujesz jeszcze?

Zgłoś nadużycie #1812 5 lutego 2012, 11:00

Candy Początkująca Candy awatar
ja tez OM  sie trzymam.... :) a jestem na zwolneiniu obecnie, pracowalam an stacji paliw... ale neistety powrotu do pracy nie mam ... szef kawał sku***na..niestety.. w sumie malo pracowalam i zaszlam w ciaze..bo po 3 mc

Zgłoś nadużycie #1813 5 lutego 2012, 11:08

Like Fajna mama Like awatar
Witam dziewczyny w niedzielne przedpołudnie!!

Witaj Sylwia i nie przejmuj się tylko niektóre z nas to stare wygi, ja tu jestem dopiero od wtorku i tak naprawdę wiele z nas dopiero się poznaje :)

Ola super, że sypialenka gotowa i łóżeczko masz, ja jeszcze muszę z tym poczekać z miesiąc, półtorej.

Ania kołderka może i będzie potrzebna, ale zawsze można ją zastąpić kocykiem, ja tak na pewno zrobię :)
Z tą naszą pogodą nigdy nic nie wiadomo, pamiętacie maj 2 czy 3 lata temu (było to chyba 2 lata) spadł śnieg, także zawsze może być ciekawie :)

Zgłoś nadużycie #1814 5 lutego 2012, 11:17

Dziękuje za tak szybkie i miłe powitanie :)

Zgłoś nadużycie #1815 5 lutego 2012, 11:21

Candy napisał(a)

ja tez OM  sie trzymam.... :) a jestem na zwolneniu obecnie, pracowalam an stacji paliw... ale neistety powrotu do pracy nie mam ... szef kawał sku***na..niestety.. w sumie malo pracowalam i zaszlam w ciaze..bo po 3 mc

Ja na szczęście mam umowę na czas nieokreślony już od kilku lat, ale w przeciągu ostatniego roku w pracy wszystko się diametralnie zmieniło, dlatego, jak ja to mówię zaszłam w dobrym momencie :) poszłam na chorobowe w pierwszym tygodniu 3 miesiąca, w pracy nerwówka, ja częściej do kibelka potrzebowałam wyjść, z czego później musiałam się tłumaczyć, bo za mało zrobiłam, wiec na drugiej wizycie wzięłam zwolnienie i nie mam żadnych skrupułów, teraz jak pomyślę o powrocie to aż mi żołądek skręca. Chciałabym poszukac czegoś innego, ale niestety w mniejszych miastach za bardzo perspektyw nie ma, także będę musiała się męczyć po macierzyńskim, ale do tego, jeszcze na szczęście trochę czasu :D

Zgłoś nadużycie #1816 5 lutego 2012, 11:23

IWON88 Zaprawiona w bojach IWON88 awatar

kasia17 napisał(a)

haha :) z tymi staraniami to rożnie bywa :) U nas też dosyć szybko bo za 1 razem :) 16 lipca wzielismy slub a w sierpniu stwierdzilismy ze mzoe bysmy tak sprawdzili czy plodni jestsmy?.... no i o to jesteśmy :) jaki to był szok jak 20 sierpnia ( w urodziny męża), 5 dni przed spodziewanym okresem, zrobilam test( tak z cikawości bo wypilam lampke wina i jakos dziwnie mi bylo) iz obaczylam 2 delikatne kreseczki :) Ale fajnie to wspominam :) I jak pomysle że te calkiem niedawno odkryte " dwie kreseczki" niedługo będą z nami :)

My też mieliśmy slub 16 lipca,po ślubie spróbowaliśmyi  18 sierpnia miałam dostać okres i nie dostałam,dziękowałam Bogu,że nie musieliśmy się długo starać bo wiem że duzo ludzi ma z tym problem. Jesteśmy szczęsliwi bo w maju dom zacznie tętnić życiem i już nie będzie tak cicho.

Zgłoś nadużycie #1817 5 lutego 2012, 11:37

Like no ja jak sie dowiedzialam ze jestem w ciazy od razu psozlam na zwolnienie...a co nalezy nam sie jak psu kości :) teraz sie zastanawiam czy po macierzyńskim moge isc na zwolnienie ?? i np z 2-3 mc pobyc na zwolnieniu jakos wyrwac je od prywatnego lekarza ?? bo na wychowawczym cale g sie zarobi..

Zgłoś nadużycie #1818 5 lutego 2012, 11:40

IWON88  widzę ze z mojego rocznika jestes :) jezeli 8 to rocznik :)

Zgłoś nadużycie #1819 5 lutego 2012, 11:41

aniam Fajna mama awatar

Candy napisał(a)

Witajcie nazywam się Sylwia mam 24 latka, jestem mama 4,5 letniego Kubusia, i obecnie  zaczynam 26 TC, mieszkam w Lublinie..czy moglabym do was dołączyc ??

