aniam napisał(a)
dziewczyno, to kiedy żołądek ma odpoczać?
mnie pediatra powiedziała, ze dziecko potrzebuje 4-5h przerwy na niejedzenie. Albo w dzień, albo w nocy musisz go przegłodzić, wiem, że to czasami trudno zrobić... ale w dzień zawsze możesz go zabawić i zapomni o jedzeniu, może dlatego tez rzyga, bo nie jest w stanie do końca wszystko przetrawić?
nie wiem, tak sobie głośno myślę
w nocy on musi dostac cycka, jak nieraz sie obudzil i probowalam mu nie dac, nosilam na rekach ja, maz, a on tak plakal ze nie moglismy go uspokoic. takze w nocy bez cycka sie nie da. juz wczoraj go troche przciagnelam bez jedzenia. w poludnie spal okolo dwoch godzin, a dopiero jak wstal to wstawialismy pyrki na obiadek, no to tak po godzinie byl obiadek gotowy. dziewczyny jak on mi plakal, pyry sie gotowaly a ja mialam go ciagle na rekach, jaki glodny byl. no to przerwe mial ze trzy godziny. jak mu juz uszykowalam obiadek to juz jadl, ale nadal plakal mocno. wcinal lyzke za lyzka i plakal

dopiero po ktorejs przeslal. a mi serce pekalo. no a jadl ziemniaczka z sosem pomodorowym i farsz z golabkow zapijajac soczkiem malinowym. no musze powiedziec ze bardzo duzo zdadl. potem poprawil cycem, tez dosyc duzo wytrabil. po obiadku poszlismy na spacerek, po dwoch godzinach dostal jogurcik, danonka, zjadl calego i buleczke z maselkiem i szyneczka, rabal jak dziki

moze z czasem dojde z nim do cztero albo piecio godzinnej przerwy mniedzy posilkami, ale narazie nie ma szans, napewno musi minac troche czasu, musze stopniowo mu wydluzac te przerwy.ale mysle ze to nie od tego te wymioty, ale czas pokaze