Witaj na Forum FajnaMama!

Oglądasz nasze forum jako Gość, co nie daje Ci pełnego dostępu do wszystkich opcji i możliwości forum.

Nie będąc zarejestrowanym, nie możesz także brać udziału w dyskusjach. Gorąco zachęcamy do darmowej rejestracji,
co umożliwi Ci pisanie wiadomości, branie udziału w sondach, zamieszczanie własnych zdjęć oraz dostęp do wielu innych udogodnień.

Rejestracja jest szybka i łatwa. Zarejestruj się.

Czerwcowe mamusie 2012

Zgłoś nadużycie #791 7 lutego 2012, 20:21

oka1990 Gotowa na wszystko oka1990 awatar
u mnie nie ma Hani w rodzinie więc o ile będzie dziewczynka to tak będzie miała na imię.
"Jeszcze Cię nie znam ,
a już Cię kocham"

Zgłoś nadużycie #792 7 lutego 2012, 20:22

dziubek_k2 napisał(a)

ja właśnie wróciłam od lekarza :) nasz mały urwis dzisiaj takie figury gimnastyczne wykonywał że aż gin sie śmiała :) ziewał, wkładał kciuk do buźki, później nogi trzymał przy głowie, później przy głowie była pempowina tak że cały czas fikał :) płeć bez zmian :) nawet mamy zdjęcie jego przyrodzenia ;p stópka ma 3 cm :) nasz mały urwisek:* serduszko bije jak dzwon :) niby to nie połówkowe ale moja gin poświęciła nam dzisiaj aż 45 min więc miałam okazje go pooglądać!!!!! (więc nic dziwnego ze zwykle ma opóźnienie godzinne) i wiemy już że napewno mały nie ma rozszczepu podniebienia... mam też zdjęcie łapki, stópki :) normalnie sie rozczuliłam :D

gratuluje i super ze z maleństwem wszystko ok :) prawda takie usg to rozczulająca sprawa :)
"Jeszcze Cię nie znam ,
a już Cię kocham"

Zgłoś nadużycie #793 7 lutego 2012, 20:23

dzisiaj moje maleństwo się nie rusza;( czy jest to powód do zmartwienia bo moj mąż już panikuje :P
"Jeszcze Cię nie znam ,
a już Cię kocham"

Zgłoś nadużycie #794 7 lutego 2012, 20:25

petitek Gotowa na wszystko awatar

oka1990 napisał(a)

dzisiaj moje maleństwo się nie rusza;( czy jest to powód do zmartwienia bo moj mąż już panikuje :P

Ale w ogóle nie czujesz ruchów? A zjedz coś słodkiego , połóż się na boku i zacznij głaskać brzuszek i włącz jakąś szybką muzyczkę. Dzidzia powinna zareagować :)

Zgłoś nadużycie #795 7 lutego 2012, 20:26

Mi lekarka mówiła, że dziecko też ma prawo mieć bardziej leniwe dni

Zgłoś nadużycie #796 7 lutego 2012, 20:27

Michelle Zaprawiona w bojach Michelle awatar
Mi położna mówiła, że teraz jeszcze nie trzeba się martwić jak dzidziuś się nie rusza przez jeden dzień.. Może twój maluch odpoczywa po wczorajszych kopniakach? Ja tak miałam, że przez 2 dni szalał a potem przez jeden dzień cały czas spał ;D Poczekaj jeszcze pewnie później zacznie się ruszać ;)

Zgłoś nadużycie #797 7 lutego 2012, 20:35

Będzie dobrze dziewczyny :) musimy pozytywnie myśleć :)

Zgłoś nadużycie #798 7 lutego 2012, 20:39

dziękuje :) no dzisiaj nie jadłam za bardzo słodkiego może dlatego. Ja jeszcze spokojnie do tego podchodzę ale mój mąż to masakra. Teraz co 15 min będzie się mnie pytał: i co rusza się ??
"Jeszcze Cię nie znam ,
a już Cię kocham"

