Witaj na Forum FajnaMama!

Oglądasz nasze forum jako Gość, co nie daje Ci pełnego dostępu do wszystkich opcji i możliwości forum.

Nie będąc zarejestrowanym, nie możesz także brać udziału w dyskusjach. Gorąco zachęcamy do darmowej rejestracji,
co umożliwi Ci pisanie wiadomości, branie udziału w sondach, zamieszczanie własnych zdjęć oraz dostęp do wielu innych udogodnień.

Rejestracja jest szybka i łatwa. Zarejestruj się.

KWIECIEŃ 2018

Zgłoś nadużycie #1831 4 stycznia 2018, 20:26

Jagoo Gotowa na wszystko
Rejestracja: Sty, 2016 Posty: 261 Podziękowania: 37

Madziulka8 napisał(a)

Ja zawsze mam wywiad, siadam na fotel i sprawdza paluchami :P , później usg dopochwowo mierzy szyjkę a później przez brzuch ogląda maleństwo i znowu podsumowanie przy biurku.

Podziwiam Was dziewczyny,że jeszcze pracujecie. Mimo iż codziennie latam ( po urzędach w sprawie z budową ),sprzątam i spotykam się z ludźmi to ciesze się,że nie budzi mnie budzik i myśl 8 godzin w pracy :)

OliwiaMama - pierwsze L4 wystawił mi rodzinny bo poszłam chora - wystawił na 80% wiec poprosiłam o anulację, upierał się że nie może mi dać 100% bo nie on decyduje czy ja powinnam być w domu czy jeszcze nie, tylko wysyła mnie na chorobowe z powodu choroby. Tego samego dnia pojechałam do gin - również kazał mi zostać w domu ale dał 100% i dostaje na około 21-28 dni .... Nie ma czegoś takiego,że do końca ciąży :(

U nas 6kg na plusie, a własnie opierdzieliłam carmelowe ptasie mleczko :)


To mi w poprzedniej ciąży, jak już wiedziałam że jestem, ale nie byłam u ginekologa to zwykły lekarz wystawił mi l4na tydzień. Akurat się mocno przeziębiłam i wiedziałam, że za bardzo nie mogę nic brać. Mówiłam mu, że prawdopodobnie jestem w ciąży. Tego samogwałt dnia co byłam u rodzinnego popołudniu poszłam do gina, który wystawił mi zaświadczenie do pracy o ciąży. Najpierw dałam L4 od lekarza rodzinnego, a po tym tygodniu zaniosłam mojej przełożonej zaświadczenie o ciąży. Byłam zdziwiona, bo w kadrach mi powiedziała że z przyszłą wypłata dostanę wyrównanie, bo na to L4 mi wyplacili 80%, a już mi przysługiwało 100%


Zgłoś nadużycie #1832 4 stycznia 2018, 21:13

Werka_25 Zaprawiona w bojach
Rejestracja: Sie, 2017 Posty: 267 Podziękowania: 40
Tez dostajecie takie mocne kopniaki w pecherz od dzidziusia?


Zgłoś nadużycie #1833 4 stycznia 2018, 21:50

OliwiaMama Gotowa na wszystko
Rejestracja: Maj, 2014 Posty: 521 Podziękowania: 103
Hej :) jak tam dziewczyny? Ja poszlam dzis na badania i jak popoludniu dostalam wynik krwi to zesztywnialam... dodaje zdj... zadzwonilam do gin i ona powiedziala zeby sie nie stresowac i ze normy dla kobiet w ciazy sa inne niz podaje laboratorium, ale jeszcze takich zlych nie mialam ciesze sie ze jutro wizyta mam chyba ze 100 pytan do niej :) a tak po za tym to od jakies 2 tyg strasznie zle sie czuje po witaminach... poprosze ja o polecenie jakis innych na poczatku nir wiedzialam od czego te slabosci mi nagle przychodza ale przeanalizowalam wszystko i wyszlo ze jak zjem witaminy to wlasnie jakies 30-40 min pozniej strasznie slabo zaczynam sie czuc. 


Werka: ja dostaje takie mocne kopniaki ze az czasmi boli ,po zebrach mnie tak mala wali ze szok... a jak mnie kopnie w dol brzucha to mam wrazenie ze mi w pochwe noge wklada...




