Witaj na Forum FajnaMama!

Oglądasz nasze forum jako Gość, co nie daje Ci pełnego dostępu do wszystkich opcji i możliwości forum.

Nie będąc zarejestrowanym, nie możesz także brać udziału w dyskusjach. Gorąco zachęcamy do darmowej rejestracji,
co umożliwi Ci pisanie wiadomości, branie udziału w sondach, zamieszczanie własnych zdjęć oraz dostęp do wielu innych udogodnień.

Rejestracja jest szybka i łatwa. Zarejestruj się.

Czerwcowe mamusie 2012

Zgłoś nadużycie #771 7 lutego 2012, 13:46

Nika84 Gotowa na wszystko Nika84 awatar
A co sądzicie o wozkach Mutsy? zastanawiam się nad kupnem Musty 4rider zestaw gondola + spacerówka + fotelik.
zestaw nowy kosztuje niecale 3000zl, ale my myslimy nad uzywanym za jakies 1700zl.
moi znajomi maja taki wozek, bardzo fajny nam sie wydaje.
no ale wiadomo- dopoki nie kupimy, mozemy jeszcze zmienic zdanie

Zgłoś nadużycie #772 7 lutego 2012, 14:30

Maluszek Zaprawiona w bojach awatar
Witam mamuśki :-)
Właśnie wróciłam od lekarza z naszą malutką wszystko w porządku :-) Waży 550 gram i mierzy w pozycji skulonej 24 cm :-) według lekarza jest to 23/24 tydzień ciąży i termin porodu się nie zmienia jest nadal 8 czerwca :-) Mała znowu podczas badania tak fikała że nie szło jej zdjęcia zrobić :-) Słuchałam dwa razy bicia serduszka lekarz powiedział że bije prawidłowo :-) sprawdził dzisiaj płuca naszej małej i też jest wszystko dobrze, dobrze się rozwijają :-) Moja mała cheerleaderka będzie miała na imię Julka :-) następną wizyte mam na 2 marca :-) A po za tym czuję się dziś bardzo dobrze tylko strasznie senna jestem :-)

Zgłoś nadużycie #773 7 lutego 2012, 14:45

Michelle Zaprawiona w bojach Michelle awatar
Mi też cały dzień chce się spać.. i jakiegoś lenia dziś mam nic mi się nie chce :D No ale trzeba się za obiad brać za chwilkę..

Zgłoś nadużycie #774 7 lutego 2012, 15:12

Floryda Gotowa na wszystko Floryda awatar

Nika84 napisał(a)

A co sądzicie o wozkach Mutsy? zastanawiam się nad kupnem Musty 4rider zestaw gondola + spacerówka + fotelik.
zestaw nowy kosztuje niecale 3000zl, ale my myslimy nad uzywanym za jakies 1700zl.
moi znajomi maja taki wozek, bardzo fajny nam sie wydaje.
no ale wiadomo- dopoki nie kupimy, mozemy jeszcze zmienic zdanie

MUTSY - 5 lat temu to były najfajniejsze wózki na rynku. Nie ukrywam, że tez będę za tym wózkiem się oglądać. Moja przyjaciólka go miała, i był mały zonk - miały małą gondolkę... a nasze pociechy na zimę (grudzien/styczeń) jeszcze fajnie byłoby je trzymac w gondolece, aby nie zmarzły.... ale sprawdzę temat, bo jej MArianka urodziła sie w sierpniu, więc miała podobny problem.

Dobre opinie czytałam o X-landerze. Ktoś korzystał?

Muszę wybrać się do sklepów i sprawdzić "wzrokiem", bo pewnie w ciągu 5 lat to się wiele zmieniło i są już lepsze, wygodniejsze wózki na rynku :)

Zgłoś nadużycie #775 7 lutego 2012, 15:14

Maluszek, Ty szcześciaro!!!! To masz super nastrój na cały tydzień :) Julcia zdrowa, figluje jak trzeba - marzenia każdej z nas :) Super!!

