Witaj na Forum FajnaMama!

Oglądasz nasze forum jako Gość, co nie daje Ci pełnego dostępu do wszystkich opcji i możliwości forum.

Nie będąc zarejestrowanym, nie możesz także brać udziału w dyskusjach. Gorąco zachęcamy do darmowej rejestracji,
co umożliwi Ci pisanie wiadomości, branie udziału w sondach, zamieszczanie własnych zdjęć oraz dostęp do wielu innych udogodnień.

Rejestracja jest szybka i łatwa. Zarejestruj się.

Lutowe Mamusie 2012

Zgłoś nadużycie #11 6 lipca 2011, 12:08

dorotkamalenstwo Zaprawiona w bojach dorotkamalenstwo awatar
Czy są tu jakieś mamusie z terminem na luty 2012?

Zgłoś nadużycie #12 7 lipca 2011, 16:29

Hela Świeżo upieczona Hela awatar
Witam, 
Ja również mam termin luty 2012 :) To będzie moje pierwsze maleństwo :)

Zgłoś nadużycie #13 7 lipca 2011, 20:20

Moje to już będzie drugie :)

Zgłoś nadużycie #14 7 lipca 2011, 21:21

Hela Świeżo upieczona Hela awatar
Mi wychodzi termin 29 maja ;p Także jestem ciekawa czy się sprawdzi. W razie co-  roczek za 4 lata :p To moja pierwsza ciąża, jak narazie  objawów ciążowych mam mało, tylko zawroty głowy. A jak u Ciebie?

Zgłoś nadużycie #15 8 lipca 2011, 8:12

Mi wychodzi termin też pod koniec lutego :) A jeśli chodzi o objawy to mam nudności i to czasami spore szczególnie wieczorem. oprócz tego bolą mnie piersi i lekko dół brzucha.

Zgłoś nadużycie #16 3 sierpnia 2011, 18:46

anuska0211 Świeżo upieczona awatar
Hej Dziewczyny ;-) Co prawda jestem tu zupełnie nowa, ale mój termin to 22 luty, dlatego dołączam do Was ;-D Mam na imie Ania i cieszę się, że istnieje forum, gdzie będziemy mogły dzielić się swoimi radościami i smutkami, które pojawiają sie w czasie ciąży. Pozdrawiam serdecznie ;-D

Zgłoś nadużycie #17 7 sierpnia 2011, 21:24

anuska0211 napisał(a)

Hej Dziewczyny ;-) Co prawda jestem tu zupełnie nowa, ale mój termin to 22 luty, dlatego dołączam do Was ;-D Mam na imie Ania i cieszę się, że istnieje forum, gdzie będziemy mogły dzielić się swoimi radościami i smutkami, które pojawiają sie w czasie ciąży. Pozdrawiam serdecznie ;-D

Witaj. Wychodzi na to że będziesz przede mną o 2 dni :) Chociaż u mnie to może być różnie bo ze wskazań ortopedycznych  będę miała cesarkę. Już 2 raz:/

Zgłoś nadużycie #18 8 sierpnia 2011, 11:08

dora27 Supermama dora27 awatar
cześć dziewczyny lutowe! ja oczywiście jestem z marcówek ale powiedzcie jak się czujecie, w którym teraz jesteście tygodniu i czy wciąż macie mdłości, boli was czasem macica, miałyście robione badania krwi, moczu i ciśnienia? ile Wasze malenstwo już mierzy i waży :) to bardzo ciekawe, ja czasem wchodzę do was, bo o miesiąc później rodze od was ale na bieżąco chciałabym być pewna czego mogę się spodziewać w przyszłym miesiącu :) pozdrawiam szczęśliwe mamusie
dałaś mi siłe i wsparcie - kochamy Ciebie córeczko! :*

Zgłoś nadużycie #19 8 sierpnia 2011, 12:59

paulinka Początkująca paulinka awatar
Hej dziewczyny ;) Moj termin 3 luty ;) i moje pierwsze maleństwo przez co czekam z jeszcze wiekszą niecierpliwością :) Co do objawów oprócz lekkich mdłości i huśtawki nastrojów żadnych innych ;)
Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamuśki :) )

