Witaj na Forum FajnaMama!

Oglądasz nasze forum jako Gość, co nie daje Ci pełnego dostępu do wszystkich opcji i możliwości forum.

Nie będąc zarejestrowanym, nie możesz także brać udziału w dyskusjach. Gorąco zachęcamy do darmowej rejestracji,
co umożliwi Ci pisanie wiadomości, branie udziału w sondach, zamieszczanie własnych zdjęć oraz dostęp do wielu innych udogodnień.

Rejestracja jest szybka i łatwa. Zarejestruj się.

Czerwcowe mamusie 2012

Zgłoś nadużycie #51 18 listopada 2011, 21:15

Malami123 Początkująca awatar
właśnie to tak boli i mnie też...
i znowu rewolucja.....zjadłam kolacje i co wytrzymałam minute i wszystko wylądowało w wc,wiec leże już sobie w łóżeczku i popijam wodę

Dziubek dasz znać po lekarzu co i jak

Zgłoś nadużycie #52 18 listopada 2011, 22:25

dziubek_k2 Gotowa na wszystko dziubek_k2 awatar
U mnie też rewolucja... ostatnio mnie bardziej meczy wieczorami... pije herbate z plasterkiem imbiru i zobaczymy czy mi pomoże... dam znać napewno... a ty kiedy masz kolejną wizyte ??

Zgłoś nadużycie #53 19 listopada 2011, 17:31

Ja dziś cały dzien w wc ,noo prawie ale męczy mnie i nic zjesc nie moge
Wizytę mam na 2 .12 i ciekawe jak duże jest już maleństwo :) ))
A jak działa imbirek ?? ?Pomaga

Zgłoś nadużycie #54 19 listopada 2011, 17:39

czesterka Fajna mama czesterka awatar
W 12 tygodniu mój maluszek miał 5 cm więc coś pewnie ok 1 cm mniej będzie miało Twoje 2.12
Uczymy się żyć na nowo w TRÓJKĘ!

Zgłoś nadużycie #55 19 listopada 2011, 18:52

muszę przyznać że nawet pomaga. ja robie jeszcze inną mieszanke teraz. dodaje do herbaty 2 plastry świezego imbiru cytryne i łyżeczke miodu i muszę przyznać że nawet efekty są... dziś nie byłam w toalecie w wiadomym celu :)

Zgłoś nadużycie #56 19 listopada 2011, 19:28

Dziubek ale masz fajnie bo ja sie męczę...i moje chłopaki sie ze mnie smieją,ale jak trzeba to i zimny okład na głowę robią hehe,starszy synek pomaga ,a Miśek zwariował na punkcie maleństwa.
Hmmm 4 cm już nie mogę się doczekać :)
Dziubek a Ty idziesz teraz do gin ?? ?

Zgłoś nadużycie #57 20 listopada 2011, 16:46

no ja mam wizyte 29 listopada... jestem ciekawa ile moja kruszynka bedzie juz mierzyła :) na razie jestem na etapie badań i z tego co widzę w 200zł sie nie zmieszcze chyba... dzisiaj znowu mnie męczy... :(

Zgłoś nadużycie #58 20 listopada 2011, 18:04

Moniczka21 Zaprawiona w bojach Moniczka21 awatar

dziubek_k2 napisał(a)

no ja mam wizyte 29 listopada... jestem ciekawa ile moja kruszynka bedzie juz mierzyła :) na razie jestem na etapie badań i z tego co widzę w 200zł sie nie zmieszcze chyba... dzisiaj znowu mnie męczy... :(

a za jakie badania Ty płacisz ?? ?? ?? ?? ?? ?? przecież kobiety w ciąży na zlecenie lekarza mają darmowe badania... ?? ?? ?? ?
dziecko to największy skarb:*:*
staramy się o siostrzyczkę dla Piotrusia :) :P

Zgłoś nadużycie #59 20 listopada 2011, 20:45

Dziubek no ja też muszę na wizytę zrobić kilka badań krwii i ciekawe ile to wyniesie,ja dzis tez źle sie czuję i blada jak sciana jestem,a jak prywatne wizyty u gin to i płatne badania :(

Zgłoś nadużycie #60 22 listopada 2011, 18:49

nela Zaprawiona w bojach awatar
Dziewczyny jak piszecie o tych wymiotach to sie zaczynam zastanawiac czy ze mna wszystko ok, bo ja w 11 tygodniu i nie doswiadczylam tego uczucia ;-) Muszla klocetowa nie jest mi znana hyhyhy tylko te zaparcia mnie meczą ale da sie z tym życ :-) tak wiec wracam juz do pracy nie ma co siedziec w domu.

Zgłoś nadużycie #61 22 listopada 2011, 20:24

Nela ciesz sie!!!ja wymiotuje non stop!gdziekolwiek,jakkolwiek i w cokolwiek hehe,w pierwszej ciąży czułam sie tak jak Ty :)

Zgłoś nadużycie #62 23 listopada 2011, 14:18

Malami a jaki miałaś pierwszy poród?Ciężko było?

Zgłoś nadużycie #63 23 listopada 2011, 17:19

Nela 17 godzina,nawet nie pytaj,a jeszcze rodziłam w drugi dzień Świąt Bożego Narodzenia to w szpitalu pustki były,ale już o tym dawno zapomniałam.
Dziś dostałam plamienia iiii być może czeka mnie szpital,dzwoniłam do swojej gin i nie kazała martwic sie na zapas,ale jak jeszcze raz sie cos pijawi pędzę na oddział,az brzuch mnie z tego wszystkiego rozbolał

Zgłoś nadużycie #64 23 listopada 2011, 22:30

Malami mam nadzieje ze już u ciebie wszystko dobrze i plamienia ustąpily.

