dalia29 napisał(a)
witamy i gratulacje, no niestety czasem trzeba chodzic prywatnie, ja mieszkam w irlandii i tu wogole nie badaja ginekologicznie , najpierw sie idzie do zwyklego lekarza aby potwierdzil ciaze a zgadnij jak to robi, robi ci zwykly test ciazowy ktorych ja juz zrobilam 5, nastepny krok to lekarz ten daje list i wysyla sie go do szpitala ktory sie wybierze pierwsza wizyte w szpitalu mialam dopiero w 4 miesiacu ciazy, tylko ze wtedy wszystko bylo ok bylam mlodsza i sie tak nie zamartwialam nie panikowalam, teraz jest troche inaczej mam 29 lat , jestem po konizacji szyjki macicy wiec wybieram sie wkrotce aby zrobic usg, tylko ze tutaj wizyta od 60 do 80 euro i usg okolo 60 euro, fakt ze tu ludzie wiecej zarabiaja ale ja teraz nie pracuje tylko moj maz mamy juz dziecko i jeszcze ceny mieszkan i jedzenia tez wyzsze takze za czesto sie prywatnie nie bede wybierac jesli wszystko bedzie ok.
kasia pewnie jestes mlodsza odemnie wiem ze to nie jest wyznacznik ale mysle ze wszystko bedzie w porzadku, ja w pierwszej ciazy tez jakos lepiej sie czulam nie mialam takich mdlosci dopoki mi nie zaczal rosnac brzuszek prawie nie czulam ze w ciazy jestem. ALE sie rospisalam , no w kazdym razie witaj i gratuluje
jej niespodziewałąm się takiego odzewu :0 ale mi miło się zrobiło

mam obecnie 25 lat to moja pierwsza ciąża

podświadomie czuję że wszystko będzie oki

i tak tez się nastawiam psychicznie

bo czego by miało być inaczej

nastawienie rzecz najważniejsza
dzięki za miłe przyjęcie
po piątkowqej wizycie dam znać co i jak