Witaj na Forum FajnaMama!

Oglądasz nasze forum jako Gość, co nie daje Ci pełnego dostępu do wszystkich opcji i możliwości forum.

Nie będąc zarejestrowanym, nie możesz także brać udziału w dyskusjach. Gorąco zachęcamy do darmowej rejestracji,
co umożliwi Ci pisanie wiadomości, branie udziału w sondach, zamieszczanie własnych zdjęć oraz dostęp do wielu innych udogodnień.

Rejestracja jest szybka i łatwa. Zarejestruj się.

Czerwcowe mamusie 2012

Zgłoś nadużycie #831 8 lutego 2012, 11:38

Maluszek Zaprawiona w bojach awatar
ja ma w 3d/4d za każdym razem jak jestem u lekarza najpierw normalne a potem przełącza ale na ostatnich dwóch wizytach mała tak się wierciła że obraz w 3d/4d był tak zamazany że nie szło jej dobrze zobaczyć tylko przez chwilę dokładnie buźke małej widziałam :-)

Zgłoś nadużycie #832 8 lutego 2012, 11:40

dziubek_k2 Gotowa na wszystko dziubek_k2 awatar
moja gin poleca to badanie... ale nawet jakby nie polecala to bym sie zdecydowała ze wzdlędów czysto pamiatkowych ;p

Zgłoś nadużycie #833 8 lutego 2012, 11:41

Ale macie racje jest to fajne przezycie bo dzidzie w tedy dokładnie widać można całą buźkę zobaczyć no i wogóle całe dziecko jak byście miały je obok :-)

Zgłoś nadużycie #834 8 lutego 2012, 11:46

M.1988 Fajna mama M.1988 awatar
juz nie moge sie doczekac :)
.....cieszmy się z tego co nam los daje,nigdy nie jest przypadkowy...

Zgłoś nadużycie #835 8 lutego 2012, 11:46

Zrobiłam ostatnio wszystkie obliczenia co do rzeczy dla małej i trochę się przeraziłam kwotą która mi wyszła bo niestety muszę wszystko nowe kupić i wyszło mi że łącznie wszystko będzie mnie kosztowało jakieś 5000 zł ale to już jet naprawdę wszystko wózek akcesoria do wózak, łóżeczko akcesoria do łóżeczka ciuszki kosmetyki akcesoria do pielęgnacji i higieny naszej małej no dosłownie wszystko.

Zgłoś nadużycie #836 8 lutego 2012, 11:46

ja jak już wspominałam wczesniej chce zrobic małemu taki album i wszystko zbieram żeby mieć z czego to zrobic... a płyta dvd z takim nagraniem jak był w brzuszku nadaje sie do tego idealnie :)

Zgłoś nadużycie #837 8 lutego 2012, 11:50

Oj tak płyta to coś cudownego :-) ja ma nagrane cztery wizyty nie mam tylko tej wczorajszej bo mała tak się wierciła że obraz i tak nie był by zadowalający ale każde poprzednie mam :-) świetna pamiątka :-)

Zgłoś nadużycie #838 8 lutego 2012, 11:51

echm....no fajna.
Ja zaczełam pisać pamiętnik :) z przebiegu ciąży...ale nie taki wirtualny tylko w domku :) w zeszyciku :)

Zgłoś nadużycie #839 8 lutego 2012, 11:54

a co do wyprawki ja musze kupić wszystko poza ubrankami bo je dostane, kupie tylko nowe na wyjście ze szpitala jakiś dresik czy coś w tym stylu... no i całą reszte...

Zgłoś nadużycie #840 8 lutego 2012, 11:58

dziubek_k2 napisał(a)

a co do wyprawki ja musze kupić wszystko poza ubrankami bo je dostane, kupie tylko nowe na wyjście ze szpitala jakiś dresik czy coś w tym stylu... no i całą reszte...

to tak jak ja :)

Zgłoś nadużycie #841 8 lutego 2012, 12:26

Nika84 Gotowa na wszystko Nika84 awatar

Maluszek napisał(a)

Zrobiłam ostatnio wszystkie obliczenia co do rzeczy dla małej i trochę się przeraziłam kwotą która mi wyszła bo niestety muszę wszystko nowe kupić i wyszło mi że łącznie wszystko będzie mnie kosztowało jakieś 5000 zł ale to już jet naprawdę wszystko wózek akcesoria do wózak, łóżeczko akcesoria do łóżeczka ciuszki kosmetyki akcesoria do pielęgnacji i higieny naszej małej no dosłownie wszystko.

u mnie wszystko powinno sie zamknac w 4500 zl, tez wszystko kupuje od poczatku. tylko nie wiem czy od razu kupic takie rzeczy jak laktator, podgrzewacz? moze wcale nie beda mi potrzebne? nie wiem