Zgłoś nadużycie #776 7 lutego 2012, 15:20

oka1990 Gotowa na wszystko oka1990 awatar

Maluszek napisał(a)

Właśnie wróciłam od lekarza z naszą malutką wszystko w porządku :-) Waży 550 gram i mierzy w pozycji skulonej 24 cm :-) według lekarza jest to 23/24 tydzień ciąży i termin porodu się nie zmienia jest nadal 8 czerwca :-) Mała znowu podczas badania tak fikała że nie szło jej zdjęcia zrobić :-) Słuchałam dwa razy bicia serduszka lekarz powiedział że bije prawidłowo :-) sprawdził dzisiaj płuca naszej małej i też jest wszystko dobrze, dobrze się rozwijają :-) Moja mała cheerleaderka będzie miała na imię Julka :-) następną wizyte mam na 2 marca :-) A po za tym czuję się dziś bardzo dobrze tylko strasznie senna jestem :-)

to extra ze wszytsko jest w porządku :) Super
"Jeszcze Cię nie znam ,
a już Cię kocham"

Zgłoś nadużycie #777 7 lutego 2012, 15:23

Nika84 napisał(a)

zmieniajac temat- znow zmienilam koncepcje co do imienia dziewczynki.
teraz myslę, ze jesli to bedzie coreczka, to nazwiemy ja moze Natalia....

mi osobiscie imię Natalia bardzo się podobało do póki dziewczyna mojego brata która miała na imie natalia nie przystawiła mu rogów. Teraz słysząc to imię widzę ją i mojego zapłakanego brata.. tyo jest tylko moje subiektywne odczucie i nic więcej. Imię samo w sobie jest bardzo ładne.
"Jeszcze Cię nie znam ,
a już Cię kocham"

Zgłoś nadużycie #778 7 lutego 2012, 15:25

a co do wózków to my mamy upatrzony na allegro za 880 zł bodajże. Bardzo mi się podoba i ma dobre opinie. No i jest 3 w 1 :) i fotelik można na stelaż montować a to dla mnie bardzo ważne bo dużo jeździmy samochodem
"Jeszcze Cię nie znam ,
a już Cię kocham"

Zgłoś nadużycie #779 7 lutego 2012, 16:43

dziubek_k2 Gotowa na wszystko dziubek_k2 awatar
ja właśnie wróciłam od lekarza :) nasz mały urwis dzisiaj takie figury gimnastyczne wykonywał że aż gin sie śmiała :) ziewał, wkładał kciuk do buźki, później nogi trzymał przy głowie, później przy głowie była pempowina tak że cały czas fikał :) płeć bez zmian :) nawet mamy zdjęcie jego przyrodzenia ;p stópka ma 3 cm :) nasz mały urwisek:* serduszko bije jak dzwon :) niby to nie połówkowe ale moja gin poświęciła nam dzisiaj aż 45 min więc miałam okazje go pooglądać!!!!! (więc nic dziwnego ze zwykle ma opóźnienie godzinne) i wiemy już że napewno mały nie ma rozszczepu podniebienia... mam też zdjęcie łapki, stópki :) normalnie sie rozczuliłam :D

Zgłoś nadużycie #780 7 lutego 2012, 17:26

dziubek_k2 napisał(a)

ja właśnie wróciłam od lekarza :) nasz mały urwis dzisiaj takie figury gimnastyczne wykonywał że aż gin sie śmiała :) ziewał, wkładał kciuk do buźki, później nogi trzymał przy głowie, później przy głowie była pempowina tak że cały czas fikał :) płeć bez zmian :) nawet mamy zdjęcie jego przyrodzenia ;p stópka ma 3 cm :) nasz mały urwisek:* serduszko bije jak dzwon :) niby to nie połówkowe ale moja gin poświęciła nam dzisiaj aż 45 min więc miałam okazje go pooglądać!!!!! (więc nic dziwnego ze zwykle ma opóźnienie godzinne) i wiemy już że napewno mały nie ma rozszczepu podniebienia... mam też zdjęcie łapki, stópki :) normalnie sie rozczuliłam :D

Wow, to dziś swietujemy dobre wiadomości :) Super Dziubek!!!!!!!!!

