Witaj na Forum FajnaMama!

Oglądasz nasze forum jako Gość, co nie daje Ci pełnego dostępu do wszystkich opcji i możliwości forum.

Nie będąc zarejestrowanym, nie możesz także brać udziału w dyskusjach. Gorąco zachęcamy do darmowej rejestracji,
co umożliwi Ci pisanie wiadomości, branie udziału w sondach, zamieszczanie własnych zdjęć oraz dostęp do wielu innych udogodnień.

Rejestracja jest szybka i łatwa. Zarejestruj się.

Lutowe Mamusie 2012

Zgłoś nadużycie #2891 7 lutego 2012, 10:54

Groszek Gotowa na wszystko Groszek awatar
Widzę ze na forum coraz większe zniecierpliwienie zapanowało ;) pewnie takie mrozy to naszym maluszkom sie nie śpieszy ;) chociaż jak były te największe mrozy w czwartek i piątek to na Inflanckiej był taki korek na porodówce ze dziewczyny na korytarzach leżały, bidne, na szczęście potem się obluzowało i już lepiej było :)
Zdecydowanie bardziej się docenia życie na wolności po kilkudniowym pobycie w szpitalu :) a z porodami to naprawdę różnie bywa i może się zacząć w każdej chwili :)

A mam takie pytanko Dziewczyny :) znalazłam taką zabawkę i zastanawiam się nad jej kupnem, może którąś coś słyszała o niej czy to rzeczywiście ma jakiś wpływ na spanie dzidzi? Tu macie linka :)
http://allegro.pl/sterntaler-przytulanka-z-bijacym-sercem-0m-i2086248239.html

Mi się najbardziej podoba Myszka Milly :) ale wszystkie są słodkie :D
Kochamy Cię Polciu :D

Zgłoś nadużycie #2892 7 lutego 2012, 10:56

Brewa Zaprawiona w bojach Brewa awatar
AKROMALPKA przynajmniej wiesz że już tuż tuż   :) Ja mam nadzieje pochwalic się takimi wieściami jutro po wizycie u gin

Zgłoś nadużycie #2893 7 lutego 2012, 11:00

Groszku juz myślałam że urodziłas bo Ty bylaś przodowniczka w pisaniu postów u nas na forum :) . Przytulanki super, ja zastanawiałam się nad karuzela do lóżeczka z biciem serca ale zrezygnowałam bo nie wiem jaki to dziwęk bedzie wydawało. Może uda ci się znaleść gdzieś na forach opinie na ten temat :)

Zgłoś nadużycie #2894 7 lutego 2012, 11:08

sabina Początkująca awatar
Witam mamusie lutowe :)

ja w czwartek idę do szpitala chyba ze wcześniej się coś zacznie ale maluszkowi się nie śpieszy zbytnio na te mrozy :) a u was jak tam samo poczucie ?? :) u mnie fatalnie bo rano auto potrąciło mojego kotka do którego sie strasznie przywiązałam bo to był prezent :( pokiereszowany jest :( mam nadzieję że z tego wyjdzie

Zgłoś nadużycie #2895 7 lutego 2012, 11:09

Syska Gotowa na wszystko Syska awatar
Groszek te przytulanki sa przesliczne :) Chyba sama sie zastanowie nad kupnem takiego cudenka :)

Zgłoś nadużycie #2896 7 lutego 2012, 11:16

ewe Zaprawiona w bojach ewe awatar
Aaolciaa - oj widze, ze czeka cie pracowita sobota, no i mężus musi spełnić swój obowiązek - hihi😄
Trzymam za was kciuki aby prace nie poszły na marne.

Akromalpka - życzę szybkiego powrotu do zdrowia, niech maluch poczeka aż mama nabierze wiecej sił, odbierze wyniki na paciorkowca i w tedy może zawitać na tym świecie.

A ja dziś od samego rana sama, mąż dostał urlop i wybrał się z kumplem na narty- jednodniowy wypad na szczęście,obiecalam mu, ze go jeszcze przed porodem puszcza na górki oddalone o 150km. od miejsca zamieszkania.Po obiedzie wybieram się do koleżanki i tam poczekam do wieczora na męża.

