Witaj na Forum FajnaMama!

Oglądasz nasze forum jako Gość, co nie daje Ci pełnego dostępu do wszystkich opcji i możliwości forum.

Nie będąc zarejestrowanym, nie możesz także brać udziału w dyskusjach. Gorąco zachęcamy do darmowej rejestracji,
co umożliwi Ci pisanie wiadomości, branie udziału w sondach, zamieszczanie własnych zdjęć oraz dostęp do wielu innych udogodnień.

Rejestracja jest szybka i łatwa. Zarejestruj się.

Czerwcowe mamusie 2012

Zgłoś nadużycie #11 26 października 2011, 12:43

nela Zaprawiona w bojach awatar
Jak się przygotowujecie to przyjecia maluszka?Ja jestem w 7 tygodniu i nie moge przestac o tym myslec, to normalne?bo mam wrazenie ze dostaje bzika na tym punkcie, codziennie obserwuje brzuszek czy sie powiekrza ale narazie wygladam jakbym sie najadla i przytylam 3 kg :-)

Zgłoś nadużycie #12 26 października 2011, 12:48

Ona_123 Fajna mama Ona_123 awatar

nela napisał(a)

Jak się przygotowujecie to przyjecia maluszka?Ja jestem w 7 tygodniu i nie moge przestac o tym myslec, to normalne?bo mam wrazenie ze dostaje bzika na tym punkcie, codziennie obserwuje brzuszek czy sie powiekrza ale narazie wygladam jakbym sie najadla i przytylam 3 kg :-)

Gratuluję :) Może dfo ciebie dołączę, bo okres mi się spóźnia jak nigdy dotąd, aż jeden dzień, a zamiast tego mam przeźroczysty śluz i temperaturke w pochwie  37 albo 37,8 : Wszystko się okaże jeszcze, czekam do piątku i jak nie przyjdzie okres umawiam się na wizyte u ginka :D
"Człowiek bez miłości jest zgubiony w świecie obcych i wrogów"

Zgłoś nadużycie #13 27 października 2011, 19:09

dora27 Supermama dora27 awatar
Nela gratuluję :) Asiu trzymam mocno kciuki!!! :) :)
dałaś mi siłe i wsparcie - kochamy Ciebie córeczko! :*

Zgłoś nadużycie #14 27 października 2011, 21:00

anes Zaprawiona w bojach anes awatar

nela napisał(a)

gratulacje! Tak, myślenie o tym raczej jest normalne, bo jeśli nie, to przynajmniej 99% dziewczyn w ciąży ześwirowało. Myśl, myśl - byle by pozytywnie....i dbaj o siebie i dzidzię :)

Zgłoś nadużycie #15 5 listopada 2011, 8:26

Malami123 Początkująca awatar
Ja też już myśle o wszystkim i mam przeczucie ,że znowu będzie synuś hihi,starszy ma już 7 lat,aleee będzie różnica hehe.
A z tym terminem u mnie hmmm niby 27 czerwiec 2012,z wyliczen ostatniej @ a z tygodni po usg to tak na 6 lipca ,no chyba ze wyskoczy 8 lipca tak jak ja i tatuś dzidziusia hehehe

Zgłoś nadużycie #16 5 listopada 2011, 8:41

aga2014 Fajna mama aga2014 awatar
ja tez mam 7 latka tez bedzie spora roznica wieku ...zdroweczka wam obojgu ... nie masz stracha ze znowu pakujesz sie w pieluszki po takim czasie ja na oczatku mialam ale jak zobaczyłam to malenstwo mialo juz 151g to nie moge doczekac sie iskierki
Moja Alicja waży juz 4,5 kg  moje  małe szczescie .

Zgłoś nadużycie #17 5 listopada 2011, 12:07

Właśnie mam hehe,ostatnio tak rozmawialiśmy ze jak jeden bedzie jauż miał 14 lat ...drugi dopiero 7 i znowu przedszkole...szkoła hehe ,ale damy rade .Ja bardzo się cieszę mimo ze znowu wszystko stanie na głowie :) .Wam też dużo zdrówka życzę i niech maleństwo rośnie ;)
Nela masz teraz jakies dolegliwości ?? ?bo ja wcale,nic a nic

Zgłoś nadużycie #18 5 listopada 2011, 12:36

ja dopiero od trzech tygodni nie wymiotuje sukces bo tak to myslałam ze sie wykoncze takie mdłosci miałam bol cyckow koszmarny pozatym chyba zadnych... fakt grunt ze starsze juz samodzielne i jedynie co zazdrosne moze byc choc staramy sie mu tłumaczyc raz młody chce brata raz siostre nie idzie za nim trafic juz mowi do brzuszka fajnie jest

Zgłoś nadużycie #19 5 listopada 2011, 15:41

fonia Świeżo upieczona awatar
Witam wszystkie przyszłe mamusie. Ja mam termin na 27 czerwaca i też non stop myśle o ciąży. Czuję się jakby coś po mnie  przejechało :) . Oólnie nie mam żadnych mdłości tylko spać bym mogła dzień i noc.

