Fifona napisał(a)
Moim zdaniem wózek trójfunkcyjny jest bardzo dobrym rozwiązaniem. Możliwość korzystania z gondolii w pierwszych miesiącach życia oraz kompatybilność z fotelikiem samochodowym to duża wygoda. My musieliśmy znaleźć alternatywę dla dużego wózka podczas wyjazdu zagranicznego - linie lotnicze zezwalają na zabranie jedynie lekkiej spacerówki. Wyjeżdżaliśmy z 3,5 mies. dzieckiem dlatego zależało mi na całkowicie rozkładanym twardym oparciu, niewielkich wymiarach wózka oraz łatwym transportowaniu. Wybrałam Chicco Miinimo, ponieważ sztywne oparcie rozkłada się na płasko, rama fajnie się składa w walizkę, ma wygodną rączkę do przenoszenia i dodatkowo można spakować go w pokrowiec/torbę na suwak, że robi się z niego mały bagaż. Dzięki temu nie martwiłam sie, że w luku bagażowym będzie narażony na obratcia i zniszczenia, ba, nawet zostawiłam zabawki przywiązane do ramy i motylka, bo wiedziałam, że wszystko jest bezpiecznie spakowane w torbie. Z wózka korzysta mi się bardzo wygodnie, dziecko śpi podczas spacerów (wózek ma materiałowe wstawki z boków, które tworzą przytulną przestrzeń wewnątrz. Dlatego jeśli ktoś nie może sobie pozwolić na 3w1 lub jeśli tak jak my potrzebuje sprytnego wózka na wyjazdy weekendowe do rodziny, do sklepu lub zagraniczne to Miinimo zapewni wygodę dla dziecka oraz zajmie bardo mało miejsca w bagażniku. Poglądowo załączam zdjęcia zapakowanego wózka w torbie i podczas spaceru.
Zgadzam się z Tobą, że wózek powinien być praktyczny i kompaktowy. Jeśli wózek się złoży, to bardzo dobrze. Na przykład mogliśmy odprawić nasz wózek w przechowalni w Krakowie
iluggage.pl i część naszego bagażu. Dało nam to możliwość wypożyczenia rowerów i udania się na wycieczkę po Krakowie, aż do przyjazdu następnego pociągu.