Zgłoś nadużycie #799 7 lutego 2012, 20:40

dziubek_k2 Gotowa na wszystko dziubek_k2 awatar

petitek napisał(a)

Ale w ogóle nie czujesz ruchów? A zjedz coś słodkiego , połóż się na boku i zacznij głaskać brzuszek i włącz jakąś szybką muzyczkę. Dzidzia powinna zareagować :)

ja jak głaskam brzuch to maly się jeszcze bardziej uspokaja i wtedy nie moge liczyc na to że sie ruszy... bardziej jak sie położe, uspokoje oddech i nie ruszam sie przez pewien czas i jak do tego zjem cos slodkiego to wtedy fika

Zgłoś nadużycie #800 7 lutego 2012, 20:42

mój maluch ostatnio strasznie szalał i może faktycznie teraz sobie spi.
"Jeszcze Cię nie znam ,
a już Cię kocham"

Zgłoś nadużycie #801 8 lutego 2012, 9:12

Floryda Gotowa na wszystko Floryda awatar
Hejka laseczki :) Mój Lokator/Lokatorka dziś kopnął z taką siłą, że nawet mój "gruboskóry" mąż poczuł.... !!!! Czyli Tomek uwierzył, że jestem w ciąży i Ktoś rzeczywicie u mnie mieszka :)

Ale z ruchami i ich odczuciem, to chyba różnie bywa - to tak jak z nami - też nam się raz chce raz nie :)

Oka, daj swojemu mężowi coś na sen :) Na pewno jest wszystko ok :)

Czy wszyscy zdali relacje z USG, z wizyt?

Zgłoś nadużycie #802 8 lutego 2012, 9:17

Floryda Gotowa na wszystko Floryda awatar

Nika84 napisał(a)

no wlasnie, dobrze by bylo sprawdzic co z ta gondolką. daj znac jak będziesz wiedziec :)
ja nie uzywalam żadnego wozka, więc naprawde nie wiem co i jak...
ciekawa jestem czy wszystkie modele Mutsy maja ten sam rozmiar gondoli..

No nie wiem własnie - pewnie są nowsze modele - usprawnione wersje, jeszcze nie zrobiłam check outu w sklepach z wózkami, ale dam znać jak sprawdzę.

Zgłoś nadużycie #803 8 lutego 2012, 10:06

qamfa Zaprawiona w bojach qamfa awatar
nika w poniedzialek byłam własnie na przegladzie tych wózkow, mi też przypadł mutsy i teutonia najbardziej, gondolki mutsy raczej tej samej wielkości, róznią się stelażem, mi podoba się ten na 4 rownych kołach (2 tylnie skrętne, przekładana raczka )-zapomnialam teraz dokladnie modelu, no i jesli chodzi o fotelik to najbardziej pasuje mi do tego maxi cosi, cena wózka w sklepie 2690 bez fotelika. Prowadzil się też dość dobrze, szeroki wybor kolorystyki-co jedyne, ze wszystkie są takie swięcące, a ja mam jakis uraz do świecideł wiec jesli chodzi o sam materiał i kolorystykę to toutonia ładniejsza dla mnie wizulanie :)

Zgłoś nadużycie #804 8 lutego 2012, 10:11

oka1990 napisał(a)

też miałam tak przez cały dzień, następnego podjechalam do przychodni i od razu sprawdzili tętno, bylo rzeczywiście słabo wyczuwalne i zrobili szybkie usg, maluch nie ruszal się potem jeszcze pól dnia, ale bylam spokojniejsza, bo slyszlam , że wszystko ok. Uspokoili mnie, że dziecko faktycznie może mieć bardziej leniwe dni, nie mniej zwrócili też uwagę, że jesli coś nas niepoki, to lepiej to sprawdzić!!!