Witaj Sylwia, zapraszamy do dzielenia się swoimi przeżyciami

Zgłoś nadużycie #1820 5 lutego 2012, 12:03

Sylwia na pewno oboje rodziców ma w roku 60 dni chorobowego na dziecko, a również i Ty możesz "zachorować", tak mi się wydaje. Musiałabyś rozeznanie wśród Twoich lekarzy zrobić, czy dadzą Ci zwolnienie, no ale jak zachorujesz na korzonki na przykład i nie będziesz mogła się ruszyć, to jak niby miałabyś w takiej sytuacji pracować ??

Ja jak sobie wyliczyłam okres macierzyńskiego, urlop zaległy (aż 4 dni :D ) i tegoroczny, to do pracy będę musiała wrócić koło 10-15 grudnia, cholera!!! przed samymi świętami !!

Zgłoś nadużycie #1821 5 lutego 2012, 12:11

seshella Zaprawiona w bojach seshella awatar

Candy napisał(a)

Dziękuje za tak szybkie i miłe powitanie :)

Witamy nowa mająwą mamusie, ja w Lublinie 5 lat na studiach spędziłam i miło wspominam ten czas :)
Macie juz wybrane imię dla córeczki?

Zgłoś nadużycie #1822 5 lutego 2012, 12:14

Wczoraj byłam uw odwiedzinach u kuzynki, która urodziła Synka 13 stycznia, nie mogłam sie napatrzeć, juz nie mogę się doczekac maja :)

Zgłoś nadużycie #1823 5 lutego 2012, 12:14

Wczoraj byłam w odwiedzinach u kuzynki, która urodziła Synka 13 stycznia, nie mogłam sie napatrzeć, juz nie mogę się doczekac maja :)

Zgłoś nadużycie #1824 5 lutego 2012, 12:32

Ja tydzień temu byłam u koleżanki, która urodziła 13 grudnia i też już mi się serce śmiało, jak małą trzymałam na rękach i tylko w duchu myślałam, że niedługo to już będę miała mojego maluszka :) Mąż oczywiście był przerażony, że to taaaakie małe, że jak on swoimi grabiami miałby takie maleństwo nosić :)

Zgłoś nadużycie #1825 5 lutego 2012, 12:44

Seshella tak wybraliśmy :) Lenka  
czy macie jakis dzien na forum gdzie wklejacie swoje brzuszki ??
jej jak mnie kosc ogonowa boli przy wstawaniu... maskara, powtarza sie wszystko z pierwszej ciazy... ojj aby do końca kwietnia..

Zgłoś nadużycie #1826 5 lutego 2012, 12:45

Dziewczyny na pewno myślałyście już nad zakupem wózka, pamiętam, że któraś z Was pisała o X-lander, jeżeli macie już jakieś swoje typy, napiszcie proszę, które to i dlaczego właśnie one. Ja tematy wózków analizuję już chyba od początków ciąży, do grudnia byłam zdecydowana właśnie na x-landera, ale później zmieniłam zdanie i obecnie moim wyborem jest Jedo Fyn 4ds. Wczoraj przeczytałam w wątku o wózkach, że x-lander ma nową serię wózków typ x-move i powiem Wam, że podobają mi się, no ale pomiędzy Jedo, a tym x-move prawie tysiączek różnicy, także nie mało(mówię o wersji 2w1). Pochwalcie się swoimi wyborami, może będzie mi łatwiej podjąć decyzję ;)

A tutaj ten wspomniany xmove
http://dino.sklep.pl/nowy/nowoSC-xlander-xmove-spacerowkagondola-2012-kurier-hug...

Zgłoś nadużycie #1827 5 lutego 2012, 12:46

Candy napisał(a)

Seshella tak wybraliśmy :) Lenka   czy macie jakis dzien na forum gdzie wklejacie swoje brzuszki ??

Niektóre dziewczyny wkleiły w piątek, ja jeszcze mam zeległość, ale mam nadzieję, że dziś w końcu mąż pomoże i zrobi mi zdjęcie brzuchola :D

Zgłoś nadużycie #1828 5 lutego 2012, 12:48

Like mi znajome poleciły Espiro Atlantic... zakupiłam taki owy ale używany, zapłaciłam 520 zł za niego, ale jest fajniusi leciutenki i czeka na Lenkę :) przy pierwszym dziecku miałam Tako ( czołg ) był bardzo duzy i ciezki... ten ktory teraz kupiłam jest 3 funkcyjny

Zgłoś nadużycie #1829 5 lutego 2012, 12:50

strony 76-81 te brzuchy sie znajdują :D

Zgłoś nadużycie #1830 5 lutego 2012, 12:53

No to ja wkleję zdjęcia
i przy okazji zdjęcie mojego 4,5 letniego łobuza :) w mega fajnym ujeciu, nad miseczką pełną frytek i ja razem z synkiem jakoś na początku ciąży.