Witaj na Forum FajnaMama!

Oglądasz nasze forum jako Gość, co nie daje Ci pełnego dostępu do wszystkich opcji i możliwości forum.

Nie będąc zarejestrowanym, nie możesz także brać udziału w dyskusjach. Gorąco zachęcamy do darmowej rejestracji,
co umożliwi Ci pisanie wiadomości, branie udziału w sondach, zamieszczanie własnych zdjęć oraz dostęp do wielu innych udogodnień.

Rejestracja jest szybka i łatwa. Zarejestruj się.

lipcowe mamusie 2012

Zgłoś nadużycie #11 16 listopada 2011, 23:01

dalia29 Gotowa na wszystko dalia29 awatar
dopiero minal tydzien jak nie dostalam miesiaczki , jestem w ciazy, mecza mnie straszne mdlosci, czy ktos  ma jakis sposob na to..., aha dodam ze w piewszej ciazy nie mialam czegos takiego

Zgłoś nadużycie #12 17 listopada 2011, 8:22

Brewa Zaprawiona w bojach Brewa awatar
podobno dobrym sposobem jest herbata ze starnym imbirem, migdały do przegryzania w ciągu dnia. A poza tym po wstaniu z łozka trzeba odrazu coś zjeść. Mi pomagała tylko cola i chipsy, i nie mdliło mnie jescze w czasie posiłku. Więc chyba nie ma reguły. Trzymaj sie :)

Zgłoś nadużycie #13 17 listopada 2011, 8:59

Moniczka21 Zaprawiona w bojach Moniczka21 awatar
podobno dobrze jest zjeść w łóżku jakąś drobną przekąskę typu sucharka czy coś. to podobno pomaga
dziecko to największy skarb:*:*
staramy się o siostrzyczkę dla Piotrusia :) :P

Zgłoś nadużycie #14 17 listopada 2011, 9:00

dalia a od kiedy masz mdłości?
miałaś już jakieś objawy przed @ ??

Zgłoś nadużycie #15 17 listopada 2011, 10:23

Malinka Gotowa na wszystko Malinka awatar
Ja stosowałam plasterek imbiru na język i delikatnie ssałam. Nic innego nie pomagało.
Serdecznie gratuluję mamusiom lipcowym! :)
Z każdym dniem kocham Cię coraz mocniej, każdy dzień z Tobą jest darem... mój kochany synku :* :* :* 

Zgłoś nadużycie #16 17 listopada 2011, 10:26

dora27 Supermama dora27 awatar
gratuluję mamusiom lipcowym :) jak narazie widze jedną :) niedługo Asiorek dołączy :) to już dwie, na mdłości ja musiałam coś zjeść, apotem i tak zwracałam tyle ze po tym zwracaniu duzo lepiej sie czulam, no kochana musisz jakos wytrzymac, czasem cos pomoze czasem nie, ale dasz radę :) niech maluszek zdrowo rośnie
dałaś mi siłe i wsparcie - kochamy Ciebie córeczko! :*

Zgłoś nadużycie #17 17 listopada 2011, 10:36

aga2014 Fajna mama aga2014 awatar
dasz rade a do 17 tyg wymiotowałam zdrowka zycze wszystkim oczekujacym maluszkow w lipcu
Moja Alicja waży juz 4,5 kg  moje  małe szczescie .

Zgłoś nadużycie #18 17 listopada 2011, 10:56

Moniczka21
hej, wlasciwie zaczelo sie w tym tygodniu przed planownym @ nie mialam tylko sutki mnie bolaly, juz cos podejrzewalam bonigdy przed @ mnie nie bola, a mdlosci mam teraz na okraglo tylko w czasie jedzenia nie ale jak juz zjem to znow , dzis musialam sie zmusic aby zjesc sniadanie :(

Zgłoś nadużycie #19 17 listopada 2011, 11:03

dziekuje wszystkim, napewno cos zastosuje, moze ten imbir pomoze i migdaly tez bardzo lubie, juz sie nie moge doczekac na pierwsze usg chcialabym zobaczyc czy wszystko jest w porzadku jeszcze poczekam ze 2tyg bo wczesnie jest, chociaz tutaj nic do 4 miesiaca nie robia w Irladii, trzeba na wlasna reke, tutaj tylko u rodzinnego robia test ciazowy i kaza czekac a pierwsza wizyte w    szpitalu mialam chyba na poczatku 4 miesiaca jak dobrze pamietam.

Zgłoś nadużycie #20 17 listopada 2011, 11:04

e tam jak coś się dzieje to znaczy że jest tam bobas i domaga się swoich praw pełną buzią :) ważne że fasolka jest :) musisz to przejść, jak wiele z ciężarnych niestety...ja w 1 ciąży nie wiedziałam co to mdłości w ogóle...