Zgłoś nadużycie #781 7 lutego 2012, 17:45

dziubek_k2 Gotowa na wszystko dziubek_k2 awatar
jak najbardziej :) ja świetuje lodami czekoladowo - śmietankowymi :) a i mały ma ucieche z tego najwidoczniej bo fika nadal że aż milo :)

Zgłoś nadużycie #782 7 lutego 2012, 17:55

Maluszek napisał(a)

Maluszek, to by sie zgadzalo. ja mam termin na 13stego czerwca, wiec u mnie to poczatek 23tygodnia. przedtem caly czas zle to liczylam :) czyli jestem tak naprawde tydzien do przodu.
Ciesze się ze Julka zdrowa!!

Zgłoś nadużycie #783 7 lutego 2012, 17:59

dziubek_k2 napisał(a)

dzis zajrzalam do takiej jednej ksiazki o ciazy i wyczytalam , ze nasze malenstwa wykonują od 20 do nawet 60 ruchow w ciagu pol godziny. ;)
to teraz ich ulubione zajęcie

Dziubek, gratuluję dobrych wiadomosci z Usg :)

Zgłoś nadużycie #784 7 lutego 2012, 18:01

oka1990 napisał(a)

mi osobiscie imię Natalia bardzo się podobało do póki dziewczyna mojego brata która miała na imie natalia nie przystawiła mu rogów. Teraz słysząc to imię widzę ją i mojego zapłakanego brata.. tyo jest tylko moje subiektywne odczucie i nic więcej. Imię samo w sobie jest bardzo ładne.

tez mam brata. "zabilabym" za taki numer. :) nie dziwie sie, ze imię Natalia zle Ci sie kojarzy. ja w ten sposob wyeliminowalam tez kilka nawet ladnych imion. niestety;/

Zgłoś nadużycie #785 7 lutego 2012, 18:04

Floryda napisał(a)

MUTSY - 5 lat temu to były najfajniejsze wózki na rynku. Nie ukrywam, że tez będę za tym wózkiem się oglądać. Moja przyjaciólka go miała, i był mały zonk - miały małą gondolkę... a nasze pociechy na zimę (grudzien/styczeń) jeszcze fajnie byłoby je trzymac w gondolece, aby nie zmarzły.... ale sprawdzę temat, bo jej MArianka urodziła sie w sierpniu, więc miała podobny problem.

Muszę wybrać się do sklepów i sprawdzić "wzrokiem", bo pewnie w ciągu 5 lat to się wiele zmieniło i są już lepsze, wygodniejsze wózki na rynku :)

no wlasnie, dobrze by bylo sprawdzic co z ta gondolką. daj znac jak będziesz wiedziec :)
ja nie uzywalam żadnego wozka, więc naprawde nie wiem co i jak...
ciekawa jestem czy wszystkie modele Mutsy maja ten sam rozmiar gondoli..

Zgłoś nadużycie #786 7 lutego 2012, 18:04

Floryda napisał(a)

no wlasnie, dobrze by bylo sprawdzic co z ta gondolką. daj znac jak będziesz wiedziec :)
ja nie uzywalam żadnego wozka, więc naprawde nie wiem co i jak...
ciekawa jestem czy wszystkie modele Mutsy maja ten sam rozmiar gondoli..

Zgłoś nadużycie #787 7 lutego 2012, 18:58

nela Zaprawiona w bojach awatar
Mi się podoba Natalka ale ja już mam w rodzinie Natkę więc zostaje Hanka, co do wozika to ja też mam upatrzone na allegro. Jutro do pracy strasznie mi się nie chce ale jeszcze 3 tygodnie i przechodzę na chorobowe do końca :-) a to foteczka mojego brzuchola....

Zgłoś nadużycie #788 7 lutego 2012, 19:29

nela napisał(a)

Mi się podoba Natalka ale ja już mam w rodzinie Natkę więc zostaje Hanka, co do wozika to ja też mam upatrzone na allegro. Jutro do pracy strasznie mi się nie chce ale jeszcze 3 tygodnie i przechodzę na chorobowe do końca :-) a to foteczka mojego brzuchola....

Hania tez sliczne. ja mam wlasnie w rodzinie Hanie i Anie, dlatego nie chce powtarzac.

Zgłoś nadużycie #789 7 lutego 2012, 19:29

nela napisał(a)

Hania tez sliczne. ja mam wlasnie w rodzinie Hanie i Anie, dlatego nie chce powtarzac.

Zgłoś nadużycie #790 7 lutego 2012, 19:30

nela napisał(a)