Zgłoś nadużycie #20 10 sierpnia 2011, 11:28

Hej mnie czasem macica boli ale to chyba bardziej po pierwszej cesarce w miejscu blizny i chyba dlatego. A co do mdłości to na szczęście mam je coraz rzadziej. No i widzę jak już mi się brzuszek powiększa choć waga nie rośnie :)

Zgłoś nadużycie #21 10 sierpnia 2011, 15:10

mipigo Zaprawiona w bojach awatar
Hej!
Ja mam termin na 9 lutego wg USG, wg mojej pani gin 12 lutego.
To będzie nasze pierwsze dzieciątko.
Już nie moge się doczekać kiedy zacznie mi rosnąć brzuszek... a po Was już widać, że jesteście w ciąży?  Bo po mnie wcale.
Pozdrawiam Lutowe Mamusie :)

Zgłoś nadużycie #22 10 sierpnia 2011, 21:40

Klaudulinaaa Świeżo upieczona awatar
Witam Wszystkie Lutowe i nie tylko Mamusie :) Jestem tu świerzynka, ale termin na luty więc sie dopisuje :) Według lekarza 7 luty, natomiast USG wyliczyło na 4 luty date porodu :) Pozdrawiam Wszystkie Mamunie Bardzo Serdecznie :)

Zgłoś nadużycie #23 11 sierpnia 2011, 13:02

Teraz tylko patrzeć jak brzuszki rosną  ;) Chcecie znać płeć dziecka? bo ja nie moge sie doczekać aż sie dowiem ;)

Zgłoś nadużycie #24 11 sierpnia 2011, 16:43

ja chciałabym znać płeć! i też już nie mogę się doczekać!

Zgłoś nadużycie #25 11 sierpnia 2011, 16:45

paulinka napisał(a)

Teraz tylko patrzeć jak brzuszki rosną  ;) Chcecie znać płeć dziecka? bo ja nie moge sie doczekać aż sie dowiem ;)

daj znać, jak już będzie wiadomo :)

Zgłoś nadużycie #26 11 sierpnia 2011, 20:23

Oczywiście podziele się z wami napewno ;) Chociaż nie ukrywam że bardzo chciała bym córke, za to tatus woli synka :)
Mam nadzieje ze te wszystkie niby zabobony dotyczące płci typu kształt brzuszka , nasilenie objawow czy ze dziewczynka zabiera matce urode to była bym w niebowzięta :D ;) )
a powiedzcie mi jeszcze jak z zachciewajkami? macie jakies dziwaczne?

Zgłoś nadużycie #27 12 sierpnia 2011, 10:10

paulinka napisał(a)

a powiedzcie mi jeszcze jak z zachciewajkami? macie jakies dziwaczne?

ja mam codziennie jakieś zachcanki, ale najgorsze, że mam ochotę np. na pizzę, hamburgera, albo inne niezdrowe rzeczy;-/ ale staram sie to zastapić czyms innym, albo sama piekę pizze itp - przynajmniej wiem co jem.

Zgłoś nadużycie #28 12 sierpnia 2011, 11:39

a dużo już przytyłaś przez ten cały okres ciązy? bo ja np schudłam w ciagu tych 4 miesiecy 1kg ;)

Zgłoś nadużycie #29 12 sierpnia 2011, 12:34

paulinka napisał(a)

a dużo już przytyłaś przez ten cały okres ciązy? bo ja np schudłam w ciagu tych 4 miesiecy 1kg ;)

ja na początku schudłam jakieś 2 kg, a potem przytyłam 2, więc ważę tyle samo :) do 10 tygodnia nie mogłam patrzeć na jedzenie, a teraz jem tak jak przed ciążą, jedynie męczy mnie wieczorny głód..

Zgłoś nadużycie #30 12 sierpnia 2011, 14:22

justynar Świeżo upieczona awatar
Witam Mamusie i ich małych brzdąców :) ja mam termin na 6 lutego :) to takze nasze pierwsze szczescie i juz nie moge sie doczekac :) a moj narzeczony juz czyta bajeczkido brzuszka :) a jak wasi partnerzy?