Zgłoś nadużycie #1834 4 stycznia 2018, 23:25

Werka_25 Zaprawiona w bojach
Rejestracja: Sie, 2017 Posty: 267 Podziękowania: 40
A macie klucia w podbrzuszu?
Oliwiamama mnie jeszcze nie kopie po zebrach :)


Zgłoś nadużycie #1835 5 stycznia 2018, 8:19

Belladonna Zadomowiona
Rejestracja: Paź, 2017 Posty: 47 Podziękowania: 0
Jaka suplementacja dha w ciąży? ? Ja w pierwszej stosowałam Prenatale. Zawiera wysoką dawkę DHA i co najważniejsze zmniejsza ryzyko wystąpienia alergii u dziecka.

Zgłoś nadużycie #1836 5 stycznia 2018, 8:23

Madziulka8 Gotowa na wszystko
Rejestracja: Sie, 2016 Posty: 405 Podziękowania: 97
Moje kopniaki są jeszcze urocze, ale budzą mnie w nocy :( dzisiaj warta od 4:30, pewnie za chwilę pójdę spać ale leżałam po ciemku 3 godziny żeby męża nie obudzić ...
Jakąś lampkę muszę sobie ogarnąć i mieć książkę przy łóżku
Najszczęśliwsza godzina tego roku - 10.04 21:04 ☺

Zgłoś nadużycie #1837 5 stycznia 2018, 8:27

motylek1909 Supermama
Rejestracja: Paź, 2014 Posty: 10742 Podziękowania: 2415

olga1205 napisał(a)

A o jakich powiklaniach mówił lekarz? Ja sama Jet po cc i będę próbować sn, jeszcze nie rozmawiałam o tym z lekarzem ale mam dużo koleżanek którym się udało bez żadnych komplikacji.
Ja przytylam 8kg.


Mam juz za cienka blizne na macicy. Po porodzie Filipa rozeszla mi sie pp 6 tyg juz :(
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1sAKNZYPwP0e_npNL6Netx2lBNfmTFlnd9vO0Y8zE...





Zgłoś nadużycie #1838 5 stycznia 2018, 8:28

motylek1909 Supermama
Rejestracja: Paź, 2014 Posty: 10742 Podziękowania: 2415

Anastazja napisał(a)

Dziewczyny jak to jest ztym l4, gin moze odrazu wyspisac do konca trwania ciazy czy jest przedluzane co miesiac? I czy wypisze mi je lekarz rodzinny czy musze isc do gin..


Od bodqjze 24 tyg moze wypisac juz do konca ciazy :)
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1sAKNZYPwP0e_npNL6Netx2lBNfmTFlnd9vO0Y8zE...





Zgłoś nadużycie #1839 5 stycznia 2018, 8:29

motylek1909 Supermama
Rejestracja: Paź, 2014 Posty: 10742 Podziękowania: 2415

Madziulka8 napisał(a)

Ja zawsze mam wywiad, siadam na fotel i sprawdza paluchami :P , później usg dopochwowo mierzy szyjkę a później przez brzuch ogląda maleństwo i znowu podsumowanie przy biurku.

Podziwiam Was dziewczyny,że jeszcze pracujecie. Mimo iż codziennie latam ( po urzędach w sprawie z budową ),sprzątam i spotykam się z ludźmi to ciesze się,że nie budzi mnie budzik i myśl 8 godzin w pracy :)

OliwiaMama - pierwsze L4 wystawił mi rodzinny bo poszłam chora - wystawił na 80% wiec poprosiłam o anulację, upierał się że nie może mi dać 100% bo nie on decyduje czy ja powinnam być w domu czy jeszcze nie, tylko wysyła mnie na chorobowe z powodu choroby. Tego samego dnia pojechałam do gin - również kazał mi zostać w domu ale dał 100% i dostaje na około 21-28 dni .... Nie ma czegoś takiego,że do końca ciąży :(

U nas 6kg na plusie, a własnie opierdzieliłam carmelowe ptasie mleczko :)


Jest do konca ciazy ;) teraz dostalam od 4.01 do tp czyli 19.04 ;)
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1sAKNZYPwP0e_npNL6Netx2lBNfmTFlnd9vO0Y8zE...





