Witaj na Forum FajnaMama!

Oglądasz nasze forum jako Gość, co nie daje Ci pełnego dostępu do wszystkich opcji i możliwości forum.

Nie będąc zarejestrowanym, nie możesz także brać udziału w dyskusjach. Gorąco zachęcamy do darmowej rejestracji,
co umożliwi Ci pisanie wiadomości, branie udziału w sondach, zamieszczanie własnych zdjęć oraz dostęp do wielu innych udogodnień.

Rejestracja jest szybka i łatwa. Zarejestruj się.

lipcowe mamusie 2012

Zgłoś nadużycie #1271 8 lutego 2012, 11:36

M.1988 Fajna mama M.1988 awatar
Ooo :)
a ja 18 idę na to usg :P
.....cieszmy się z tego co nam los daje,nigdy nie jest przypadkowy...

Zgłoś nadużycie #1272 8 lutego 2012, 11:51

Asiek1813 Fajna mama Asiek1813 awatar
:D :D no proszę jejku jak mi sie nie chce nic robić ale trzeba ogarnąć troszke mieszkanko potem jakis obiad i dzien znowu zleci

Zgłoś nadużycie #1273 8 lutego 2012, 11:54

M.1988 Fajna mama M.1988 awatar
Mnie też nic sie nie chce.
Jeszcze koleżanka przyjechała z wiednia,zeby włoski jej zrobić..jest w 15tc wiec bedziemy miały o czym gadac :P
.....cieszmy się z tego co nam los daje,nigdy nie jest przypadkowy...

Zgłoś nadużycie #1274 8 lutego 2012, 11:58

no i juz jakos milo czas ci zleci.....ja to naprawde sie czyms zajme bo tak to sie za nudze wiec milego dnia zycze do uslyszenia potem

Zgłoś nadużycie #1275 8 lutego 2012, 12:23

monia273 Zaprawiona w bojach monia273 awatar

ewuleczek napisał(a)

W takim razie ja też stawiam na pomiary ginekologa, chociaż wydaje mi się, że wiem kiedy zaszłam w ciążę :) Idę jutro na wizytę, mam nadzieję, że maleństwo też pokaże co ma między nogami, mi jest wszystko jedno, ale tatuś wolałby dziewczynkę :)

hehe ;) to podobnie jak mój, też chciałby dziewczynkę ;) ale najważniejsze żeby było zdrowe... mi w poniedziałek dzidzio zrobiło psikus i miało nóżki złączone i nie chciało się ujawnić ;)

Zgłoś nadużycie #1276 8 lutego 2012, 12:29

a ja od rana w łóżku leżę i zanudza mnie już ta telewizja... posprzątałabym w domku trochę bo się bałagan zaczyna robić, ale nie wolno mi na razie nic robić żeby nie doszło do poronienia... więc odpoczywam i się nudzę :)

Zgłoś nadużycie #1277 8 lutego 2012, 12:52

ewuleczek Gotowa na wszystko ewuleczek awatar
odpoczywaj, masz do tego prawo, jeszcze zatęsknisz za nudą :) ja też codziennie śpię do 10-11 i się nie przemęczam, przyjdzie jeszcze na to czas :) dbaj o siebie!

Zgłoś nadużycie #1278 8 lutego 2012, 13:12

lexi881 Gotowa na wszystko lexi881 awatar

M.1988 napisał(a)

bede dzwoniła w piątek do położnej to moge sie zapytac.... :) i dam znać :)

daj daj :P będę wdzięczna - strasznie mało usg miałam robionych w ciąży a bardzo chciałabym wiedzieć czy maleństwo na pewno zdrowe i jakiej płci w ogóle jest :P bo nie chciało pokazać :P jbc to napisz w kwietniówkach albo mi na email wyslij info : rozowyjednorozec22@gmail.com

Zgłoś nadużycie #1279 8 lutego 2012, 13:17

Asiek888 Gotowa na wszystko Asiek888 awatar
Dokładnie odpoczywaj ile tylko możesz w końcu trzeba trochę poleniuchowac ja też robię tylko lekkie rzeczy itp i większość dnia leze albo siedzę przed tv itp mój maluch coś się dzisiaj rozszalał co jakiś czas daje o sobie znać jak nigdy :D upodobał sobie prawą stronę

Zgłoś nadużycie #1280 8 lutego 2012, 13:26

madziaCMG Gotowa na wszystko madziaCMG awatar
czesć dziewczyny ;-) ja się dziś wybrałam na zakupy bo u nas dzień słoneczny i w miarę ciepły.Muszę trochę po tej chorobie się rozruszać ;-) odebrałam moje badanie moczu i bakteri nie mam ale śluz bardzo obfity i nabłonki wielokatne pojedyncze.Co to znaczy?któraś tak miała?Mam wizytę 14 więc już niedługo a nie będę mojego lekarza zamęczac telefonami jak nic się poza tym nie dzieje.
Czytałam że kolejny chłopiec urodzi się w lipcu ?? no to świetnie-sami faceci... ;-)
Tak wam nieskromnie powiem że kończę dziś ćwierć wieku ;-) ))A jeszcze nie tak dawno było 18-ście... ;-) ))
pozdrawiam

Zgłoś nadużycie #1281 8 lutego 2012, 13:50

Oj ja to nie wiem co to oznacza ale gdyby było coś poważnego pewnie by ci powiedzieli tak tak lipiec jak najbardziej należy do chłopaków chociaż u niektórych jeszcze nie wiadomo np u mnie tez