Zgłoś nadużycie #65 23 listopada 2011, 22:41

dziewczyny zaczytam tyć w oczach, nie mam się w co ubrać i chyba trzeba ruszyć na zakupy ;-) ale jaki rozmiary kupować żeby ciuszki były też na póżniej ?? ?Przed ciążą nosiłam 34/36 ale w tej chwili już się w nic nie mieszcze chodzi o spodnie głównie a 38 jeszcze za duże chyba dresik narazie mi pozostaje ;-) Na ten moment przytyłam 4 kg a dzidzia ma 4 cm i serduszko bije jak dzwon!!!

Zgłoś nadużycie #66 24 listopada 2011, 12:58

fonia Świeżo upieczona awatar
No ja jestem trochę zdziwiona, że musicie płcić za badania. Ja też chodzę prywatnie do lekarza ale na badania zawsze dostaję skierowanie do szpitala i nic nie musze za to płacić. W końcu przecież jesteśmy ubezpieczone. A problem z wagę mam taki sam... :( Wcześniej tez nosiłam rozmiar 34/36 a teraz  ledwo w spodnie się dopinam. Lekarz powiedział że przy mojej sylwetce nie powinnam mieć kłopotów z wagą, ale ja zaczynam się obawiać. Apetyt mam ogromny no i 3 kg już przytyłam, a czytając różne mądre książki powinnam zacząć tyć w 4 miesiącu... masakra mam nadzieje Kochane że za dużo nam nie przybędzie :)

Zgłoś nadużycie #67 24 listopada 2011, 18:28

Kasienka3b Fajna mama Kasienka3b awatar

fonia napisał(a)

No ja jestem trochę zdziwiona, że musicie płcić za badania. Ja też chodzę prywatnie do lekarza ale na badania zawsze dostaję skierowanie do szpitala i nic nie musze za to płacić. W końcu przecież jesteśmy ubezpieczone. A problem z wagę mam taki sam... :( Wcześniej tez nosiłam rozmiar 34/36 a teraz  ledwo w spodnie się dopinam. Lekarz powiedział że przy mojej sylwetce nie powinnam mieć kłopotów z wagą, ale ja zaczynam się obawiać. Apetyt mam ogromny no i 3 kg już przytyłam, a czytając różne mądre książki powinnam zacząć tyć w 4 miesiącu... masakra mam nadzieje Kochane że za dużo nam nie przybędzie :)

Hej przyszle mamusie :) Jestem z kwietniowek i poczytuje Was.
Fonia z tymi bezplatnymi badaniami jesli sie chodzi do ginekologa prywatnie to jest tak.Jesli tam gdzie sie chodzi jest podpisana umowa z NFZ na bezplatne badania to skierowanie od ginekologa na badanie jest bezplatne ale jesli przechodnia nie ma podpisanej umowy to wtedy pacjetki za kazde skierowanie na badania placa. Ja tez chodze prywatnie i tez niestety musze placic za badania;/ A ja Wy przyszle mamusie czerwcowe sie czujecie?

Zgłoś nadużycie #68 25 listopada 2011, 11:01

Maluszek Zaprawiona w bojach awatar
Witam wszystkie przyszłe mamusie :-) Ja jestem w 12 tygodniu ciąży i przewidywany termin porodu na 8 czerwca :-) Jest to nasze pierwsze dziecko i strasznie się z mężem martwimy czy wszystko będzie dobrze bo czekają nas we wtorek badania genetyczne pierwsze bo potem są powtarzane w 19 tygodniu. Na czym polega to badanie genetyczne ??
Pozdrawiamy :-)

Zgłoś nadużycie #69 25 listopada 2011, 15:02

Kasienka3b Fajna mama Kasienka3b awatar

Maluszek napisał(a)

Witam wszystkie przyszłe mamusie :-) Ja jestem w 12 tygodniu ciąży i przewidywany termin porodu na 8 czerwca :-) Jest to nasze pierwsze dziecko i strasznie się z mężem martwimy czy wszystko będzie dobrze bo czekają nas we wtorek badania genetyczne pierwsze bo potem są powtarzane w 19 tygodniu. Na czym polega to badanie genetyczne ??
Pozdrawiamy :-)

Maluszek badania genetyczne to tak zwane zbadanie przyziernosci karkowej i kosci nosowej. Takie badanie okresli mozliwosc czy Twoj dzidzius bedzie mogl byc chory w przyszlosci na Downa. Ja juz jestem po tym badaniu i na szczescie u mnie wszystko w porzadku wiec pewnie u Ciebie tez. I daj znac jak bedzie po badaniach :)

Zgłoś nadużycie #70 29 listopada 2011, 13:48

Maluszek Zaprawiona w bojach awatar
Kasienka
Maluszek badania genetyczne to tak zwane zbadanie przyziernosci karkowej i kosci nosowej. Takie badanie okresli mozliwosc czy Twoj dzidzius bedzie mogl byc chory w przyszlosci na Downa. Ja juz jestem po tym badaniu i na szczescie u mnie wszystko w porzadku wiec pewnie u Ciebie tez. I daj znac jak bedzie po badaniach :)
Jestem po pierwszych badaniach genetycznych i miałaś rację wszystko jest w jak najlepszym porządku :-) tętno dziecka w normie, NT prawidłowe, akcja serca dobra więc chyba nie mam się czym martwić mój dzidziuś raczej biędzie zdrowy napewno będzie zdrowy mierzy już 6,64 cm. Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamusie :-)