Zgłoś nadużycie #21 17 listopada 2011, 13:56

Malami123 Początkująca awatar
ja też w pierwszej ciaży nie miałam zadnych dolegliwości,a teraz.....poczytaj w czerwcowych mamusiach 2012,ból głowy ,wymioty i mdłości cały czas,najlepiej jakbym nie czuła żadnych zapachów.
Gratulacje dzidziusia :)   

Zgłoś nadużycie #22 18 listopada 2011, 15:48

Asiorek Fajna mama Asiorek awatar
Hej dziewczynki. Widzę, że Dorcia już wspomniała, że niedługo dołącze więc oto jestem.

Zgłoś nadużycie #23 18 listopada 2011, 15:50

dalia29 napisał(a)

dopiero minal tydzien jak nie dostalam miesiaczki , jestem w ciazy, mecza mnie straszne mdlosci, czy ktos  ma jakis sposob na to..., aha dodam ze w piewszej ciazy nie mialam czegos takiego

Dalia jestem też w 5 tygodniu i 1 dniu ciąży, ale jak narazie nie mam konkretnych objawów i mam nadzieję, że juz tak zostanie. Jedynie co to podwyższone ciśnienie mam i przez kilka dni mnie trochę mdliło, czułam gula w przełyku. Teraz minęło. We wtorek mam pierwszą wizytę u ginekologa w zwiążku z ciążą. Pozdrawiam Cię i życzę aby mdłości minęly.

Zgłoś nadużycie #24 18 listopada 2011, 15:52

I jeszcze jedno czytałam, że na mdłości najlepiej rano jeszcze w łóżku zjeść sucharka, tak ze 2 lub 3 i popić kilkoma łykami wody. Poleżeć jeszcze parę minut i dopiero wstać.Spróbuj może pomoże.

Zgłoś nadużycie #25 18 listopada 2011, 22:17

marzena8888 Fajna mama marzena8888 awatar
ja miałam mdłości do 20tc! Boże jak ja sobie to przypomnę, jeszcze w 18 tc dostałam jelitówki wylądowałam w szpitalu w sylwestra w izolatce!! Fajnie nie? U mnie żaden sposób nie działał.. musiało samo minąć niestety..:/
moja niunia :*

Zgłoś nadużycie #26 20 listopada 2011, 20:35

Dalia jak Twoje samopoczucie?
Kurcze jakoś tu cicho na tym forum. Nikt nowy sie nie pojawia.

Zgłoś nadużycie #27 20 listopada 2011, 20:51

Asiorek napisał(a)

Dalia jak Twoje samopoczucie?
Kurcze jakoś tu cicho na tym forum. Nikt nowy sie nie pojawia.

hej  :)
a lepiej jakos, zajadam migdaly i pije herbate z imbirem troche sie ostatnio przeziebilam ale jeszcze do herbatki troche miodu i mam nadzieje ze samo jakos przejdzie :)

Zgłoś nadużycie #28 21 listopada 2011, 13:22

nowa84 Początkująca awatar
Cześć dziewczyny :)
Ja o mojej ciąży dowiedziałam się 2 tyg. temu, byłam w szoku, choć staraliśmy się już jakiś czas.Poszłam od razu do lekarza, zrobił mi USG-Ziarenko miało wtedy 4 mm-takie malutkie.Za tydzień idę drugi raz.Objawów też nie ma żadnych, czasem trochę mnie to martwi, bo nawet apetytu.Pozdrawiam wszystkie

Zgłoś nadużycie #29 21 listopada 2011, 13:26

nacia1988 Gotowa na wszystko nacia1988 awatar

nowa84 napisał(a)

Ja o mojej ciąży dowiedziałam się 2 tyg. temu, byłam w szoku, choć staraliśmy się już jakiś czas.Poszłam od razu do lekarza, zrobił mi USG-Ziarenko miało wtedy 4 mm-takie malutkie.Za tydzień idę drugi raz.Objawów też nie ma żadnych, czasem trochę mnie to martwi, bo nawet apetytu.Pozdrawiam wszystkie

nie martw sie tylko ciesz:d spotkało cie wielkie szczeście...witam Cie w groni kobiet które myśla o dzidzi, sa w ciązy lub też sie o nia staraja....

Zgłoś nadużycie #30 21 listopada 2011, 13:29

nowa84 napisał(a)

Hej. Ja również dwa tygodnie temu dowiedziałam się o ciąży. Do lekarza na pierwszą wizytę idę dopiero jutro. Już nie mogę się doczekać co zobaczę :)
również nie mam żadnych objawów, no prawie żadnych, czasem boli mnie lekko brzuch, takie kłucie jajnika jak przed okresem. Na początku miałam podwyższone cisnienie i lekko mnie mdliło ale teraz jest ok.
Na kiedy mas zwyznaczony termin?