Zgłoś nadużycie #20 5 listopada 2011, 17:42

Aga mój synuś chodzi  i tylko sie smieje i mowi ze bobas bedzie krzyczał i marudził i da nam popalic hehe ,jeszcze nic po mnie nie widac ,chociaz mowia ze drugą ciążę wczesniej widac.

Fonia ja też tak sie czuje tylko ja to spac nie mogę nic a nic,niby wieczorem zasne ale 4 rano juz na nogach,nie chce mi sie jesc tylko duzo bym piła jak wielbłąd no i  siusianie non stop i brzuch wzdęty jakbym fasoli sie najadła ;) masakra,a termin tez pierwszy na 27 czerwiec hehe...zobaczymy

Zgłoś nadużycie #21 5 listopada 2011, 17:46

jejku ja mam brzuch gigant a tylko 4,5 kg przytyłam poszlo mi wszystko w brzusio ...moj młody tez marudzi ze mu dzidek spac nie bedzie dawac po nocach to on sie przenosi do babci ja sie smieje ze ty inny byłes darłes sie od rana do nocy na okragło jakie to cwane to naprawde...

Zgłoś nadużycie #22 5 listopada 2011, 17:48

z tym siusianiem to masakra jest ...moj juz sobie wybrał pecherz czasem to az mam wrazenie ze do kibelka nie zdarze...

Zgłoś nadużycie #23 7 listopada 2011, 6:22

Ranyyy co z tym spaniem,znowy od 4 na nogach
Dziewczyny wy tez tak macie ?? ?

Zgłoś nadużycie #24 7 listopada 2011, 8:40

fonia Świeżo upieczona awatar
ja się trochę wam dziwię, że spać nie możecie... tak jak już wcześnij pisalałam mogłabym przespać dzień i noc, za tydzień idę do lekarza i mam nadzieję że serduszko będzie już bić bo jak byłam w 5 tyg to jeszcze nic...tylko czarny grosek na ekranie :)

Zgłoś nadużycie #25 8 listopada 2011, 11:57

Hallo,jest tu kto ?? ?Dziewczynki ratujcie czuje sie coraz gorzej,a do tego głowa pęka :(

Zgłoś nadużycie #26 11 listopada 2011, 19:06

dziubek_k2 Gotowa na wszystko dziubek_k2 awatar
ja też jestem w 7 tugodniu :) u mnie już było serduszko widać że bije jak byłam w środe na wizycie więc u Ciebie tez pewnie juz bedzie :)
nie myśle o niczym innym... ciesze się strasznie choć okropne mam mdłości i zaparcia...ale nie przeszkadza mi to :)

Zgłoś nadużycie #27 14 listopada 2011, 17:16

nela Zaprawiona w bojach awatar
ja nie mam żadnych mdłości :-) Siusiu robie cześciej i budze się w nocy a tak to samopoczucie świetnie!!!Jeszcze tylko troszke bolą mnie piersi ale to mi nie przeszkadza ;-)

Zgłoś nadużycie #28 15 listopada 2011, 11:22

Brewa Zaprawiona w bojach Brewa awatar

Malami123 napisał(a)

Hallo,jest tu kto ?? ?Dziewczynki ratujcie czuje sie coraz gorzej,a do tego głowa pęka :(

Niestety takie są czasami uroki ciąży. Głowa do góry, wkońcu będzie dobrze. Bóle głowy dokuczały mi bardzo często do około 13-14 tc, poźniej juz spoko :) .  Drugi trymest już dla wieli ciężarówek przynosi znaczna ulgę i można pocieszyć się rosnącym brzyszkiem, dopuki nie zacznie doskwierać dzidziuś, bo potrafi solidnie przywalić :)

Zgłoś nadużycie #29 15 listopada 2011, 13:04

Hej :) chwilowo ból głowy ustąpił,ale w sobotę byłam az na pogotowiu bo myslałam ze nie wytrzymam i okazało sie,ze niskie ciśnienie.Jak wrociłam do domu to pomyślałam ze chyba lepsze są już mdłości niż ta głowa iiiiii co sie stało,w niedzielę rano wstaję i biegiem do łazienki bo tak mnie zemdliło i tak jest do dziś,a głowa narazie nie boli hehe,duuża ulga :)
w poprzedniej ciąży nic mi nie dolegało ....

Zgłoś nadużycie #30 15 listopada 2011, 13:59

dora27 Supermama dora27 awatar
Malami mnie też męczyły mdłości, a głowa z rana codziennie zawsze, też przez niskie ciśnienie, wtedy lepiej sobie to czymś zbić, ja popijałam kawkę raz dziennie albo colę czasem :) colę oczywiście nie codziennie, ale ulga była, albo czasami na spacery długie chodziłam, a mdłosći to przez okrągły miesiąc się męczyłam codziennie rzygi, boziu strasznie. A teraz to już zapomniałam jak te młdosci wyglądają heh :) zobaczysz ze i Tobie przejdzie, poprostu takie są uroki w 1 trymestrze.
dałaś mi siłe i wsparcie - kochamy Ciebie córeczko! :*