Zgłoś nadużycie #1840 5 stycznia 2018, 10:27

magdzia Zaprawiona w bojach
Rejestracja: Gru, 2017 Posty: 91 Podziękowania: 26

OliwiaMama napisał(a)

Hej :) jak tam dziewczyny? Ja poszlam dzis na badania i jak popoludniu dostalam wynik krwi to zesztywnialam... dodaje zdj... zadzwonilam do gin i ona powiedziala zeby sie nie stresowac i ze normy dla kobiet w ciazy sa inne niz podaje laboratorium, ale jeszcze takich zlych nie mialam ciesze sie ze jutro wizyta mam chyba ze 100 pytan do niej :) a tak po za tym to od jakies 2 tyg strasznie zle sie czuje po witaminach... poprosze ja o polecenie jakis innych na poczatku nir wiedzialam od czego te slabosci mi nagle przychodza ale przeanalizowalam wszystko i wyszlo ze jak zjem witaminy to wlasnie jakies 30-40 min pozniej strasznie slabo zaczynam sie czuc. 
Werka: ja dostaje takie mocne kopniaki ze az czasmi boli ,po zebrach mnie tak mala wali ze szok... a jak mnie kopnie w dol brzucha to mam wrazenie ze mi w pochwe noge wklada...



Ja też teraz mam bardzo mało erytrocytow ale podejrzewam ze to od tych zastrzyki co biorę na rozrzedzenie krwi też się trochę martwię bo wizyta dopiero w wt i dowiem się czegoś więcej.. takze Oliwia mama nie przejmuj się na zapas tak jak twoja gin powiedziała 😀
Werka ;Mnie też młody kopie mam wrażenie że z dnia na dzień coraz czesciej i mocniej.. Ale tylko w dolnej części brzucha😎
Dziś się ważyłam i powiem wam ze prawie +2 kg od 19 grudnia.. (zabardzo poszalalam w swieta chyba z jedzeniem..)to chyba dużo co nie dziewczyny? Bo do tej pory to max +1kg co 3 tyg..


Zgłoś nadużycie #1841 5 stycznia 2018, 14:30

Madziulka8 Gotowa na wszystko
Rejestracja: Sie, 2016 Posty: 405 Podziękowania: 97

motylek1909 napisał(a)

Jest do konca ciazy ;) teraz dostalam od 4.01 do tp czyli 19.04 ;)


hmmm nigdy o tym nie słyszałam :) brawo Ty!! zrezygnowałaś wcześniej z pracy :)
Najszczęśliwsza godzina tego roku - 10.04 21:04 ☺

Zgłoś nadużycie #1842 5 stycznia 2018, 16:36

olga1205 Gotowa na wszystko
Rejestracja: Lis, 2013 Posty: 220 Podziękowania: 38
Ja odebrałam dziś wyniki i mam mało płytek krwi (PLT) bo 142 min. to 150-400. W moczu wyszły mi liczne bakterie i krwinki czerwone...Sypie się bo do tej pory miałam dobre wyniki ☺ W środę mam wizytę to jestem ciekawa czy mi coś powie.
Od jutra zaczynam 7mc, matko nie wiem kiedy to złeciało, za niedługo będziemy pakować torby do szpitala...


Zgłoś nadużycie #1843 6 stycznia 2018, 11:53

motylek1909 Supermama
Rejestracja: Paź, 2014 Posty: 10742 Podziękowania: 2415

Madziulka8 napisał(a)

hmmm nigdy o tym nie słyszałam :) brawo Ty!! zrezygnowałaś wcześniej z pracy :)


O ile mozna to nazwac rezygnacja... musze nadzorowac salon. I tak jestem tam codziennie... :)
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1sAKNZYPwP0e_npNL6Netx2lBNfmTFlnd9vO0Y8zE...