Zgłoś nadużycie #2897 7 lutego 2012, 11:34

aaolciaa Gotowa na wszystko aaolciaa awatar
Akromaplka, głowa do góry! Całą ciąże bylaś aktywna to teraz w sumie masz okazje do błogiego lenistwa ;) Trzeba sie trzymac zdrowo. Ale powiem Ci, ze mnie coś tez katar dopadł :/ mam nadzieje, ze to tylko chwilowe.
Groszek, dobrze, ze już w domciu jestes. Zawsze to lepiej w swoich pieleszach domowych czekac na akcje ;)
Ewe, moj tez mi ciagle marudzi, ze pojezdzilby na nartach, ale tutaj to nawet nie ma takich warunkow jak u niego w rodzinnych stronach.
Wiecie co? Z jednej strony dziekuje Bogu, ze ciąze mam donoszoną, ze mała jest zdrowa, ze oprocz kilku malych ekscesów ciazowych to nic powaznego sie nie działo itp. Ale te ostatnie 3 tyg. to są dla mnie jakies tragiczne. juz 3 tyg. temu niby rodzic mialam, lekarz kazał lezec itp. A tu co? nic... :/
Nasza Oliwcia już jest z nami ;)

Zgłoś nadużycie #2898 7 lutego 2012, 11:57

Widze ze nie tylko ja zniecierpliwiona :) Fakt ten ostatni okres to jakas makabra. Siedzi sie jak na szpilkach. Juz wszystkie chcialbysmy by po, a tu nasze pociechy sie nie spisza.
Pociesza mnie jedynie to ze mojemu Wojtkowi przeszlo to potworne przeziebienie :) Niestety teraz dopadlo moja mame :/ Nie mieszkamy z nia ale nie bedzie mogla mnie odwiedzic gdyby jednak Oliwierek postanowił wyskoczyc teraz :)
Ostatnio jestem bardzo senna i leniwa. Dzisiaj jeszcze nie bylam w sklepie... Pojedziemy chyba do jakiegos marketu jak maz nocke odespi. najchetniej tez poszlabym spac ale wiem ze w nocy bym nie spala , wiec wole sie teraz pomeczyc. Jeszcze dzisiaj musze odebrac wyniki GBS.

Zgłoś nadużycie #2899 7 lutego 2012, 12:07

Hania Zaprawiona w bojach Hania awatar
Co do zabawki - to ja właśnie kupiłam taką : http://allegro.pl/lampka-4-polskie-kolysanki-funkcja-czuwania-i2081574307.html
Sprawdziłam ją u znajomych i bardzo się podoba ich synkowi, więc polecam. Ze mną coś się dzieje, ale nie wiem o co chodzi.
Noc była nieudana, myślałam że nie dam rady, skórcze, bóle kręgosłupa, kołatanie serca. Dziś nie lepiej, nagle taki ból kręgosłupa, że oszaleć można.
Myślę, że może to być efekt wczorajszego badania szyjki macicy :)
A MArcin plecy masuje i jednocześnie zastanawia się, czy nie iść po samochód. Oczywiście nie ma takiej potrzeby, ale wiecie jak faceci :)

Zgłoś nadużycie #2900 7 lutego 2012, 12:14

mamamilenki Zaprawiona w bojach mamamilenki awatar
haniu fajna ta lampka moze sama sie skusze i kupie mojej małej ;)
mnie dzisiaj dopadlo jakies przeziebienie;(jakas makabra;(
oj widze ze kazda juz z niecierpliwiona, jak kazda z Was juz chciałabym tulic malenstwo w ramionach,ale niestety nie spieszy sie naszym bombelkom;(
moja mala tez jest juz nisko wiec pewnie dlatego pobolewa mnie brzuch ale przezyje jeszcze troszke i Milenka bedzie z Nami ;)

Zgłoś nadużycie #2901 7 lutego 2012, 12:25

Wiecie co mnie zastanawia? Teraz mowimy ze nas cos pobolewa a cholercia przy porodzie to co powiemy ?? hahahah Ja staram sie nie zwracac uwagi na to pobolewanie i nawet jak Wojtek sie pyta jak sie czuje to mowie ze ok bo wiem ze to "pobolewanie" to niestety , ale pikuś :D Staram sie to ignorowac. Przez cala ciaze wzielam tylko pol apapu bo mnie glowa tak bolala ze oczy mi chcialy wyjsc i spac nie moglam ale tez jakos staralam sie uspokoic. Cały czas jestem dobrej mysli i nastawiona na brak znieczulenia :)

Zgłoś nadużycie #2902 7 lutego 2012, 12:54

Agus Zaprawiona w bojach Agus awatar
Groszek moim zdaniem to świetna przytulanka :) ! Chyba zamówię taką. Najprawdopodobniej będzie to osiołek :) Nawet jak nie będzie ten dźwięk szczególnie działał ( myślę, ze będzie), to jest po prostu bardzo ładna maskotka.

My dzisiaj trochę pochodziliśmy po galerii i poszłam do ZUSu, żeby się dowiedzieć jak to jest z tym zasiłkiem macierzyńskim. W sumie jakieś 1,5h chodzenia, ale nie było łatwo. Każdy krok to ból w kroczu i w krzyżach :/ Dzisiaj zauważyłam, że brzuch mi lekko opadł, więc mały pewnie już nieźle dociska do dołu.