Zgłoś nadużycie #842 8 lutego 2012, 12:30

laktator ja kupuje odrazu ale podgrzewacza nie :-)

Zgłoś nadużycie #843 8 lutego 2012, 13:35

Maluszek napisał(a)

czy kazdej kobiecie potrzebny jest laktator? co jesli nie bede miec pokarmu? moze to glupie pytanie ale u mnie w rodzinie to czesta sytuacja...;/

Zgłoś nadużycie #844 8 lutego 2012, 13:35

Maluszek napisał(a)

czy kazdej kobiecie potrzebny jest laktator? co jesli nie bede miec pokarmu? moze to glupie pytanie ale u mnie w rodzinie to czesta sytuacja...;/

Zgłoś nadużycie #845 8 lutego 2012, 13:38

qamfa Zaprawiona w bojach qamfa awatar

M.1988 napisał(a)

ej,dziewczynki bo juz głupieje,wiem ze pewnie sie powtarzam,ale kurcze nie daje mi to spokoju--co wasz lekarz mówił Wam o KRZYWEJ CUKROWEJ,ze kiedy bedziecie miały ją robioną?

ja pierwsze wyniki mam przynieść na najbliższą wizytę czyli na koniec lutego- to będzie 25 tc

Zgłoś nadużycie #846 8 lutego 2012, 13:45

qamfa Zaprawiona w bojach qamfa awatar

Nika84 napisał(a)

muszę popatrzec na te Teutonia, przedtem nie wiedzialam o istnieniu takiej marki.
te Mutsy sa super, ale drogie- dla mnie za drogie zeby nowy kupic . sprobuje poszukac uzywany w dobrym stanie a jak nie to bede musiala zdecydowac sie na cos innego.
tak w ogole to musze meza namowic na wypad do sklepu wozkowego. a on ciagle taki zabiegany biedak, jedynie weekendy zostaja.

ja też oglądam na allegro i szukam używanego, ale właśnie na żywo chcialam podpatrzeć jak funkcjonalnie wygladają, jakie kolory, używane niestety też dość drogie. Quinny też są dość ładne, nie wiem czy oglądałaś :) podobne do mutsy i trochę tańsze.

Zgłoś nadużycie #847 8 lutego 2012, 13:59

oka1990 Gotowa na wszystko oka1990 awatar
hej mamusie :) ale sie rozpisałyście :)
1. co do krzywej cukrowej to mam wizyte 5 marca i wtedy lekarz mi da skierowanie na te badanie choc boje sie go ze bedzie mnie mdlic.
2. ja laktator mam nowy bo moja koleżanka kupiła a w ogóle nie karmiła maluszka bo od razu na butle przerzuciła.Musze kupić tylko wózek, rożek, poszewkę na kołdrę, kocyk, przewijak i pare nowych rzeczy na wyjscie ze szpitala w kolorze ecru lub zielonym bo nie wiemy jaka płeć.
3.dzidzia wczoraj na wieczór strasznie kopała więc wszytsko jest ok
4.piękne zdjęcia z USG :) gratuluje
"Jeszcze Cię nie znam ,
a już Cię kocham"

Zgłoś nadużycie #848 8 lutego 2012, 14:47

Floryda Gotowa na wszystko Floryda awatar

dziubek_k2 napisał(a)

A to kilka najnowszych ujęć mojego maluszka :)

Boska ta rączka :) chyba chce się przywitać!!! Hejo!

Zgłoś nadużycie #849 8 lutego 2012, 14:48

dziubek_k2 napisał(a)

A to kilka najnowszych ujęć mojego maluszka :)

Boska ta rączka :) chyba chce się przywitać!!! Hejo!

Zgłoś nadużycie #850 8 lutego 2012, 14:58

Nika84 napisał(a)

Dziewczyny, zdązycie kupić laktator, warto zobaczyć wybrac 'the best one" i wiedzieć gdzie męża wysłać w razie problemów.

Ja liczę na swoja mleczarnie bezgranicznie - bo naprawdę warto!!!! To jest dopiero pamiątka na całe życie - to tak jak teraz słuchanie serduszka - polecam. Bardzo miło to wspominam, mimo że póżniej nieco piersi straciły na "klasie", ale za to moje dziecko do tej pory wspomnia błogo ten czas :) Laski te "chrumkanie", "krecikowanie" naszych Bobasków jest niesamowite, spojrzenia, które mówią - "jak mi dobrze", szczególnie na początku, kiedy jeszcze człowiek nie jest zmęczony!!! POLECAM "cycanie" - na zdrowie!