Zgłoś nadużycie #1844 6 stycznia 2018, 11:55

motylek1909 Supermama
Rejestracja: Paź, 2014 Posty: 10742 Podziękowania: 2415

olga1205 napisał(a)

Ja odebrałam dziś wyniki i mam mało płytek krwi (PLT) bo 142 min. to 150-400. W moczu wyszły mi liczne bakterie i krwinki czerwone...Sypie się bo do tej pory miałam dobre wyniki ☺ W środę mam wizytę to jestem ciekawa czy mi coś powie.
Od jutra zaczynam 7mc, matko nie wiem kiedy to złeciało, za niedługo będziemy pakować torby do szpitala...


Dokladnie to samo sobie uswiadomilam ! Ze jakos w tej ciazy czas leci jak szalony
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1sAKNZYPwP0e_npNL6Netx2lBNfmTFlnd9vO0Y8zE...





Zgłoś nadużycie #1845 6 stycznia 2018, 13:19

gosieq Gotowa na wszystko
Rejestracja: Sie, 2017 Posty: 289 Podziękowania: 92
Pedzi pedzi, czas sie za wyprawke brac. Dawno mnie nie bylo bo zawirowan troche. Maz po operacji teraz corcia z goraczka.. Nie mam sily na nic

Zgłoś nadużycie #1846 6 stycznia 2018, 22:49

Anastazja Gotowa na wszystko
Rejestracja: Lip, 2017 Posty: 506 Podziękowania: 93
Dziewczyny macie taki klujacy piekący palący ból pod prawym żebrem? Jajuz ledwo wytrzymuje....




Zgłoś nadużycie #1847 6 stycznia 2018, 23:40

Elewelewina Gotowa na wszystko
Rejestracja: Lut, 2013 Posty: 1277 Podziękowania: 140
Hej, dawno mnie nie było tutaj :) pierwsza ciąża bezobjawowo, a teraz? Wcześniej nudności, przeziębienie, bóle zębów, szczęki, głowy, zgaga i jeszcze dziad hemoroid mi się zrobił, żyć nie umierać, chyba teraz nadrabiam albo już wiek nie ten.
W czwartek wizyta, wczoraj krzywa cukrowa - myślałam że tam zwariuję a czułam się po tym jak naćpana :D morfologia trochę się obniżyła,  no ale tak przeczuwałam :/ 
Ogólnie to mam takiego lenia do wszystkiego, że dramat.

Zgłoś nadużycie #1848 7 stycznia 2018, 12:35

OliwiaMama Gotowa na wszystko
Rejestracja: Maj, 2014 Posty: 521 Podziękowania: 103
Hej :) u mnie po tej wizycie wszystko ok gin kazala sie nie przejmowac tymi wynikami i za dwa tyg powtorzyc morfologie i mocz, mala ladnie rosnie wazy juz 1300g, co do tego ze slabo zaczelam sie czuc po witaminach to kazala je odstawic na te dwa tyg i jesc tylko zelazo i zobaczymy jakie beda wyniki. Na 23.01 umowilam sie na trzecie badanie prenatalne, A Wy je bedziecie robic? A wizyty do gin mam juz umowione na 26.01 02.02 15.02.




Zgłoś nadużycie #1849 7 stycznia 2018, 12:43

OliwiaMama Gotowa na wszystko
Rejestracja: Maj, 2014 Posty: 521 Podziękowania: 103

Anastazja napisał(a)

Dziewczyny macie taki klujacy piekący palący ból pod prawym żebrem? Jajuz ledwo wytrzymuje....





Nie mam w tej ciazy czegos takiego ale pamietam ze pierwszej miewalam czesto klucia pod zebrami ale tez nie wiedzialam jak sobie z tym radzic...




Zgłoś nadużycie #1850 7 stycznia 2018, 15:07

Madziulka8 Gotowa na wszystko
Rejestracja: Sie, 2016 Posty: 405 Podziękowania: 97
Nic odpukać mnie nie kuje.
Czy będe robić prenatalne te ostanie zależy od lekarza - jak zasugeruje to pójdę :) teraz myślę o tych 3d :)
Czas ucieka niemiłosiernie ... powiesiłam nowy kalendarz, trzy miesiące ii widze te 3 miesiące które dzielą mnie od spotkania z Maleństwem :)
Kiedy będziecie pakować się do torby do szpitala?
Najszczęśliwsza godzina tego roku - 10.04 21:04 ☺