Cóż na dziś termin z OM. Ostatni tydzień bycia w domku, potem 14tego do szpitala :/ Byle nie to. Narazie żadne sposoby na przyspieszenie porodu nie zadziałały, a próbowałam już chyba wszystkiego, no może po za olejem rycynowym. Niektórzy ponoć polecają też lampkę wina, albo setkę czystej, ale ja jakoś nie jestem przekonana, do tego typu metod. Widocznie to jeszcze nie czas na małego, więc trzeba czekać.

Zgadzam się z Wami, że końcówka ciąży jest beznadziejna. Już wolałam mdleć i mieć mdłości w pierwszym trymestrze, niż to co jest teraz. Pocieszające jest to, że tak czy owak, to porodu liczymy już tak naprawdę dni, a nie miesiące :) !

Zgłoś nadużycie #2903 7 lutego 2012, 13:16

aaolciaa Gotowa na wszystko aaolciaa awatar
Ja to nie porwałabym się nigdy na wino lub czystą. Od razu wyobrazam sobie, ze mogloby to zaszkodzic malej. A do tego, co jakbym np. zaczela nagle po tym rodzic? Z racji tego, ze w trakcie calej ciązy czasem tylko od meza probowalam piwko to teraz takim kieliszkiem z pewnoscią bym sie upila. Wiec bym rodzila pijana? O nie, tyle wytrzymalam, ze dam jeszcze rade ;)

Groszek, ja tez chyba zamowie taką maskotke ;)
Nasza Oliwcia już jest z nami ;)

Zgłoś nadużycie #2904 7 lutego 2012, 13:44

Paula_1985 Zaprawiona w bojach awatar
Cześć Dziewczyny. Ja dziś jestem zmęczona po wczorajszym sprzątaniu. Ktg wyszło ok więc nadal czekamy na akcję. Dziś wybieramy się zobaczyć drzwi do mieszkania może uda nam się coś kupić :) Ogólnie to już jestem zmęczona tak bardzo, że najchętniej to tylko bym spała.

Agus. Powiedz co dowiedziałaś się w ZUS-sie o zasiłku macierzyńskim ? Bo ja byłam przekonana, że tą kwestię załatwia za mnie zakład pracy po porodzie chyba, że coś już pozmieniało się.

Zgłoś nadużycie #2905 7 lutego 2012, 13:52

Też mysle ze to załatwia zakład pracy.

Zgłoś nadużycie #2906 7 lutego 2012, 14:23

Paula_1985 Zaprawiona w bojach awatar
Już upewniłam się i załatwia to zakład pracy. Trzeba tylko dostarczyć firmie zaświadczenie o porodzie. Uff a już myślałam, że coś się pozmieniało i że coś przeoczyłam.

Zgłoś nadużycie #2907 7 lutego 2012, 15:12

Mastoki są super, ja kupiłam karuzele http://allegro.pl/show_item.php?item=2098274502.
Syska co do narzekania to masz racje-co to będzie przy porodzie. Swoją droga to zastanawiam sie jak tam GGG :)

Zgłoś nadużycie #2908 7 lutego 2012, 15:38

toskania Zaprawiona w bojach awatar

Syska napisał(a)

Brewa ja sie obawiam ze za jakis czas całkiem sama tu zostane :D Niewiele jest dziewczyn z podobnym terminem do mnie. Cóż bede prowadzic tworcze monologi :D

Syska nic sie nie martw...będę tu z Tobą :)

Zgłoś nadużycie #2909 7 lutego 2012, 15:48

toskania cieszy mnie to bardzo :) Ale wiesz nigdy nic nie wiadomo i mozesz tez byc pierwsza :D Ja zaraz jade po wyniki GBS i w czwartek wizyta u gin i bede juz cos wiedziec nie moge sie doczekac :)

Zgłoś nadużycie #2910 7 lutego 2012, 16:08

Agus Zaprawiona w bojach Agus awatar
Ja byłam z ZUSie żeby dowiedzieć się o zasiłek macierzyński,a nie o urlop macierzyński. Z racji tego, że byłam zatrudniona na zastępstwo za kogoś i miałam umowę na czas określony, to ona została mi przedłużona ale tylko do dnia porodu. Więc w moim przypadku zatrudnienie ustaje z dniem porodu, a potem ZUS wypłaca mi zasiłek macierzyński na takich samych zasadach jak jest wypłacane świadczenie na urlopie macierzyńskim. Także, Wy nie macie się co tym przejmować. Ja muszę tylko do ZUSu trochę papierów naskładać i też będę miała z głowy :)

AAolciaa, ja też właśnie nie zdecydowałabym się na alkohol, nawet w małej ilości, żeby przyspieszyć poród. Słyszałam tylko, że nawet niektóre położne to zalecają, ale jak dla mnie to jest jakieś dziwne, szkoda ryzykować.