Zgłoś nadużycie #805 8 lutego 2012, 10:15

Floryda napisał(a)

Dajcie znać jak się czyta, bo ja kończę te łzawe historie o afgańskich kobietach i czas zamówić nastepna książkę :)

czyżby to były Córki hańby? Bo ja własnie taką przerabiam i skończyc nie mogę ostatnich stron, bo M. na urlopie i przeszkadza :) )

Zgłoś nadużycie #806 8 lutego 2012, 10:17

Maluszek Zaprawiona w bojach awatar
Witam mamuśki :-)
Nasza malutka wczoraj dawała mi popalić tymi kopniakami :-) A dziś trochę spokojniej rano jak się obudziłam to kopała a teraz chyba śpi :-) Jak tam poranek dzisiejszy dziewczynki? :-) U mnie dość spokojnie mąż rano zrobił mi kawe ale za to ja mu śniadanie :-) Jakie bierzecie witaminy? mi mój lekarz wczoraj właśnie zmienił od początku ciąży brałam kwas foliowy i PregnaPlus a teraz mam brać kwas foliowy dalej i zamiast pregny mam Prenatal classic :-) miłego dnia :-)

Zgłoś nadużycie #807 8 lutego 2012, 10:22

Wczoraj byłam na usg aby potwierdzić płeć i czekamy na drugiego chlopca :) wiercił się wczoraj tak, że M. stwierdził, ze to musi być facet :D
Za 4 tyg musze zglosić się na powtórne badanie aby skontrolować nieznaczne poszerzenie komór (do 6 mm) i sploty naczynkowe w komorach bocznych. Mialyście dokladniejsze usg i podane jakieś parametry żebym się nie martwiła. Generalnie chodzi o sploty naczynkowe (wodniaki), ktorymi powinno sie martiwc gdy osiagna wielkosc 9 mm, wiec te 6 chyba nie powinno mnei bardzo przerazac...

Zgłoś nadużycie #808 8 lutego 2012, 10:23

a co myslicie o imieniu Szymon ?? ? :)

Zgłoś nadużycie #809 8 lutego 2012, 10:36

Maluszek Zaprawiona w bojach awatar

qamfa napisał(a)

a co myslicie o imieniu Szymon ?? ? :)

Imię bardzo mi się podoba u nas jak na początku wybieraliśmy imiona dla obu płci to dla chłopca miało być albo Filip albo Szymon właśnie :-) A dla córci było Martyna albo Julia :-) No więc jak się okazało że dziewczynka to po dużej burzy mózgów wybraliśmy Julia :-) A wydaje mi się że nie masz się czym martwić na zapas skoro norma jest do 9 a u was jest 6 :-) Ja wczoraj z lekarzem miałam podsumowanie badań genetycznych bo miałam (jak każda z nas chyba ) dwa razy i wszystko mamy w normie na szczęście i mam nadzieję że nic się nie zmieni bo wiem że czekają mnie jeszcze badania takioe dokładniejsze ze sprawdzeniem znowu wszystkiego tak około 34 tygodnia ciąży :-) Ale narazie niczym się nie martwie bo skoro do tej pory wszystko jest dobrze to mam nadzieję że już tak zostanie :-) trochę mnie martwi że mam niżej macice niż inne dziewczyny ale lekarz stwierdził że jestem wysoka i zawsze bede miała niżej niż opisują to w książkach wiec chyba nie potrzebnie się martwie. Moja mała obrała sobie do kopniaków mój pęcherz i przez to latam co chwilę do łazienki no ale cóż widocznie tak jej pasuje :-)

Zgłoś nadużycie #810 8 lutego 2012, 10:47

dziubek_k2 Gotowa na wszystko dziubek_k2 awatar
Szymon mi też bardzo sie podoba ale mam juz jednego w rodzinie :) Swoją drogą Filipka też dlatego te dwa imiona u nas niestety odpadają... w nastepny czwartek mam 3d/4d juz sie doczekac nie moge dosłownie...