SisiBabyCare_pl napisał(a)
Z tego co słyszałam te nakładki na brodawki nie sprawdzają się, dzieci zazwyczaj nie chcą ich ssać, bo są dośc twarde. O dobry krem na brodawki trzeba spytać w aptece.
Albo położną

Ja trafiłam na świetną połozną, która doradziła nie tylko jaki krem na brodawki stosować, podpowiedziała, ze jak mi zostanie to właśnie jest bardzo skuteczny na pupcię dziecka(i w sumie nie wiem dlaczego, ale odradziła stosowanie Sudocremu - nigdy go nie zastosowałam), ale też co używać a czego nie w okresie połogu, a poza tym mój młody urodził się z mega łuszczącą się skórką...niemal odchodziła od niego płatami więc poleciła emolienty do kąpieli i do smarowania a zakazała stosowania jakiegokowiek mydła - wiecie niby proste i w tej chwili dla mnie bardzo oczywiste, ale wtedy to było dla mnie "mega odkrycie" i myśle, ze dla każdej mamy, która będzie rodziła swoje pierwsze maleństwo takie rady są cenne
A co do aptekarzy - no cóż są aptekarze i są aptekarze - jeden podpowie co warto stosować w sensownej cenie a drugi powie, ze to co lekarz zapisał to jest najlepsze albo wciśnie coś niesamowicie drogiego, co w rzeczywistości ma o wiele tańszy odpowiednik...