To wszystkiego najlepszego !!!! :) mi 18 lutego 24 latka stukna

Zgłoś nadużycie #1282 8 lutego 2012, 15:45

Asiorek Fajna mama Asiorek awatar
cześć wszystkm. Poczytałam co u Was i jestem na bieżąco. Wróciłam niedawno do domku, byłam 3 dni u rodziców i wczoraj miałam spotkanie z przyjaciólkami, we 3 jestesmy w ciąży, jedna w tym samym tyg co ja, a druga w 13 więc domyślacie się o czym pół dnia gadałyśmy :) . W sobotę poczułam pierwsze delikatne ruchy, w niedzielę też jak trzymałam rękę na brzuchu, a dziś były dwa silniejsze puknięcia aż podskoczyłam z radosci :) i nie wiem czy pisałam, ale też chyba bedzie syn. Cała ciążę do tej pory miałam przeczucie , że będzie dziewczynka, chociaz jest mi to obojetne, lekarz nie kazał sie jeszcze za bardzo nastawiać bo dzidzius miał pepowine miedzy nóżkami i nie było dokładnie widać, ale obstawia chłoapak.

Zgłoś nadużycie #1283 8 lutego 2012, 16:15

To się rozszalalyscie i fajnie wśród moich znajomych na razie tylko ja jestem w ciąży dzisiaj śniło mi się ze miałam robione usg i pokazywał mi lekarz siusiaka

Zgłoś nadużycie #1284 8 lutego 2012, 17:45

głowa mnie cos pobolewa :/:/ chyba sie położę i odpocznę trochę maluszek już się nie odzywa ale jestem spokojniejsza że daje o sobie znać a panikowałam kilka tyg temu i chciałam robic usg :D :D

Zgłoś nadużycie #1285 8 lutego 2012, 18:26

a mnie cały dzień podbrzusze pobolewa troszkę - takie dziwne napięcia... od rana też mam jakieś delikatne bulgotki w brzuszku ale nie wiem czy to maluch czy nie bo to tak co kilka godzin się robi i nie wiem czy nie za często jak na ruchy dzidzi :)

gotuje właśnie obiad bo mąż niedługo z pracy wróci i niech się zadowoli chociaż jakąś marną zupiną ;)

Zgłoś nadużycie #1286 8 lutego 2012, 18:33

molly Zaprawiona w bojach awatar
a u mnie dziewczyna :) właśnie wróciliśmy z usg, mąż szczęśliwy bo tak chcieliśmy!!! badanie  usg 4D- super (chociaz drogie 250 pln) , widać było jak mała macha nogą i przykłada rękę do ucha, chociaż na początku była odwrócona tyłem i już myślałam ze nic z podglądania nie wyjdzie.
U nas radocha , że  dziewczynka

Zgłoś nadużycie #1287 8 lutego 2012, 19:38

O to rewelacja super sprawa z tym 4D itp ja nie mogę sobie na razie na to pozwolić może tak w kwietniu zobaczymy ale też mi się marzy takie usg.

Ja dzisiaj czułam przez dłuższy czas jak mi bulgotalo itp najbardziej na prawej stronie szalalo a przez resztę dnia cisza

Zgłoś nadużycie #1288 8 lutego 2012, 19:38

monia87 Gotowa na wszystko monia87 awatar

madziaCMG napisał(a)

czesć dziewczyny ;-) ja się dziś wybrałam na zakupy bo u nas dzień słoneczny i w miarę ciepły.Muszę trochę po tej chorobie się rozruszać ;-) odebrałam moje badanie moczu i bakteri nie mam ale śluz bardzo obfity i nabłonki wielokatne pojedyncze.Co to znaczy?któraś tak miała?Mam wizytę 14 więc już niedługo a nie będę mojego lekarza zamęczac telefonami jak nic się poza tym nie dzieje.
Czytałam że kolejny chłopiec urodzi się w lipcu ?? no to świetnie-sami faceci... ;-)
Tak wam nieskromnie powiem że kończę dziś ćwierć wieku ;-) ))A jeszcze nie tak dawno było 18-ście... ;-) ))
pozdrawiam

wszystkiego najlepszego!!!!
Ja ćwierć wieku kończe 2 tygodnie po terminie porodu, 2 sierpnia :)

Zgłoś nadużycie #1289 8 lutego 2012, 19:46

monia87 Gotowa na wszystko monia87 awatar
My też właśnie wróciliśmy od lekarza. Wszystko dobrze, nie zrobiła mi usg bo stwierdziła, że skoro jest ok to poczekamy jeszcze miesiąc :) a ja bym już chciała wiedzieć kto tam w brzuszku siedzi, przeczucie mam że chłopiec :) wszyscy mi mówią, że na chłopca wyglądam. a i jeszcze tata mojej koleżanki wyliczał mi według dat naszych urodzin i miesiąca poczęcia i powiedział, że z wykresów wyszedł mu 100% chłopiec :) trochę nie chce mi się w to wierzyć, ale co tam, zobaczymy niedługo.chociaż sprawdziło mu się we wszystkich przypadkach.wiem że to zagmatwane, sama nie do końca rozumiem tej metody :)

Zgłoś nadużycie #1290 8 lutego 2012, 19:52

emusia Zaprawiona w bojach emusia awatar
witajcie dziewczyny :)

gratuluję molly,

ja jutro idę do lekarza i mam nadzieję, że namówię go na usg, choć ostatnio powiedział mi, że dopiero połówkowe mi zrobi, czyli na początku marca.

dla mnie to za długo. ostatnie usg miałam w pierwszych dniach stycznia. wydaje mi się, że nie czuję ruchów dziecka, za to jajniki i dół brzucha - owszem. Dlatego chciałabym podejrzeć, czy wszystko z maluchem ok. No i oczywiście ciekawa jestem jaka płeć.

postanowiliśmy z mężem, że jak tego usg teraz mi nie zrobi, to sobie je i tak jakoś zorganizuję w najlepszym czasie, by czuć się bardziej spokojnie.